Wednesday, May 27, 2009

Sentap!!

Semalam..
Aku tersentap dengan bos aku En N..
Dia ni jenis suka ckp kuat-kuat, cam tengking2.. (dengan aku je!)
Sebenarnye dia ni BERGURAU tapi gurau dia tu tak kena tempat. Cara dia bergurau, kalau org tgk mmg melampau tau. Ckp plak tak berlapikkk, terguris jgk hati ni..

Semalam jgk..
Air mata ku ini gugur juaaa.
Tak dapat di bendung lagiii.
Menitis jatuh ke bumi.. waaahh ayat tak bleh bla. haha!Lagi2 aku ni dh duduk depan bilik dia, lagiii la kuat dia kacooo.. Kadang2 tu aku buleh terima, ni dah selalu geram jgk weyh. Dari mula2 aku pindah tempat duduk baru ni, aku dah macam tersentap, tapi guwee sabooo.. saboo dan saboo.. Semalam dia tanye pasal keje la, dok berdiri depan meja aku ni, dengan volume yg max dia ckp ngn aku.. huhh!!
Kuat.. kuat kuatt sgtttt.. (seakan2 tengking)Muke dh tak bleh senyum, pusing je belakang, konon2 nak carik fail padahal mata ni dh bertakung air.. hahhaha!
Larik masuk bilik air, tersedu sedan la aku nangis.
Bengkak2 mata nangis.
Hehhehe!
Lawak la plak.. =P

Bile dia nmpk aku nangis, terkejut dia, serba salah koo. (yeahh padan muke. Mmg itu yg aku nak dia rasekan.. hohohoo). Dah puas nangis baru aku kuar. Aku tgk dia tak senang duduk.. Huhuhu! Best bestt!! Padan mukeee.. Pastu dia kuar.. "wa.. sy mintak maaf la yer.. tak sangka plak awk terasa. Sy ingat awk kuat, sensitip rupenye..hehhee"

Bile dh mintak maaf takkan aku nak marah lagi kan. Sib baik dia bos, kalau tak tangan ni gataii je nak tempeleng org. hiks!


24 comments:

khaLifah feDi said...

emm....sabor ea..!!! makwe..laen ketuk pala lutu dye taw klu dye cuke ckp kuat2 ea..!!!

neezareef said...

kdg kita ni bkn sensitp pn kan..cuma ada kalanye wrong timing kena tegur kan..laju je air mata tuh

Lifesaver said...

oh..sabar ye...

En N tu mesti ada problem dgn isteri dia..hehehe

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

baikk!!

Wawa_Nadwa said...

neezareef :

yup.
btoi tuh.
lgpon ckp la slow2.
bkn kite tak phm pon kan.
=P

Wawa_Nadwa said...

Lifesaver:

hahhaa.
nt0h ler.
=P

*ayu* said...

uii..professionalism langsung tak de la bos awak tu...sama cam boss akak!

hish!

Wawa_Nadwa said...

*ayu* :

sabo je la kak.
kite ni staf biase je.
hiks!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bnyk kan sabar dik...
asam garam time keje memang cenggitu.....

nanti kita gather2 yer...
hehehhe (^_^)

nURmALa mAZLan said...

dia suka kat wawa kot..nak tarik perhatian wawa..ehehehe~ boleh ker akak fikir cam tu?? pape pon sabar..adat la kalau kita kerja bawah org

eQbalzack said...

adoii...org selawa wawa pun boss nak tengking...kalau abg eq la...cakap very the romantik...

Shahrul Azry said...

la hati kaca rupanya :P

ikiqzana said...

sabar je wawa.. kita ni mentimum bos durian, jatuh kena kita, trgolek pon kena...

e f f a said...

oyoh? bos org mane? ganas nye..
ta suke org tengking2 nie... masalah dlman la tuh.. xpon dye pekak sedikit huhu

Wawa_Nadwa said...

[yAN!e][pUTraJAya]:

ye mmg wawa dh sabo.
tp kesabaran seseorg tu ade had nye kan.
akhirnye tewas jua.
heheheh!

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan :

ishhhhh!!
ade plak akk ni.
laki org tak kose sy.
hahahhaa!

tp dia mmg cam gitu.
dh 2 3 org staf dia nyakat sampai nangis.
hiks!

Wawa_Nadwa said...

eQbalzack :

hahaha.
aiyoo.
tak buleh la abg nnti kate ade skandal plak ngn bos ckp gitu.
hiks!
=P

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry :

jgn sesekali engko pecahkan kaca itu kerana sepihan kaca itu akan terkena engko blk.
hehehhehehe!

Wawa_Nadwa said...

ikiqzana :

wahhh!
ni first time wawa dgr peribahasa ni.
hhehehe!
=P

Wawa_Nadwa said...

e f f a :

org mane taktau la.
malas nk amek tau.

dia mmg cam gitu.
gurau kasar.
weng ckit kot.
hee hee!

ChiLaBaey's said...

Kadang2 tu org atasan kita ni dia tak sedar tentang tabiat buruk dia... dia rasa pangkat yang ada tu, dia boleh buat sesuka hati dia, terutamanya bila marah2... nak kata gila kuasa, pangkat dah ada... dulu saya pernah juga jadi boss.. jaga 12 orang bawahan tapi tak suka nak marah2, sebab bila kita lagi marah diaorang akan memberontak dan bila kita minta tolong sesuatu sukar untuk dapat bantuan yang sempurna... yg nampak cacat lepas tu, kita.... tak ke padanye muka kita.... orang2 macam ni bila kita tunjukkan tindakan luar jangkaan seperti yg wawa buat tu (nangis sampai bengkak2 mata) barulah hati dia akan berubah dan berkemungkinan besar sikapnya juga akan bertukar, selalunyelah... tak tahulah kalau dia ni jenis hati kering dan masih nak meneruskan perangai buruk selaku boss atau seseorang yang berpangkat.... lempangkan aje.... tapi tindakan meminta maaf kat wawa tu harus diberikan pujian kerana dia masih ingat untuk merendahkan diri secara terus terang.... inilah pengajaran dan pengalaman hidup yang akan sentiasa kita harungi walau di mana kita bekerja pun.... :) Jangan sentap2 lagi, senyum selalu macam selalu ye.... :)

nesloais said...

ooooo pasal ni la yg letak status kat YM pagi tadi tu yer...

haya_yaya said...

tempeleng je Wa...pastu ckp la,tak sengaja..ingatkan boss kuat..; p

Anonymous said...

Kalau sakit hati dengan bos, baca je kat dia pantun ni (dari buku ‘Alamak Bosku Seperti Hitler!’) hahaha:

Pagi-pagi, sudah mencemuh,
Si pemandu terus terdiam mengeluh,
Bos ini jenis yang kecoh,
Dapat “Tan Sri”, satu dunia dia heboh.

“Ada pelanggan hendak jumpa”,
Itulah kata si setiausaha,
Bos enggan, mengantuk katanya,
Biarkan pelanggan berjumpa air liur basinya.

Bos memanggil mesyuarat mengejut,
Ada pekerja berjalan bak siput,
Bos pun menengking sampailah semput,
Para pekerja terkentut-kentut.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998