Tuesday, April 28, 2009

Rambut masih terpacak beb..

Cube anda teka aku di mana?? Cepat la tekaa..Malas la korang ni.. Soh teka pon susah. Kekekke! Owh aku sebenarnye berada di lif hospital gleneagles ampang nak melawat org sakit. Yela takkan nak melawat org sihat plakkk kan. hiks!

Aku sebenarnye berpusing-pusing carik lif, dh aar byk lif kt sane. Taktau nak naik yg mane satuu, kang salah naik lif kang mau terus ke bilik mayat. Eeeiii takot.. Nak tanye konon2 pandai sgt laa. Heeee!!Ni la org sakit ituu. Sepupu aku, aku panggil along tp korang panggil la along jgk ekk.. Hehe! Tu tuu tgk ape yg berbalut.. Haa tangan. Pandaii korang.. hiks! Along kate jari dia cam tak rase cam kebas, aku ckp la mungkin ubat masa dia operate tadi tak hilang lagi. Bile doc explain haa tgkk, kan betul. Aku pon bleh jadi doc tau. Huhuhu!Mase aku dtg doc ni takde lagi. Dah duduk dlm 15 minit gitu baru doc dtg. Cek dan explain ape yg patut. Mase tunjuk tu nmpk ade dawai ape ntah kt dlm tgn along tuu.. Dawaii kokot kot. Hahhaha!Ni la bahagian tangan yg patah tuuu. Sebenarnya along ni dh refer kt hospital gomen dh lama. Tapi dorang hanya balut bodoh2 je, kira dlm 1 minggu jgk la tgn tu berbalut. Ingatkan biase tak patah. Tapi bile pegi swasta, tak pasal2 kena marah. Pagi masuk petang terus operate, hospital swasta la katakan cepat gilesss, cube hospital gomen. Alahaiii.. Along la kate gomen ni lembab, aku agak bengang jgk sbb aku org gomen wehhhh.. hehhehe! Tapi aku akui mmg hospital gomen ni lemb skit sbb dh kena kt aku..Huii.. Sempat jgkkk. Hahahhaha!
Aku sakat la along kate hospital ni ade macam2, dlm almari, bwh katil, dlm toilet. Hahhahah! Takot kooo.. =P
Walaupon sakit dan baru lepas operate tapi rambut tetap maintain beb!!!!!
Kekkekeke! Masih terpacak lagi tuuuu.. Pkai minyak rambut ape ekk?? =P Ok cam biase sebelum balik, bergambo dluuuu.. Rase nak kusut2 kan je rambut dia tu. Kekkee! Jahat kan.. lalalallala!~
Mase melawat ni aku baru je register kt Grand Seasons. Sempat larikkk kejap gi melawat along ni. Bukan jauh pon, dokek ajoo.. Tgk la sape yg drive! huhuhuu.. Aku kuarkan entry ni dlu.. Entry kt grand seasons tu kemudian la ekk..

31 comments:

ChiLaBaey's said...

Hospital Gleneagles Ampang memang cepat servise dia... ada member masuk dulu kat spital tersebut... Itulah nak kutuk hospital gomen, aku dulu pun gomen juga.... tapi nak kutuk juga... sebabnye dah saya bagitahu dulu tentang bapa saya dan mak saya (opss.. mak saya saya belum buat entry pasal dia)... memang lembab, dan pastinye kakitangan dan doktor yg bertugas pada ketika itu merah telinga kena marah dgn saya tempohari.... mulut dah tak boleh kontrol, otak dah takleh fikir panjang... ambikk engko, maki je yg depa dapat.... tapi depa buat muka selamba je.... tambah tension lagi adalah.... sabo2... sabo tu separuh dr iman..... :(

ChiLaBaey's said...

Ngeri siot bila tengok katil hospital ni.... baru semalam bapa discaj dari HUKM.... tapi esok kena masuk balik wad sehari utk peperiksaan lanjut.... kan senang kalau discaj esok je.... kadang2 tak faham juga sistem dlm mana2 hospital... Jgnlah kita pulak esok2 masuk wad... takutlah.... :(

khaLifah feDi said...

nie abg ko ker? ehem3..!!!

