Friday, June 5, 2009

Lucky Draw

Memang WAJIB setiap kali ade ape-ape majlis kt umah mak, mesti ade buat "lucky draw". Ni pon antara keluarga je la. Setiap orang mesti kena bwk satu hadiah, tak kisah la harga hadiah tu bape janji ade. Salunye mama jadik org kuat majlis..Bile dh kumpul kan hadiah mmg byk. Semua akan dapat bwk balik hadiah. Walaupon hadiah itu tak seberapa tapi kegembiraan kiteorg takde nilainye. Bile wat camni hubungan adik beradik semua akan jadi rapattt.. =POrg dewasa ke budak kecik ke semua akan dapat hadiah. Sonokkk tau kalau buat "lucky draw" camni, riuhhh gileeee la kt umah tuh. Bile dpt je hadiah masing2 kena bukak laaa tuu jgk. Pastu bgtau sape yg bagi hadiah tu, klu nak kasi hadiah kena la barang yg elok kan. Klu tak sendiri yg malu. huhuhuhuu!!

Kadang2 tu kalau hadiah yg pelik2, mmg masing2 ketawa bagai nak rak laa. Rase nk terkencin2 je gelak.. Mak & abah (atuk n nenek) pon main gak tapi korang bayangkan la kalau mak abah dpt hadiah yg merepek2 kan kesian kan. heee!!

Org pertama dpt adalah abah, dpt frame koo.. frame bdk2 plak tuh. hiks!
Makyang plak kebetulan dpt gelang.. Hehhe!Beg ni cantek. Konon yg ni semua nak sebab beg dia bkn main lagii.. Mak dpt pasu kecik, pasu perhiasan. Pakcik farizam dpt 10 hengget.Masing2 nak yg ni, bukan sebab dalam pon sebab beg dia cantik. Hiks!Nyanyah dpt sendiri punya blk. kira nasib laa.. hahahha!Si kecik dpt ape ntah tuh.. suke dia dpt mende tu, padahal ape la sgt brg tu kan. =PKooo tgkk la merahnye muka aku mase ni. hahahha! Ashik gelakk je, mata berair2, nak terkencin pon ade.. Aku dpt cermin ajaib. Adoii. sb0k gelakkan org, last sume gelakkan aku balik. hehehehhe!Adik dpt ulorrrr.. Heee.. Mase dpt ni sume jerit, main baling2.. Walaupon tau yg tu tipu tapi tetap geliiiiiiiiiiiiii.. =PMangkuk mak jadi bekas buh kertas2 nombo. Hiks! Si adam dpt sikat. Ni mak dia kasi, akhirnya anak sendiri yang dpt. Malu dia kena gelak. heee!
Abah plak kebetulan dpt kain pelikat. Sgt sesuai dgn dia kan. Mula2 ingat kain batik, masing2 gelak aar bagai nak rak, ghupenye kain pelikat. huhuhu! Aku tiap2 tahun dpt hadiah sendiri balik, kali ni dpt dr org lain plak, dari acu kot.. hiks! dapat cermin lagii tuu. "wahaii cermin ajaib, siapakah yg paling chumel diumah ini..??" hehheheheh!!


"selamat Hari Jumaat"


19 comments:

momguess said...

wawa...
jgn lupo yer bwk skali cermin ajaib ko tu g PD
boleh kite reramai nengok saper paling cun mlm tuuuuuuuuu

Wawa_Nadwa said...

momguess:

wokehh!!
nnti wawa bwk, kite tgk sapekah yg paling cun malam tuh.
heee.
=P

atty's said...

happening family wa..

Lionel Azry said...

lucky draw boleh dapat lucky strike x?? :P

~Aryana Edrena~ said...

salam petang jumaat...seronoknye nk gak dapat hadiah mcm 2....

~Aryana Edrena~ said...

salam petang jumaat...seronoknye nk gak dapat hadiah mcm 2....

Liquid said...

wah sonok nye.! ade lucky draw antara family tuh. uhu. lame dh x main. hee =P

ku tak sempurna said...

ekekekeke..
aku rasa cermin tu mmg sesuai dgn ko...

muat tak simpan dlm henbeg ko??
jgn tinggal.. cermain sakti tu.. ekekeke...
.
.
.
.

best kan.. famili aku pun selalu buat lucky draw camni... hadiah2 dia lagi dasat.. sabun fab buku la.. axion la.. tah apa2.. tp klakar.. :D

faqiha said...

waabestnye cm ni :)

Wawa_Nadwa said...

atty's :

giler2 jgk kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry :

pang nak?
=P

Wawa_Nadwa said...

~Aryana Edrena~:

saje ske2 aryana.
=P

Wawa_Nadwa said...

Liquid :

kena la buat.
klu tak majlis tu sunyi je kan.
=P

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna :

hahahha!
ko mmg saje je kan.
=P

tu la mslh nye tak muat.
klu tak aku dh usung mane je cermin ni.
heheheh!

hadiah ko tu lagi kelako..
hahahha!
tp takpe.
kegunaan harian jgk.
=P

Wawa_Nadwa said...

faqiha :

best!

nurLIYANA said...

wah!seronoknya.
mestimeriah gila an.
huu.

lama taksinggah sini.
hee.

ni singgah pun sbb rindu kat akak wawa.
huu.

Luth Textile said...

cermin pon cermin la..
igtkan posting tu pasal main no ekor.. hahaha

Naz said...

semua dpt hadiah... saya nak join la kalo camtu.. ;)

Lifesaver said...

cermin?sesuai!hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998