Tuesday, July 28, 2009

Org belanjo, s0dap ajo aihh..

Minggu lepas, pada hari yang sangat indah, matahari terang menerangi bumi, panas menucuk ke kulit, peluh menitis didahi kuuu. Daku menerima kehadiran tetamu yang tidak diundang tetapi dinanti-nantikan khas dari putrajaya. Waaahh! Ayat nk muntah ijo aku baca. Hahhaa!

Dipendek kan cerita tetamu tersebut adalah CIk Zura, ex-staf dijabatan aku dlu. Datang melawat kami, ade la program dia j0in so harusss la dia ade. Memandangkan cik zura sekarang bergaji agak besauuuu, dengan jawatan agak spesel sooo dia kate dia nak belanje. Aku tak paksa tauu, dia yg beria-ria nak belanje. kuikuikuiiii.. =P

Hari : Khamis
Masa : 12.45 tengahari
Tempat :Restorant Nelayan
Tukang Belanje : Cik Zura yang berbaju ijoo ini.. hiks!
Aku?? Hanya tukang bawak dorang. Hiks!
Aku order la apekebenda menu pun udah lupe la. Dh mcm mkn mamee monsterr je tau. Kerassss, kuah dia dh le sejukk soo mee tu keras gituu je la. Memang takleh masuk, tapi disebabkan org belanje, tolan ajo laaa. Abes gak aku makann.. gluppp!
Tau dok mamee monsterr tu apee?? alaaa kopok yg plastik kalerrr kuning tuu, yg monster kaler biruu tuu?? taktau gakk.. lantak korang laa, mencik tau aku kena eksplennn detail plakk. heeee!
Shiannn.. Kak nurul tak bape sihat. Peknen?? owh tidakk.. beliau demamm. Tapi bkn demam H1N1 yee. kang ke lain plak korang pikir.. hiks! Nasik pun tak jamah, tapau je bwk balik umahh.
Cik zira adalah peminat kacang. Hahhaha! Ko bg la kacang sebalang pon dia buleh abeskan. Sebelum makanan yang order tu sampaii mereka hidangkan kacang dan air ape ntah ni mmg aku tak usik langsung air itu. Bile bauu wangi cam bau bunge tanjung, air pelik2 ni mmg aku takde la nak cubeeee.. uiii..
Teringin la nak makan steamboat, ikan bakar, laksa penang, shark fin soup, rojak penang, kek coklatt, ape lagii.. Aihh mengalahkan org peknen plak.. Huhuhu!

24 comments:

masviona said...

hamboooiii manyak nye yg wawa idamkan....hikssss

Mama Eiman Iman said...

wah..wah..bestnye org belanja..makan kat mana tu?

Lifesaver said...

bila cik wawa nak blanje plak?lalalala~

zamdotcom said...

agak seram tengok muka cik zira..dia makan kacang macam nak telan ngan orang amik gambar sekali..hehe ^^ lawak je cik zira..jgn marah ^^

p/s: suka kacang pis

Wawa_Nadwa said...

masviona:

tu la pasaii.
tunggu org belanje je tuh.
wakakakka!

Wawa_Nadwa said...

Mama Eiman Iman :

mkn kt nelayan kak.
kt titiwangsa tuu.
=P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

kalau wawa belanje wawa tak tempek sini kang kate saje nak menunjuk plak.
hiks!

btoi d0k?

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom :

hehe.
jgn kaco doa mkn.
kang dia ngapp br tau.
=P

SexyCow™ said...

yeehaaa.. da bole rupanye... berkerut dahi cik zura terpaksa membayar... hahahah... dalam semua gambo wawa sorang je yg tersenyum gumbira... hahaha

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

sirip ikan jerong pong ader...cam tatot jer...brrr

rizz said...

i like mkn2!!

Wawa_Nadwa said...

SexyCow™ :

dh ler.
shian la neng0k komen kt sblah tu.
hehehe!
org yg mkn free mesti la tersenyum gumbira.
=P

khaLifah feDi said...

emm wawa klu org banje laju aje ea..tapi awatnye menu cm x bape specel ekk?

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

sedapp nuarr!!
huii.
teringin nak makan tu.
=P

Wawa_Nadwa said...

rizz :

u like makan2.
tp badan tak naik2 pon.
ape rahsia?
=P

ChiLaBaey's said...

Manyaknye makan... tapi apasal rupa masing2 macam takut2 je... Air yang wawa minum tu mesti chinese tea.... rasa dia macam minum minyak atar (pewangi lelaki nak pergi masjid)... bagus tu jaga perut yang muncit... hehehe.... :)

ChiLaBaey's said...

Manyaknye makan... tapi apasal rupa masing2 macam takut2 je... Air yang wawa minum tu mesti chinese tea.... rasa dia macam minum minyak atar (pewangi lelaki nak pergi masjid)... bagus tu jaga perut yang muncit... hehehe.... :)

Lionel Azry said...

makan dan terus makan! :P

nesloais said...

sy nak sateeee...
bila wawa nk blanje tuuu..

lily lotus said...

murah rezeki org belanja...

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

mane ade byk mkn.
ckitt je la..
hiks!

huii.
mcm minum air minyak wangi je.
kekekke!
buwekk.
wawa tak minum pon.
tgk muke si zura je dh tau.
=P

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry :

mkn mkn mkn mkn dh terus mkn.
=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais;

bile nak?
hehehe.
=P

Wawa_Nadwa said...

lily lotus :

alhamdulilah.
rezki.
=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998