Monday, July 13, 2009

Kadang2 tak perasan..


"Ma, ade nasik tak?
Ma, kasut adik dh kapur pagi tadi??
Ma, ma nak masak ape tuh??
Ma, bla bla bla bla blaa..
Mama diam je tak jawab pape.

"Eii nape akk gosok baju adik.. kan salu abah yg gosok kan. Rajinn nyee"
Aku tetap diam.
"Takpe la kak. Meh adik gosok sendiri, adik dh pandai dh sekarang.."
Diam jgk..
"Kak, kete bile dpt?? Sok kite naik teksi lagi ke??"
Aku diam je cam takde perasaan.

"Eiiii Ape niii.. Adik ckp ngn mama, mama tak jwb, diammm je. Tanye kakak pon diaamm jeee.. Nape semua buat adik macam ni" (sedih)

Hahh..!! baru aku sedar yg aku tak jwb pertanyaan adik tadi, sampai tersentap bdk tu. Hahhaha! Seyes weh aku mmg tak perasan. Yela kan aku kalau ngah buat sesuatu ke, buat keje pape kan, aku tak ske bercakap, diam n kusyukk je buat keje. See see aku ngh gosok baju pon, kusyukk gile smpai adik tanye aku tak jwab. Tak sedar langsung.. seyess.. =P

Yang mama plak tgh bad mood, adik time org bad mood ni la ko tanye mcm2. Hahahha! Sebelum kena 'basuh' baik jgn tanye dah.

Bile dia dh tegur baru aku perasan, kesian plakk adik aku sorang tu, nak ajak borak takde sape layan. Alololoo.. dh maj0k dak tem0k tuu.. heee!
Aku cite ngn abah, abah pun gelak. Sape yg puj0k?? dh tentu2 abah. aku?? tak kose nak layan. Sambung wat keje balikk. huhuhu!!

Abah tgk berita kt luar. Adik bujang aku plak dlm bilik main gitar. Yg dua2 ni adik mmg tak berani kaco. So aku n mama yg jadik mangsa. Hehehe!

Yela kadang2 kwn aku sendiri mungkin tersentap gak, bile borak mase aku ngh buat keje, aku tak beri respon mesti la terasa gak kan. kite ngh kusyuk wat keje, ajak plak borak, sorry la beb kalau aku tak layan. Hehehhe! Yela nak ajak borak pun agak2 la, tgk la kalau org ngh buat keje tu respect la ckitt kann, kang sape ssh?? korang jgkk, terasa sbb aku tak layan.. =P

Kadang2 memang tak perasan langsung org tanye.. sorry.. hiks!

23 comments:

Sis-Lin said...

hehehe dok angan2 ye wawa.... ;))

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

konklusinya...

JANGAN TEGUR... :p

erk pilem seram lak...

khaLifah feDi said...

EMM cian adik ko !!!

ChiLaBaey's said...

Wawa... kena berikan tumpuan lepas ni... nanti bila kita pula yang kena, dah sure kita pun tersentap nanti... dulu saya pun macam tu, kalau buat kerja buat tak tahu je bila orang cakap... sebenarnye kita kena berikan juga perhatian @ buat2 dengar je, agar mereka2 ni tak kecil hati... semua orang kita nak hati mereka kan, tapi hati kita siapa nak jaga..??!!! :(

rizz said...

kusyukk katnya kann hahaaa

Wawa_Nadwa said...

Sis-Lin:

bkn.
kusyuk tu kak.
haha!
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

hehehe.
xde kena mengena pon tau nuar ni.
ahhahahha!
=P

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

hmm.
tu la.
kesian kan.
ehhee
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

tu la.
risau jgk pasni kalau kena cam tu kt kite plak kan.
kdng2 siap bg isyarat tgn tunggu jap sebelum org tu ckp.
bkn ape kena tumpukan ape yg org tu ckp.
kang kena ulang balik mesti hangin kan.
=P

ChiLaBaey's said...

Untuk family kenalah bagi tumpuan sikit... kalau orang luar tu (yang mengada2 tu lantaklah) pun kalau boleh berikanlah juga... hehehe.... :) Dah makan...??? Bila si XXXXXX nak keluar ni...??

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

tu la.
rase bersalah plak.
bile ade tegur tu baru perasan.
hiks!
=P

dh mkn td.
ngant0k la plak.
hahaha!

si XXXXX maybe minggu ni.
shhhh!
diam2 suda.
nnti ade plak yg kutuk.
agagagga!
=P

ChiLaBaey's said...

Sorry..lah... terlepas cakaplah pulak... nanti ada orang kutuk2 lagi ye... Beli Gen2 ye...opsss... terlepas cakap lagi.... sorry2... :)

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

haaaaaaaaaaa.
alamak.
kantoi2.
hahaha!
=P

Cik AniS GalaXy said...

semua org tkt nk tegur lps nie
harus xkan di layan..hehehe

cian adk kamo
lain kali suh dia col anis
confrim di layan..hehehe

Lionel Azry said...

akak ni teruk la!
huh! :P

DIK AN said...

Nak majuk jugak ah...

Wawa_Nadwa said...

Cik AniS GalaXy :

HAHAHA.
baik pasni wawa soh je kol cik anis.
biar smpai lebam cik anis layan eyh.
baru tau camne dia byk ckp.
=P

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry :

syadappp u!!
ghaha!
=P

Rashid said...

alaa sianyer.. apa punya kakak ni sanggup buat adik cam tu..

zamdotcom said...

haah..
sama la kita..
kadang2 bila dah khusyuk sgt sampai org sebelah panggil pun xdengar..huhu


p/s: kan ke bagus kalo dpt khusyuk mcmni dlm sembahyang...owh

Wawa_Nadwa said...

Rashid :

ala.
bkn kejam sgt pon.
tak perasan.

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom :

btoi2!
hehhehee..

Lifesaver said...

hehehe..betul3!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998