Monday, June 22, 2009

Mengapa diciptakan longkang ituu..

Dah lame gilerrrrr aku tak pi main boling. Sekali main huhhh ke longkang jgkkk dia piii.. Nape la diciptakan longkang iteww.. Aku main boling ni kira NASIB je. Kalau nasib ko baikkk, baling cantekkk, strike la pin tuuu. Kalau nasib ko KURENG BAIK, baling la kuat2 pon, baling la camno pon, ke longkang jgk iye pegi. Hehhehehe!

So nak main ni kena sabooooo.. Bola tu kan b0lat.. =P
Tapi walaumacamane pong, poin aku tetap tinggi beb. Sebab2nye alahaii main ngn mak budak, main dengan budak2, opcoz aku yg akan menang. Heee!!Budak2 ni suke ugut aku weyh.
"Akk, kalau akk baling jatuh longkang. Akk kena belanje kiteorg air bla bla bla.. Belanje makan.. bla bla blaa.. belanje aiskelimm oreo mekdi.. bla bla bla...."Wahhh! bkn main korng erkk. So, aku kena main jgn jatuh ke longkang nnti kena belanje dorang mcm2. Hehhee. Yang dorang tu ashik ke longkang tuu , aku takde mintak ape2.. huiii.. Selamat den.. =P
Mase otw nak pi main boling niii.. Kasut aku buleh plak putussssss, dh kena pkai selipar jamban. hahhaha! Sib baik ade spare kt dlm kete.. =P
Dressupp punye la pheewiittt. Sekali tgk kasut.. Alahaiii.. Hampeh!!
Kekkekek!

Tak puas la main dengan budak2.Korang!!! Jom main boling j0m.. Sape menang belanje makang.. hiks!

35 comments:

atty's said...

kty lagi lama dah tak main bowling.mau masuk longkang je jugak

Lionel Azry said...

baru gua perasan..
baju tak pernah tukar pun?? :P

paraxixth said...

penah buat rekod jatuhan pin tidak cecah 50 tak pada satu game?

haha..saye penah.sebab main bola swing-swing dan swing diatas lane yang agak licin permukaannya..dan ianya asyik kelongkang macam anda

PakciQue said...

Kenapa?
Kenapa diciptakan longkang?
Kerana ia untuk kamu.
Untuk kamu supaya mengerti.
Bahawa kamu.
Bukan untuk bowling.

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

jom jom men boling padang...eh! beza kan :p

Wawa_Nadwa said...

atty's:

hehhee.
samo la kite kak oi.
=P

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry:

walaweyhhh!
vangga nye beb..
tak sangka kamu perasan baju ape yg salu aku pkai.
wakakakakkak!
=P

Wawa_Nadwa said...

paraxixth :

mase tu masing2 salahkan lane licin la bola tu tak best la.
pdhal kamu yg tak reti main.
hahhaha!

Wawa_Nadwa said...

PakciQue :

hui.
berkias-kias plak dia.
berterus terang je yg nk bgtau aku tak pandai main boling kan.
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™ :

a'ah laaaaa.
boling padang kan takde longkang.

baikla mulai sekarang wawa nk main boling padang.
huhuhu!

Cik AniS GalaXy said...

jom wawa
mari kite melongkang..
wakakak...

kali nie sape byk jatuhkan pin
kena belanje mkn..
setuju x??

nURmALa mAZLan said...

akak x tau men bowling.
wakakakaka~ kesian kan
longkang itu dicipta utk bola bowling akak lalu time akak main bowling..wakakaka~

Wawa_Nadwa said...

Cik AniS GalaXy:

melongkang??
hahaha!

ok.
setuju.
nmpk gaye nye ramai la yg baling kt longkang sesajorr.
=P

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan:

alaa.
try la main kak.
lame2 reti la.
=P

Lifesaver said...

main bowling ke tgkp gmbr ni??hehehe

Duke Luce Dell'amore said...

adoi!!tang slipar tu yg xthn tu..hahaha..

zamdotcom said...

longkang tu dicipta dengan harapan agar semua pemain bowling sayangkan longkang dirumah atau dimana jua. Cuba bayangkan sekiranya longkang ditempat bowling itu tersumbat sudah pasti keadaan akan huru-hara dengan permainan yang tidak consistent dan mengganggu konsentrasi pemain dengan bau longkang yang busuk serta kehadiran nyamuk yang banyak. Ianya bukan hanya mengganggu pemain itu sendiri malah mengganggu pemain di lane sebelah sekiranya ianya berlaku. Saya zamdotcom melaporkan dari bilik berita.


p/s: suka baju purple wawa

AbdulWaheeD said...

terer ke main boling ni hekhek

rizz said...

wahh beshh tu men boling ekekkekee

Y u Z z 9071 said...

bape point wa?

jom main...ajak vokalis ari tu eh..

haha

Dakjaat™ said...

u ni kan wawa.. cantik mmg cantek .. pp mmg cun .. rasa nak cubittt 32 minit tak lepas2 laa kan ..

tapi.. TAK RETI MAIN BOWLING?!!


WARGHKAHKAHKAHKAH! :P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver:

dua2 pon buleh.
bak kate pepatah.
sambey menyelam minum aiyoo.
=P

Wawa_Nadwa said...

Duke Luce Dell'amore:

hahaha.
syadap uuuuuu!!
=P

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom:

wakakkaka!
terima kasih kerna berkongsi berita itu dengan kami.
hehehhe!
=P

Wawa_Nadwa said...

AbdulWaheeD :

heyy!
tgk lutut la bro.
=P

Wawa_Nadwa said...

rizz :

rizz!!
j0m main boling nak??
=P

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071:

point?
lupe la kak.
lenkali wawa snap gambo point tu ekk.

aloo.
jgn la gitu.
malu aii tau.
hehhehe!~

Wawa_Nadwa said...

Dakjaat™:

ellowwwwww!!
tgk buku lali la beb.
i ni terer la main boling.
tp malas je nak tunjuk.
hiks!
=P

Dakjaat™ said...

eleh .. cakap jer terrerr... kucing i pun terrer gak . hahahaha!

takde2...

Dakjaat tak percaya!

jom sertai Bloggers Bowling Tournament 2009! kat Midvalley!!!

ade berani? mai laa.. haahahhaa!

LeeSlimShady said...

wawa tak lama lagi AMK kami nak anjurkan pertandinagn bowling wawa nak join tak?

AiZouL tHe aBg keChiK... said...

jom lwn dgn ratu boling ni..
ada beran?

Wawa_Nadwa said...

Dakjaat™:

yela2.
kucin mu dr terer.
=P

Wawa_Nadwa said...

LeeSlimShady:

taknak la.
wawa bukan terer pon.
tak reti la.
hehhe.
=P

Wawa_Nadwa said...

AiZouL tHe aBg keChiK:

alooo.
takmo la.
hahahhaha!

tak0tttt!
=P

ChiLaBaey's said...

Longkang tu untuk kita merasakan bagaimana, dan macamana rupanye... sebab rumah kita takde longkang.... maklumlah rumah apartment... lain kali kena bawa penyapu untuk bersihkan longkang tu..... tapi kalau taknak masuk longkang pun boleh apa, suruh diaorang tarik benda apa namanye entah, untuk budak2 main... sure tak kan masuk punya.... straight je perginye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998