Tuesday, May 12, 2009

Jgn salahkan anak2 kalau tak minat SEJARAH.. hiks!

Pas balik segamat tu abah ngan mama ajak gi melaka. Aku.." Whattttttttttttttt!!!! Alaa.. Takyah laaa.. akk baru je gi melaka minggu lepass. terus balik je laaa" hehhee. "Memang la kakak dh pergi tapi kiteorg ni dh bertahun tak gi melaka. Jalan2 la kejap.." Huiii.. alahaiii bosan nyerrr.. =P

Mula-mula sume excited kecuali aku sbb dah pergi kan. Kira aku ni dh tau jalan, abah cume tanye aku "Kak, masuk mane kak?? Jalan mane satu ni kak??" aku pon dengan vangga nye la jawab. Cam dh selalu plak dtg, padahal baru je sekali je minggu lepas. hiks!

Parking pon aku soh abah park betul2 dengan kapal nih. Camne aku dtg minggu lepas, cam tu la aku bwk dorang. Tak sesat ok.. tgk la sape yg bwkk kan.. (sambil kembang2kan idong) hahahhaa!
Walaupon pergi tempat2 gini, satu muzium pon kiteorg tak masuk. Yang bayar ke, yang free ke takde de nak masuk, kejap pon takde. Tgk pon dari luar je. Nak masuk je "takyah la.. takde pape pon dlm tuh". Nak tgk je.."dah2 jom gi tempat lain plak.." Ape la nak jadik dengan bdk2 zaman sekarang. Jgn salahkan anak2 yer, salahkan mak bapak budak. Kekkeke!Yang paling kelakor nye jalan dengan dorang ni, semua nak cepat. hahahha! Jalan pon laju, yela tengah panas terik ajak berjalan. Mengelupurrrr kepanasan.. Owhh tidakkk.. Mane ade tempat redup situ la kami berteduh. hiks!
Posing pon nak cepat-cepat. Cam tak rela je. "weh cepat la panass niii..." hiks!Abah pon sibuk amek gambo ok. Bukan anak2 nye je.. =P
Tempat2 yang aku pergi ni minggu lepas tak sempat nak jejak pon. Akhirnya dapat jgk jalan2 kat sini. Kalau kite jalan ngn orang, ikuttt je la kan. Kalau gi sendiri mane2 pon buleh pergi selagi larat.. hiks!
Pose je depan muziam ni tapi nan adoo nak masukk.. Masing2.."Cepat laa.. panass nii.. cepat la haus nii.. jom la makan lapoooo.." mulut tu bising je. Huhuhuhu!!
Pose laju-laju, jalan laju-laju.. Semua lajuuuu..
Pastuuuu nampak mall ni kan, mengelupurrr masing2 nak masuk dalam sbb luar kan panas kat dlm ade aircond. Masuk jee.. "Huiii.. dap nyerrr.. sejukk!!" rase takmo keluar2 dah. hiks!
Muke HAPPY sebab tak panas dh, sejukk je dlm ni. Tapi lapooo ni ngah nak carik makan, adik tak abes2 nak makan mekdi, kentuky. Ellowww! Sorry ekk tu sume takmo, dh muak. Sekarang nak carik nasik jgk. huhuhu!!Lepas makan, terus balikkk.. Yeyyyy!
Aduii tak sanggup aku lama-lama kat sini.. Masuk kete je semua kepenatan, tido sampai tak sedar dh. Abah dah bape kali menguap, jeles je tgk masing2 membuta.. hiks! =P

19 comments:

Ceera said...

hiks. sana memang panas wooo..

elok2 cam best nak jalan2.. terus cam, nak cepat2... tak tahan..

Shahrul Azry said...

aik brpa kali g melaka dalam 1 mggu?? :P

Wawa_Nadwa said...

Ceera :

mmg panas.
mencucuk2..

sume cam nak cepat je.
nak marah pon ade.
hiks!

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry :

hahahhaa.

dushhh!
pangggg!!

khaLifah feDi said...

wah..lps nie leh jd pemandu pelancong ea wawa.......hi3

Y u Z z 9071 said...

melaka..

kampung halamanku ..

mmg musim panas la skrang

adenium said...

kita pun baru g melaka.... tapi g makan jer kat dataran tuh..hehehe

ChiLaBaey's said...

Lama tak balik Melaka.... Banyak perubahan dan kemajuan telah berlaku di sana... Kalau pegi mesti saya singgah taman buaya... entah apasal entah suka benor ke sana.... :)

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

gile mu.
bkn tau jln sgt pon.
hahhaa!

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071 :

owhh.
org melaka.
hiks!

musim panas la skrng.

Wawa_Nadwa said...

adenium :

same la.
hahha!
mkn situ je.
sejuk skit. hiks!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

sejarah itu best!

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

SULTANdiblogBETA said...

panas salah..
hujan pn salah


p/s:manusia xprnah bsyukur =p

Wawa_Nadwa said...

[yAN!e][pUTraJAya] :

tak minat sejarah.
=P

Wawa_Nadwa said...

SULTANdiblogBETA :

dh musim panas nk wat camne.
takkan nak soh ujan plak.
alahaii koo..
tu mmg tak reti nk bersyukur.

klu ujan tak dapek la aku jalan2 dikota melaka itu.

cume sebagai manusia biasa takkan tahan panas dengan cuaca sebegitu.

=P

LifeSaver said...

urm...melaka kecikkan?pusing2..jumpa benda yg sama

Rashid said...

wAH!!! Siap posing angkat tangan tu..

Terasa juga nak posing angkat tangan.. tapi apakan daya.. tak terdaya rasa nak angkat tangan. Nanti orang kata.."apahal ngan cikgu rashid tu..dah buang tabiatke?" hehe..

Teringat masa kat UKM.. masa jadi ROTU. macam-macam gaya posing. kalah wawa tau!!!

Wawa_Nadwa said...

LifeSaver :

kecik je.
pusing2 jumpe situ gak.
xde sesat nye.
=P

Wawa_Nadwa said...

Rashid :

hahahhaa.
tak buleh bayangkan kalau cikgu posing cam tuh.
mesti terkekkekekkee ketawa.
tp cam teringin nk tgk jgk jgk posing angkat tangan.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998