Friday, May 29, 2009

Si HITAM accident!!

Ini adalah Si HITAM abah ku..
Shian dia kan kan..
Minggu lepas accident, sekarang Si HITAM berada di spital sedang dirawat. Keadaan dia dah stabil, tak kritikal pun. Hiks!
Kejadian ini bkn kesalahan abah ku tapi disebabkan kelalaian org lain Si HITAM jadi mangsa. Mase naik flyover jem, lori tuh mengundur baikk punye ke belakang (takkan undur kt depan plak kan. hahah!). Abes tu tak kan abah nak undur gak, mau depan belakang kena so tawakal je la... Daaaammmmm! Jadikk la giniii..

Abah call kawan dia kira polis gak la, polis tu kate kalau report nanti abah pon kena bayo saman jgk sebab2 nya depa bleh kate abah yang langgor kete depan kan. Deal la ngn drebar lori tu ape ntah, pandai2 laa kan janji takyah bayoo saman.. hiks!
Minggu ini si BIRU agak kepenatan sedikit sebab tugasnya makin bertambah. Takpe la ye SI BIRU, sabar erk syg. Berkorban la skit tu Si HITAM.. Shian dia. Nnti kite gi buat balancing n alignment k.. Pastu kite cuci2 ape yang patut.. Kena kasi adiah ckitt buat si BIRU tak0t nanti dia maj0k sape susah, aku jgk kan.. =PAku jgk bertambah tugas, seawal 5.50 pagi dah kena hanto abah gi keje. Baliik umah balik siap-siap, hanto adik pegi sekolah, baruuuu gi tempat keje. Selepas keje pon aku kena jemput abah dan mama pulang. Bayangkan la aku kuar opis kol 5.00ptg, mama kuar 6.00 dan abah kol 7.00mlm. Hehhehehhe!

Tapi aku perasan abah macam taknak menyusahkan aku, dia sanggup nak blik keje jalan kaki koooo.. Ishh.. takkan la aku sampai hati nak biarkan abah jalan plak kan. Sampai aku tertinggikan suara jgk la kat abah "Abah jgn jalan kaki, tunggu situ sampai akk datang tau.." Hehhehe!
Ok geng, sampai disini saje. Aku nk prepare nk masuk exam ni. Tatta!!

Selamat Hari Jumaat!!

21 comments:

E.L.L.Y.N said...

anak yg solehah ni... amin


gud luck wawa!

fq said...

hye wawa....
fq is back...
huu~~~
aik..
cian nye excdnt...
nsb la kncil msh ad...

rAtu saLju™ said...

slmat exam...do da best buddy!

Lifesaver said...

remuk teruk tu...

~Aryana Edrena~ said...

::ciannyeeee keta hitam 2 takpela itu semua dugaaan...
anyway god luck..take care..cayang wawa!! ::

~Aryana Edrena~ said...

::ciannyeeee keta hitam 2 takpela itu semua dugaaan...
anyway god luck..take care..cayang wawa!! ::

Wawa_Nadwa said...

E.L.L.Y.N :

tanggungjwab kak.
=)

Wawa_Nadwa said...

fq :

waa.
lama nye menghilang.
hahhaa.
selamat kembali.

Wawa_Nadwa said...

rAtu saLju™ :

maceh!
lega dh settle.
=)

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver :

hmm
tu la.
sib baik yg atas je teruk.
kalau skali ngn enjin2 tu kan lg ssh.
=P

Wawa_Nadwa said...

~Aryana Edrena~:

maceh aryana.
=P

neezareef said...

alahai tenaik bonet ha
bab ni yg lemah kan tp nk wat caner..malang x bebau

zamdotcom said...

bagus wawa ni..anak yang baik ^^
kalo mcmtu minggu depan amik sy kat rumah pastu balik opis pn wawa dtg amik ye ^^ hehe


p/s: tumpang wawa sampai pencen

Wawa_Nadwa said...

neezareef :

tu la.
malang tak berbau.
sabo je la tu yg terbaik.
=)

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom :

hahaha.
aiy0kk..
matik la wawa klo camni.
=P

Lionel Azry said...

si star,putra dan komuter sdia menjadi pengganti jugak.. :P

Wawa_Nadwa said...

Lionel Azry :

ko ngn depan umah je ke star/putra/komuter tu.
hiks!

Pujangga Asmara said...

Okeh.. Modified Keta.. Kancil Convert, Tambah Turbo, Kasi Skirting, Spoiler, Sport Rim, Tuko Kaler.. Kasi Cat Warna Biru Yang Baru.. Nanti Tuko Kaler Lain Kena Tuko Nama Pulak.. Wahahaha..

P/S:Gurauan Semata-Mata.. Kim Salam Sama Abah.. Wahaha.. Papa Rock~

khaLifah feDi said...

wah mmg kamu anak mithali makwe..!!!

gudx2.. saya suka..!!

Wawa_Nadwa said...

Pujangga Asmara:

perghhh!
tak leh bayangkan cam ne ghupe kete tu.
hehehhe!

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi:

tanggungjawab la kf.
(+_+)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998