Monday, April 27, 2009

Shopping untuk anak..

Sejak bergelar ibu, kawan aku ni Kak Nurul kalau kuar mane2 mesti beli brg tuk anaknya. Tak baju, susu.. Tak susu, puting.. Tak puting, nestume.. tak nestume, pampers. Kekekkeke!~

Gitu ekk rupenya bergelar ibu. Dulu mase anak dara or sebelum ade anak beli brg sume tuk diri sendiri je. Pas ade anak ni, apa-apa pon pikir anak dlu kan kan kan.. Huii tak sabo plak nk ade nak sendirik.. Hee.. Mula dh gataiii.. =PCube teka anak Kak Nurul ni lelaki ke perempuan??
hahhahaha. Mesti la pompuan tgk je kaler baju yg dia carik tuh.. Takkan beli tuk anak lelaki plak kan. Tapi nape ekk kalau anak perempuan je mesti pkai kan dengan kaler PINK.. hurmm..Sekarang ni baju budak je lebih mahal dari baju org dewasa. Seluar je aku tgk dh puluhan hengget. Plus baju lagik.. Dah bape?? Huii..
Disebabkan kami ni ikut mak budak so belek2 la jgk baju2 baby ni.. Geram wehh tgk... Cantik2, lagi2 baju baby girl.. Rase nak beli je sekarang simpan sok tuk anak sendiri. hahahhaha! Ade mase tu jalan2 kt tempat susu baby, Kak Nurul nak beli nestume anak dia. Aku ngn zira ni tgk2 la harga susu tu.. Mak datokkkk mahal nye susu baby kooooooo.. Satu tin beso tu dh bape hengget.. Camne la nk beli susu tuk anak sendiri esok. Yang pasti kite mesti nk susu yg terbaik tuk anak kan. So lebih baik kasi susu cam g******.. wakakakkaakka!

Opsss! Terlebih sudaa..

Hari ni aku takde kt opis. Ade seminar Kesetiausahaan 2009 kt Grand Seasons Hotel KL. Hari ni last sooo aku tak masuk opis dh. Terus balikkk.. Penat koooo.. Jumpe esok yer. Daaaa!!~!! =P

30 comments:

khaLifah feDi said...

emm ape lagi cpt cr calon law nk dpt anak ok!!!

psst dh abis seminar!!!

nesloais said...

haaa tu la nanti bila dah ada anak sendiri nanti mesti la nak kena jaga makan pakai tu sumer.. tapi ermm bila ye tu awak nak kawin nye.. kena cari calon tu dulu.. muehehee...

LifeSaver said...

tau xpe...brg2 baby skrg semua mhl2..huhu

atty's said...

besh..sopink baju baby nie..gilos..nengk semua lawa2

ChiLaBaey's said...

Mula2 tu ingatkan shopping dalam masa seminar... rupanya adegan sebelum seminar.... bagus juga beli baju baby time ni, sebab 2 ke 3 tahun nanti harga pasti lebih mahal dari sekarang.... buat simpan stok.... :)

ChiLaBaey's said...

Memang betul.... harga susu budak sekarang terlalu mahal.... hari tu round2 kat area susu baby, mak ai punyalah mahal.... dulu Dumex baru RM35 ke RM45 sahaja setin tapi sekarang dah ada yang mencecah RM75 setin... tu belu lagi susu untuk waktu malam.... berpuluh2 hengget.... jadi lepas ni ibu2 amalkan beri anak2 susu cap 'g*****g'.... oppss.... budget siut.... :) senyum selalu macam selalu....

eRRuL AspHyxiAteD said...

haha.. bila ko nak shopping utk anak ko plak? kawen la weh.. haha

Shahrul Azry said...

selamat beranak! :P

Mrs Taj said...

klu susu cap gantung bnyk kuarkn susu takpela..klu tak susu cap lembu la menjadi pujaan...hehehhe

haN@ said...

wargh...
camnie kne la simpn duit siap2 nak nimang anak..
barang semua mahal...
ngeh3...

*ayu* said...

sesungguhnya susu tersebut adalah susu yang terbaik.. hiks!

Rashid said...

wah bagusnya ...

seronok dan sejuk je hati tengok wawa kat kedai sana.

peace V untuk wawa..

wawa..ehemmmm eeheemmmm

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

yer baik!!~
hahahhaa.
=P

harini dh abes seminar dh.

Wawa_Nadwa said...

nesloais :

tu la besar tanggungjawab tuh.
wawa nk kawen tp takdak sape mau kawen ngn wawa.
huk3! sedih kan.

hahahhaha!

Wawa_Nadwa said...

atty's:

mmg gilosss.
rambang mata memilih.
sib baik takdak anak lagi klu tak mmg dh amek dh sume tuh.
=P

Wawa_Nadwa said...

LifeSaver :

tau xpe.
mahal beb.
suar jeans dia je dh same ngn dewasa punya baju.
huii..
gilooo.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

ish ape plak shopping kt seminar p0lak.. hahhaha.
tu la bleh simpan stok mane tau sok2 lagi mahal.
=P

waaaaaaaaaaaaaaa!!
awk tak ekk harga susu.
beli susu tuk anak ehh.
bgus2!!

susu ibu adalah yg terBAIK.
=p

Wawa_Nadwa said...

eRRuL AspHyxiAteD :

takde anak camne nk beli tuk anak aku plak kan.
nk kawen tp takde calon.
opss!
tak tak tak.
gurau je.
=P

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry :

mekasehh!
cehh..
=P

Wawa_Nadwa said...

Mrs Taj :

mmg skrng cucu cap lembu menjadi pujaan anak2 zaman ini.
hahahhaha!

Wawa_Nadwa said...

haN@ :

simpan wet dr skrng.
tuk anak2 nnti.
susu makin mahal tau.
wkkakakkaka!

Wawa_Nadwa said...

*ayu* :

yeah!
sy sokong kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

Rashid :

cikgu sy sudah bersedia tuk memiliki anak.
tp belum bersedia menjadi isteri.
camne tuh?
hehehehe..
=P

Dakjaat™ said...

kalau wawa dah jadi ibu? ... ntah tak dapat nak imagine.. tapi kalau wawa tengah sarat mengandung.. dapat lak imagine.. hahaha! jalan terkedek2 macam itik .. ekekeke! peyot muncett! :p

Wawa_Nadwa said...

Dakjaat™ :

wakakkakaka.
kurang asam looo..
mesti chumel je klu wawa peknen.
alahaiii...
=P

ChiLaBaey's said...

Betullah Dakjat, macamana lah rupanye cik wawa kita ni kalau di sarat ye.... dgn puwut muncit dan pipi tumbamnye.... agak cumel rasanye.... entah2 macam model butik ibu mengandung.... hehehe... jangan marah, gurau je... :p

haN@ said...

hahahaha...
kne dari skunk ke?
ngeh3..

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

hey!
mesti chumel tau ghupe wawa klu peknen.
hahahha!
huii tak sabar nye.
=P

Rashid said...

adoii fenin fenin.. 'bersedia miliki anak tapi belum bersedia jadi isteri?..

Wawa.. bahaya tu..hehe

Wawa_Nadwa said...

Rashid :


hahahahha!
bahaya. bahaya.
tidakkk!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998