Wednesday, July 1, 2009

Tidak sehebat gaya dia..

Sebetolnya, saya tak sehebat seperti adik perempuan ku mengenakan gayak tudung/selendang. Adik perempuan ku lagi hebat dengan pelbagai pesyen tudung ikut trend zaman sekarang, aku?? Hanya mengenakan tudung bawal itu sudah ckup selesa. hiks!Kalau aku pkai seledang belit2 ni pun, kadangkala adik aku ni yg tulun buatkan. Berjam lama nye nak betoi n belitkan. Kalau dia tarak aku pin je kt belakang, silang biase je. heheheh! Abes cite kan, nak pkai tudung pon susah.. hehehe.. Sgt selekeh kan.. lant0kkk laaa..Aku kan balik keje trus gi tgk wayang, dia tgk aku pkai biase2 je buleh dia nak buatkan lain. Dia ni kdng2 klu buat kt aku ntah ape2 je, klu kat dia kemas n cantek plak tuh.. Heran!! Ko ni ikhlas buat ke tak. uhuhuuhh..
Tgn smpai tercucuk2 pin.
Kalau tgk dia dari dekat, byk gile jarum kt tudung atas pala dia tu tuh. Bape byk pin dia guna pon taktau la. Hiks! Yey! Dh siap.
Tapi aku hanya dpt bertahan beberapa minit je. Pastu aku bukak balik, kembali pada yg asal, rimasss. Hehehhehe! Kadang2 kami adik beradik akan cemburu antara satu same lain. Hahhahah! Kalau salah sorang lebih ckit, mula la rase tercabar. Kalau adik aku terer pkai selendang, aku nak gak pkai selendang. Kalau aku terer make up, adik aku sibuk gak nak make up. Dan seterusnye.. Kekkekeke!

Kalau keluar berdua kan, ade la mamat2 emcem pandang ke tegur ke kan, mula la kiteorg ckp "dia pandang aku ke ko?? dia ngorat ko ke aku??" Perasannn.. Hahahhaha..

Tingin pkai tudung ikin, tapi syg muke aku b0lat.
Tak sesuweiiiiiii!!!!!
Pipi ni kembang semacam je.. hiks!



32 comments:

ChiLaBaey's said...

Tak try tak tahu lagikan... trylah pakai tudung ikin, tapi jgn yang plain, cari yang bercorak.... Try website ni :

http://penguinzigloo.blogspot.com

Macam2 ada kat situ... cewah siap promote lagi... Trylah.... Muzti cantik dari adik wawa nanti...

Duke Luce Dell'amore said...

hahaha..
pipi yg tembam tu kasi cucuk ngan pin..bg kuar anginnyer..bleh??hahaha...

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

pendek citer 2 2 tantek...takyah jelez2...kikiki :D

fq said...

amboi2....
sempat lg 2 mmbtlkn tdng ek...

khaLifah feDi said...

emm oh mak aii sampai terbelit jugak pki tudng ekk!!

isk2 kecian ala cik wawa asl pki tudung pu okeh dh..kn..!!

p/s:- ops sowy yer lame sda tak kemari so lps nie kf dh puyai waktu utk ber blog ea..!!!

Lionel Azry said...

nasib baik tak perlu bertudung :P
kalau tak terbelit leher!
haha~ ;)

rizz said...

cik wawa tomey jeh hehhee

Lifesaver said...

hebat dow!

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

tuan blog tu bg awk komisyen ke??
hehehe.
baik!!
nnti wawa g jenguk.
=P

Wawa_Nadwa said...

Duke Luce Dell'amore:

bkn ade angin la.
ade lemak.
hahahhaa!

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

waaa.
baik nye dia.
nuar nk mkn pe?
ckp je?
biar adik wawa blnje.
hahhaha.
=P

Wawa_Nadwa said...

fq :

itu suda semestinya.
=P

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

hehe.
nk cantek punye psl terbelit pon tak kisah.
=P

selamat kembali kf.

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry :

ko sesuai pkai tudung saji je,
=P

Wawa_Nadwa said...

rizz:

rizz ni cam nak bodek je.
hehehe
=P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver:

hebat la sgt!
=P

nesloais said...

tudung awak tu mmg cantik la wawa..

Wawa_Nadwa said...

nesloais:

tudung ek.
maceh!
=P

mrs.edy said...

chantekk da yunk..
simple sgt..
shuke..shuke..

Munirah Abd said...

kita pun xpandai pakai tudung ikin..nampak mcm kepelikkan pada muka..shawl ni pun baru mula2x pakai..baru2x blaja..blaja melalu demo kawan n tgk kat youtube..hahah cacat kan..wawa try tgk online shop yg jual shawl ada je diorang kasi step by step camna nak pakai..hehehe.. kawan mun pakai shawl xyah pakai pin pun kat bwh dagu..sgt hebat.. :D

*ayu* said...

saigan sihat gitu ek? bestnyaaaa.. mcm akak jauh sangat umur ngan my elder sister.. so, lain bebenor taste & segalanya.. huuhuh

Mama Azlina said...

sekali tengok cam twins...dua kali tengok ..ada beza sikit...dik wawa comel lagi...ikhlas nie..

DIK AN said...

Canggih!

Wawa_Nadwa said...

mrs.edy :

maceh!
=P

Wawa_Nadwa said...

Munirah Abd :

owh ade demo eyh.
nnti nk tgk jgk la.
hehehe.
haaaa.. tak pkai pin??
hebat2.
=P

Wawa_Nadwa said...

*ayu* :

ok la tuh.
takde la berebut2 nk pinjam baju.
hheeee.
=P

Wawa_Nadwa said...

Mama Azlina :

huhuhuhuh.
maceh ye kak.
ssh2 je.
=P

Wawa_Nadwa said...

DIK AN :

ape yg canggih nye??

atty's said...

kty pun tak tau nak pakai shawl2 nie.nak belit2..
pakai bawal je.huhuuhuh

Wawa_Nadwa said...

atty's :

pkai bawal je abes cite kan.
=P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

kakak dan adik sama2 lawa.....hehehe

adenium said...

tak reti gk nak belit2 tudung nih...pkai yang takyah lilit ..senang ..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998