Wednesday, June 17, 2009

Org ADA, aku pun nak ADA jgkk!!~

Myspace??

Friendster??

Hi5??

Tagged??

Facebo0k??

YM??

Ape lagii.. meh habaq maiiii.. Hehhehe!

Mula2 aku mula terjebak dalam dunia ni semua melalui kawan.
Dia kenalkan aku dengan Myspace.
Duluuuuu gilerr weyh main Myspace nii.
Kalau line internet takde mula la tak senang duduk.
Kalau takde tenet mengelupur pi cc, tgk komen2 yg org hantar. Hiks!
Sekarang ni, terbiar je myspace tu. Maleh la nak main dahh.. =P

Pastu gataiii plakkk register Hi5, tapi kejap je sbb cam boringgg.
Teruss delete acc.

Friendster pon baru je register sebab ramai dak2 sekolah lama main menatang ni. Kat sini la aku nak jumpe balik kawan2 lame, dari zaman hingusan sampai la sekarang.

Sekarang ni plakkk org sibukk dengan facebo0k. Aku pon registerrr plak facebo0k. Hehhehe! Dah register lama dah, tapi tak reti la nk godek mende tu pastu terbiarr je. Skrng ni bdk2 blogger rmai yg ade facebo0k, aku pun aktif la balik.. Huhuhu!!

Tapi yang paling penting buat aku sekarang ni adalah blogspot, hari2 mau online. Yang lain tak online pon takpe. Huii.. Tak buleh kalau sehari tak dapat tgk blog, mau demam seminggu. Begitu besar nye pengaruh blog ni ghupenye. HIks!

Ape tujuan aku register mende2 ni sume. Jawapan nyeee, Ntah laa.. Org ada, aku mesti la nak ade jgk. Kekkekeke!

**********************************************************
PENJAWAT AWAM DILARANG SEMBANG GUNA INTERNET

KUALA LUMPUR - Semua penjawat awam di negara ini dilarang melakukan sebarang aktiviti yang melanggar tatacara penggunaan Internet termasuk aktiviti sembang, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

Beliau berkata, kerajaan telah mengeluarkan Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam Bilangan 1 Tahun 2003 bertajuk Garis Panduan Mengenai Tatacara Penggunaan Internet dan Mel Elektronik di Agensi-Agensi Kerajaan dan ia boleh dicapai di laman web www.mampu.gov.my.

Antara larangan tatacara penggunaan Internet yang dijelaskan oleh Perdana Menteri itu merangkumi memuat naik, memuat turun, menyimpan dan menggunakan perisian tidak berlesen.

Selain itu, katanya, penjawat awam juga dilarang menyalahgunakan kemudahan perbincangan awam atas talian seperti newsgroup dan bulletin board.

Perdana Menteri juga melarang penjawat awam menggunakan kemudahan sembang, menggunakan Internet untuk tujuan peribadi dan menjalankan aktiviti komersial dan politik.


Jikalau aku sudah lama tidak meng'update, korang paham2 je la ekk. Hehhehehhehe!!



46 comments:

neezareef said...

ahaks2...terasa jugak nih..adeh jgn arr block!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

aktiviti komersial kata PM...hambek! kikikiki :D

limaumaniss said...

yeke?ada je yg YM nie...

rizz said...

hahah nsib laa rizz keje private wakakaka

Sis-Lin said...

lor..iyeee ke? tp knp ek?
bknnye kita jual hal negara ek..kita cite hal kita jek..adeiii
sian wawa,kang demam le 1mggu..heheheh

Wawa_Nadwa said...

neezareef :

owh akk terase ek.
wawa ni lagi la.
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

sabo je la.
hiks!
=P

Wawa_Nadwa said...

limaumaniss :

ala.
YM ni pegawaii pon adoo gak.
=P

Wawa_Nadwa said...

rizz :

cis!
nasib kamu baik.
=P

Wawa_Nadwa said...

Sis-Lin :

ntah l0h.
katenye mengambil kesempatan atas kemudahan yg diberikan.
=P

atty's said...

alor ni yg tak besh nie ..

PakciQue said...

