Monday, May 11, 2009

UiTM Segamat..

Abah : "Sok pagi gerak kol 6.30 pagi yer!!" .
"OK!!" Aku, mama dan adik ok kan aje.

Korang ingat yela tuh nak gerak kol 6.30 pagi, agaknye tu pon baru bangun kan. Hiks! Aku dh biase bangun awal so takde masalah, 6.00 pagi dah bangun mandi. Biasenye abah org yg paling akhir bangun sbb abah siap jap je. Aku kena mandi dulu sbb nak siap nye berJAM. hehehhe!

Hari sabtu lepas, aku gi jemput adik perempuan aku di UiTM Segamat. Sebenarnya malas betul nak pergi, baru je gi muar minggu lepas ni nak gi sane balik. Disebabkan tak penah gi sane nak jgk tgk kampus kat sane tu. Letih woooo, walaupon bkn aku yg drive tapi tetap terasa penatnya.. Yer, abah yg drive, kami dibelakang jadi bos, tidooo membongkang sampai la sampai ke destinasi. hiks!

Aku kan dah pegi minggu lepas, dh siap2 bgtau tol rm20.10.. Mase bayo tu
"bah, akk ade 10 sen. Nak??" "Owhhh 10 sen nak kasi, 20 hengget tak nak kasi ke??" Pastu terus buat2 tidooooo. Hehheehe!
Selamat sampai ke destinasi, UiTM Segamat. Kolej Zamrud ni kediaman adik guweee.. Gerak kol 7.00, sampai sane kol 10.00.. Berhenti kt nilai makan2, minum2 pastu ade melabur saham lagikkk.. hiks! =PDia sudah abes belajar loh so kena angkut sume barang2 dia bwk balik.. Barang takde byk pon, bantal2 sume dia buang je.. Ntah bape byk peta kat situ, takyah la bawak balik. Menyemakkk jeeee.. =PBilik suda bersih. Tgk pintu almari dia tuh, dh nak roboh. Ganas btoiiii ko ni nyah..
"Yela aku ikut ko la ganas.." Aikk.. aku plak. cis!!Dari 1 semester hingga la akhir semester, kolej ni la dia dok. Takde tukar2 dh!! Macam2 aku dgr dia cite psl kolej dia ni.. Huiii serammm.. he he he he!!~
Koo tgk dia tuh, alahaii takde baju kaler lain nak pkai. Soh tukar takmo. Memang tak rancang pon, hanya kebetulan.
Mase dah kuar kampus tu abah buleh berhenti plak. Ingatkan ape, rupenya nak bergambo kt sini. Aduhaiii.. Kat sini pon nak bergambo. Abah kate buat kenangan.. Cam mane anak2 tak suke bergambo, abah nya pon same jgk. Mane tumpahnya kuah kalau tak ke nasik.. erkk. btoii ke?? hehehhe!"Selamat Tinggal UiTM Segamat"
Dia nak sambung study tapi takmo plak kt sini, katenya tak best. Aku pon bising la ko nak belajar je nak ape kan. Yela biarlah adik2 yg belajar tinggi2, nak harap akk nya tak de la kan.. Aku ade niat jgk nak sambung belajar, part time. Tapi masih berpikir2 lagik.. aiyooo cam takleh masuk dh je.. hiks!

21 comments:

LifeSaver said...

rugged nya mak mu...hihi~

khaLifah feDi said...

emm ala wawa kawen sdh hi3............



lalala.:)

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

uitm segamt best ke weh? aku rasa mcm xde life kalau dok kat dalam sana.. jauh dari bandar..

nURmALa mAZLan said...

uish....
akak ni nak masuk 3 thn kot dok fikir nak sambung belajar buat part time..ekekekeke~~

lagi2 dah kahwin ni..nampaknyer angan2 semakin lebur la kot

Y u Z z 9071 said...

hari purple ....

x singgah tangkak ke shopping kain...

Wawa_Nadwa said...

LifeSaver:

biase la tuh.
mak mudee.
=P

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

kawen??
ish kamu niii..
bile mase.
=P

Wawa_Nadwa said...

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" :

mmg tak besh.
hahahha!
byk hutan ngn ladang kelapa sawit.kekekkekek!

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan :

tu la kak.
cam dh karat je otak nih.
hahahhaha!
kt utm ni ade study part time tapi ntah laa..
=P

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071:

malas nak singgah kak.
panass gilerrrr..
=P

SiS-lin said...

wahhh bestnye..byk le color purple kt en3 ni..hehhehe
wawa cntik la dlm purple..ngeh3x

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin :

wah.
mentang2 kaler fav dia..
hehhehe!

Railey said...

Akak Iparku... Ngeeh.... (*_*")

Wawa_Nadwa said...

Railey :

berangan la ko.
hehhehe!
=P

ChiLaBaey's said...

Kita sambung belajar sama2 lah nanti nak? Saya kat utara, wawa ke selatan.... kita ambik part time.... hujung minggu je mati kepenatan... jauh benor.... :)

ChiLaBaey's said...

Gambar wawa atas ni, kalau sekali tengok dah boleh tak nampak tau... macam sumpah2... boleh menyamarkan diri.... :) memang adik beradik suka colour purple ker??? :p

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

arghhh!
idup kt jalan raye je.
ulang alik cam org giloo.
heheheh!
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

hahaha.
siot je ckp kite cam sumpah2.
=P

takde minat pon.
kebetulan.
=P

Shahrul Azry said...

apsal papan tanda uitm 2 pelik skit erk??
warna ungu die terkeluar2?? :P

3.F.F.4 said...

sis bole lg chaiyok!
ajak alang blja gaks..
hehe...
nway blik dye kolej dye sebijik ar cam kat kedah...

SULTANdiblogBETA said...

kmpg beta kt tangkak!!!!!!!!hahaha

erm...tu je komen tuk kali ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998