Friday, July 10, 2009

Nak naik teksi ke bas?!

Yer. Mase ni aku sedang berbincang bersama org itu mengenai si BIRU. Ni first time aku jumpe, selalu dengan org tgh je. Hari tu la dia nak tgk sendiri si BIRU, luar dalam sume dia cek, aku yg berdebar2. Kan aku kate si BIRU tak bape sihat, dia bleh tauu koooooo. Aduhhh kan dh kantoiii. Hahhaha!
Tgh baik bincang punya bincang, dia kuar kan sesuatuuu.. Huii. bersinar2 mata aku, mase ni kan aku mc tak sihat, terus cam segar je. Kekkeke! Tapi dpt pegang jap jee.. huk3! Kalau tak buleh belanje korang cendol. Heee!!
Walaupon nmpk senyum, hati ni dok pikiaq.
"aduii.. camne nak balik ni.." Hahhaha!
Seyes sebenarnye aku amat takut nak naik teksi, mungkin dh fobia dengar cite2 driver teksi ni kan. Aku lebih rela naik bas dari naik teksi.

"Aik, akk kt bus stop ni, kalau nak naik bas kena naik bas no bape ekk??"
hehhehehe!
"ko naik bas U29 je, jgn naik bas lain plak.."
"Ok!!"
"Eyhh! Buat ape ko nak naik bas, naik je la teksi. Naik bas rm2, kalau naik teksi rm3 lebih je.."
"Owhh erkk. baikk!!.." hiks!
Nak tak nak aku naik teksi jgk, tapi hati ni dup dap dup dapp. Berdebar2 weyh!!! Hahahhaa. Tgk driver ni pon, jap2 dia toleh belakang, toleh ngn kepala2 sekali kt belakang. Eeeii seram. Heeeee!!

Dh selamat smpai umah legaaa rasenye, baru leh bernapass. Padahal takde pape pon, aku je yg takut lebih. Bukan ape kite kena hati2, jgn caye kan org sgt. Sedia je kalau jadi pape, kalau perlu sepak, ko sepak, kalau perlu terjun, ko terjun.. Over je kan. Hihiihihhihiihi!

Penah sekali dulu driver teksi tu offer makan gula-gula, owh jgn la sesekali korang amek. Walaupon mungkin dia berhati baik, kena hati2 gak. Mane tau dia dh mandremm sesuatu kt gula-gula tu. haa sape susah?? koo jgk.. heeee.. =PSekarang ni pon tiap2 pagi aku hantar adik ke sekolah naik teksi, pastu tunggu la kat situ sbb aku tumpang kawan. Sib baik anak dia sekolah sane gak. Heee! Kalau naik teksi sampai opis ntah bape hengget kena bayooo, dh la KL ni kan jem, ko paham2 je la.
Owh itu bukan aku ye. Besau nyee. hiks!Susah gak erk kalau takde transpot ni.
huii susah nak pi mane2, nak naik teksi takut, nak naik bas tak reti. Heeee!!

15 comments:

ChiLaBaey's said...

Alhamdulillah... terperanjat saya tengok gambar tu... ingatkan wawa... bila masa pulak jadi macam tu, tetiba je gemuk semacam je... so, maintain badan janganlah jadi macam tu ye... dah slim2 macam sekarang ni, jgnlah pulak slim2 macam tu.... hehehe.... :p

ChiLaBaey's said...

Bagus kerana senantiasa berhati2 dengan tindakan yang akan dibuat.... bukan apa, sebelum nasi menjadi kerak pahit.... ayat... saya pun sama, time duduk kl dulu tak retilah nak naik bas... pergi sekolahpun naik teksi... org nampak berlagak je time tu... adalah beberapa kali tu try naik bas dalam keadaan kelang kabut, last2 naik bas salah, nasib baik laluan yang sama cuma terpaksa turun awal je sebab bas masuk simpang lain lepas tu... buduh2.... sampai sekarang pun masih lagi tak reti naik bas kalau nak ke mana... mentang dah ada kereta sendiri... hehehe....

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kalu driver tu offer donut jco dgn starbuck coffee, hagak2 tolak ke terima? :D

zamdotcom said...

tak pe wawa..
kerana dirimu itu ku sanggup ambil dan hantar mu ke tempat kerja setiap hari tanpa bayaran, tanpa cagaran, tanpa penjamin ^^


p/s: bila nak dapat keta baru?

Zyma Saad said...

Wawa Si Comel...

Meh la kita naik bas sekolah...boleh kita pegi sekolah bersama2. Meh le...meh le...

Lama tak jenguk kamu. Rindu kat Owhhhh Wawa.
:)

labizzwkshop said...

adoi..adik koto samo skola la..hahaha

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

hahhahaa.
wawa walaupon bdn naik sekalipun tapi kena pandai cover beb.
hehehehhe!

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

betui la.
dlu reti je naik bas.
skrng dh lupe camne.
heehehe.
skrng ni dh naik bas balik cam best la pul0k.
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

hurm..
tu wawa akan pertimbangkan,.
hahahhaha!

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom :

waaahhh.
ayat tak agak2.
kekkeke!

Wawa_Nadwa said...

Zyma Saad:

best la plak kak naik bas.
wenduu gak kt akk.
=P

Wawa_Nadwa said...

labizzwkshop:

biaso la.
kito ni kan org ampang.
pusing2 kesitu gak.
=P

ChiLaBaey's said...

Apa2 pun, sebelum kereta baru sampai, berhati2 di jalan raya, lintas jalan pandang kiri dan kanan, handbeg kepit lebih bawah ketiak, jgn bawa duit byk2 dan jangan bawa makanan byk2 nanti jadi macam gambar di atas... hehehe.... :p

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

hahhaha!
baikk..
wawa akan kepit kuat2.
mknan wawa tak bwk sbb beli aje.
=P

Lionel Azry said...

ala lagi 2-3 minggu keluar la kete baru :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998