Hidup blog. Ho-ho.

momguess said...

hahaha
penjawat awam yer...
kalo penjawat swasta camner erk???

ku tak sempurna said...

aku pun ADA sume tu... tp skrg ni macam dah TAK ADA..
lama benar tak menjenguk sjk ada incik blog ni
.
.
.
.
..
.
.

ngeh33x nasib aku bukan penjawat awam...

kesiaaaaaaaaaannnn korang :P

Duke Luce Dell'amore said...

sabor je ler k??
pndai2 ler curi masa lyn tnet tu..hikhikhik

zamdotcom said...

owh..
maknanya mmg xleh nk berYM, berblog ke?? tak best la mcmni..huhu


p/s: nasib baik ada celcom broadband

Wawa_Nadwa said...

atty's:

sabau je la kty oi.
=P

Wawa_Nadwa said...
This comment has been removed by the author.
Wawa_Nadwa said...

PakciQue :

ewahh!
idup blog!!
heee.
=P

Wawa_Nadwa said...

momguess :

swasta dia byk duit.
takpe dia kasi staf dia main tenet.
kakakkaak!

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna :

terima kasih la kerna kesian kan kami ni.
hahahha!
jahat ko erk.
=P

nURmALa mAZLan said...

jgn la office akak ni di private kan blog ye

Wawa_Nadwa said...

Duke Luce Dell'amore :

xmo la curik2.
kena mintak izin bos dlu.
kang tak psl2 kena memo.
=P

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom :

takleh dh.
PM soh keje keje keje.
jgn amek kesempatan kemudahan yg diberikan.
=P

Anonymous said...

hye wa,,id ym ape yer..

Luth Textile said...

report sama pm..
ini u punya pekerja dok bloging dlm opis..

sila cek nama wawanadwa.. hahaha,,

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hadoi...
ym ni dah 1 keperluan...
FB kat opis kak yanie...dah sengal2 alam...mcm dah nak kena block jer...

huhuhu....jangan block BLOGSPOT udah ler...

Wawa_Nadwa said...

Anonymous :

sape ini??
kena tau dlu sape?
hiks!
=P

Wawa_Nadwa said...

Luth Textile :

wakakakkaa!~
alooo..
dengki tauuuu..
=P

sok2 klu nama wawanadwa dh takleh online, siap aar!!
=P

Wawa_Nadwa said...

[yAN!e][pUTraJAya]:

huii..
yg lain nk block pun block la.
jgn la block blogspot ni.
hahahahha!

nesloais said...

awak pasang la strimikkk...

tapi dgn syarat kena beli notebook baru le dulu. miahaha.. bawah 2000 pon dah bule dapat per..

adenium said...

yup... memmng blogspot paling berpengaruh...
eemmm sebab i penjawat awam... sebab tuh lahj weekend dok hadap buat entri auto publish seinggu.hahhaha..sampai basi citer pun ada...

Cik AniS GalaXy said...

selamat menjadi pekerja berhemah...hahaha.
sian dgn cik wawa

Y u Z z 9071 said...

penjawat awam cam kita ni dah kena bersedia dari skrang..

huhu

Wawa_Nadwa said...

nesloais :

pinjam jiran sebelah punye je la.
abes cite.
=P

Wawa_Nadwa said...

adenium:

nk buat auto publish pon takde entry camno tuh.
aiyooo.
=P

Wawa_Nadwa said...

Cik AniS GalaXy:

amboii.
perli wawa la tuh.
=P

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071 :

yela.
bersedia je la.
terima je la ape yg akan berlaku.
hehehe
=P

Lionel Azry said...

1 lagi je takde! :P
web sndiri :P

Nurhayati said...

myspace - takde
friendster - ada
hi5 - ada tapi tak active
tagged - ada tapi tak active
facebook - takde
ym - ada

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

bwk broadband gi ofis..
hahahaha..
xyah guna tenet ofis..

Lifesaver said...

alamak!saya selalu mcm tu!

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry :

btoi3!
=P

Wawa_Nadwa said...

Nurhayati :

waa.
byk nye.
=P

Wawa_Nadwa said...

AiZouL tHe aBg keChiK:

a'ah btoi jgk,
pastu takyah keje.
update blogggg ke kang,
=P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver:

samo la kiteee.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998