Wednesday, May 13, 2009

Tinggi nyeee la aihhh..

Makk aihhhh!! Tinggi nye..
Aku tak penah lagi tgk aerial kt KL ade cam gini so agak jakun ckit.
Aku gi muar n segamat baru2 ni, nampak la byk batang2 tercacak tinggi tiap2 umah. Agaknye nak dapat channel singapore kot ekk sbb tu cam tuh.
Hiks!
Gambo terang ke klu psng gini?? Ade channel byk ke?? org johor sila jawab ekk?? Kekkeke!

28 comments:

khaLifah feDi said...

emm taw xper!!!

tpi itu nk dpt channel indo tue wawa..

umah kf semua channel dpt plg best channel suria dgn RCTV hi3..tp skrg dh x dpt tgklh sbb dh psg astro kn..:(

LifeSaver said...

aah la..nape tinggi2 semua nya ?

SULTANdiblogBETA said...

PNDI PN KF...

KLU G KOTA TGGI LA KN LG TGGI Aerial dorg...

t'igt ms kocik2 dlu blik jhor leh tgk dragonball n gundam..

tp blik rmh xleh plak..heran beta..

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

haha.
yela kot channel indon kot.
skrng kn byk cite best2.
=P

Wawa_Nadwa said...

LifeSaver:

wawa pon taktau la.
hiks!

kite t'gu je org sane yg komen dan terangkan nape.
=P

Munirah Abd said...

haaaaaaa...
masa dulu g sini pun agak jakun sbb aerial depa wuhaiiiiii kemain tingginya...

rase mcm berada bukan di negara sendiri jakunnya..hahahha

Wawa_Nadwa said...

SULTANdiblogBETA:

hehehhehehe.
rasenye la.
cantek ckit channel dia kot.
gambau lg terangggg..
=P

Wawa_Nadwa said...

Munirah Abd :

owhh..
ade gak geng jakun jgkk eyh.
same2.
hahahaha!

Shahrul Azry said...

eh yeke?
tipu2 selama 2 tahun di johor tiada 2 pun..edit2 :P

zamdotcom said...

ermm org bukan johor boleh tak jawab?
kalo tinggi macam tu biasanya mesti la nak dapatkan signal dr singapore kot..hehe ^^


p/s: nak pasang pencawang lah

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry :

eyh ade laa.
tu la jalan pandang bwh je.
cube dongak atas ckit.
heheheh!

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom :

owh buleh jgk.
hehehe!
yela kot.
wawa pon rs cam tuh.
=P

3.F.F.4 said...

aiyooo..ni tiang gile kuase name nye..cam x stable je..kalo jato sdap gak neyh...

ChiLaBaey's said...

Memang kat sana tiangnya tinggi2.... jenuhlah burung2 nak terbang... kena ada kawalan trafik jaga lalulintas.... kalau tak mahu terlanggar tiang.... dari dulu lagi sampai sekarang masih sama... tapi yang bestnye diorang boleh tengok chanel indonesia dan singapore.... macam2 ada.... :)

Wawa_Nadwa said...

3.F.F.4 :

hehe.
dorng dh ikat kuat dh ni.
klu jatuh tu kira nasib la.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

mau ade yg accident nnti.
byk no tiang nye.
=P

ChiLaBaey's said...

Wah... wawa_nadwa... minggu ni banyak jalan ye... bila nak rehat ni..??? Sian tengok awak.... Hehehehe.... Dahlah minggu2 lepas penuh dengan aktiviti office.... :) senyum selalu macam selalu....

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

ye.
byk sgt aktiviti.
smpai dh tak larat nk jalan.
rs nk dok umah je.
=P

Shahrul Azry said...

pemalu la tu la tgk bawah :P

S h i n o said...

haaha setahu aku antena gitu konon2 nak tangkap signal jelas.. Ni sure area Batu Pahat ni.. heheehe

AyAres151 said...

pasang tinggi2 kat muar or segamat tu utk dapatkan cenel singapore la cik wawa oii... tu pun susah nak dapat tu... kadang bleh dapat cenel indon..

meh la datang jb.. orang kat jb mana pakai astro sangat...
sbb pakai aerial biasa pun bleh dapat 5 cenel singapore... 5 cenel indonesia...

kalu yg pakai astro... semata nak tgk AF jer kot..takpun ESPN...hehhehee

nakamura said...

ah ah la ekh..tk prasan lak klau ke jb,anteena nya tinggi sigitew..hehe
Johor Mmg senang dpt channel indo ngan S'pore!

Kan penah masuk paper,org johor byk tgk indo dari channel tempatn!

S'pore pun leh dpt channel indo,sbb tu saya skeluarge layan indo channel hari2.

hahaha,apeni pasal channel tv!

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry :

owh.
br harini ku tau yg ko ni pemalu,
=P

Wawa_Nadwa said...

S h i n o :

bkn batu pahat la.
tp johor la jgk.
muar n segamat.
=P

Wawa_Nadwa said...

AyAres151 :

owh yeke.
tu la takyah psang astro pon takpe.
byk channel dpt ekk.
hehehhe!

Wawa_Nadwa said...

nakamura :

owhh yeke.
smpai satu family layan cite indo.
bleh tahan gak eh,.
hehehe.

ChiLaBaey's said...

Ye duduk rumah sambil buat Jigsaw Puzzle ye.... jenuh2.... bila nak siap ni... :)

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

alolololoo..
shian nyeerr.
hahahha!
nnti dh siap tunjuk tau.
tak kisah la bape lama sekali pon.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998