LifeSaver said...

mmg jaga penampilan..tp yg sakit tgnnya..bukan kepalanya..hahaha

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

yela mesti la cepat sbb bkn murah kan.
bebaloii la bayo mahal2.
wawa pon penah kena tu yg geram jgk tuh walaupon org gomen.
org mmg bleh buat muke camtuh je la kan. sabo je lah.
=P

kena la belajar sabo skit.
bkn kite je yg sakit kan.
ramai lagi yg sakit jgk.
kite kena la phm situasi dorang jgk.
hmm..

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

yup!
abg wawa.
abg saudara a.k.a sepupu.

ish.
tak baca kaaaa..
tulih pjg2.
aiyooo..
=P

Wawa_Nadwa said...

LifeSaver:

a'ah la.
btol2!
tgn yg sakit bkn pala.
hahahhaha!

khaLifah feDi said...

hehehe.sowy...bce cm kilat xdpt tangkap wawa..sowy ea..!!!

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

hehhee.
kf punya psl takde hal la.
klu org lain wawa dh marah dh.
hahahha!

terharu tak??
hehehhe!

ChiLaBaey's said...

Yeee... dapat gak 1st dalam raking pengulas popular misswawa.blogspot.com.... yee.... untuk setakat ni jelah... lepas ni mesti kena kitai punya dek blogger lain.... :)

eRRuL AspHyxiAteD said...

penjagaan diri penting beb., rambut kena pacak gak walaupun sakiit!

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

waaa..
tahniah2!!
ni kena bg lagi besau adiah ni.
hahahhaha!

Wawa_Nadwa said...

eRRuL AspHyxiAteD:

erk!
mmg cam tuh ekk.
ish tak kose la klu nk sentiasa terpacak.
hiks!

ChiLaBaey's said...

Tow Che... Tow Che.... besar mana lah hadiah lepas ni... ye....??? Tapi kejap je ni nanti kena kitailah dek org lain.... :)

*ayu* said...

haah la wawa.. x macam org baru pas operate pun.. huhuhuhu

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

besau la sgt.
'kitailah' ni ape??
hahahhahah!

Wawa_Nadwa said...

*ayu*:

a'ah kan kak.
bak kate erul "penjagaan diri penting"..

hehhehe!~

ChiLaBaey's said...

'Kitai' tu maknanye kena potong balik.... sorrylah awak tak faham... nanti lepas ni saya pakai ayat2 skema pulak.... hehehe.....

Shahrul Azry said...

ni hotel atau hospital??
sewa 1 malam berapa?? :P

MA UK11/2002-2005 said...

Erm....pada pandangan org awam memang la hospital gomen LEMBAB. Tapi harus diingat, setiap rawatan yang diberikan hendaklah mengikut prosedur yang ditetapkan mengikut standard yang telah ditetapkan oleh ilmuan dalam bidang perubatan. Yang dahulu harus didahulukan, bukan main hentam jek. Mengikut gambar x-ray yang ditunjukkan jelas menunjukkan kecederaan yang dialami oleh Along anda itu didiagnos sebagai "Fractures of metacarpal shaft" @ dalam bahasanya patah pada batang tulang tapak tangan. Biasanya rawatan yang diberikan bergantung kepada jenis kecederaan tersebut sama ada patah dengan luka terbuka (tulang terdedah menembusi kulit) atau tidak. Jika terbuka, memanglah rawatan secara pembedahan adalah pilihan pertama, tetapi jika tidak, maka rawatan secara "closed reduction and immobilization" akan menjadi pilihan pertama. Rawatan nie secara mudahnya dilakukan dengan membetulkan balik kedudukan (allignment)tulang yang patah dan meletakkan simen separuh dibawah tapak tangan dan dibalut dengan pembalut selama tempoh lebih kurang dua minggu. Simen itu diletak bertujuan bagi mengelakkan pergerakan tulang seterusnya membolehkan proses penyembuhan tulang berlaku dengan baik. Jika teknik rawatan ini tidak berkesan, contohnya tulang tidak bercantum dengan baik, maka barulah pilihan rawatan secara pembedahan bolehlah dipertimbangkan. Biasanya rawatan secara pembedahan dilakukan dengan memasukkan dawai yang dikenali sebagai "K Wire" ke dalam tulang yang patah bagi membetulkan balik tulang tersebut. Rasanya hospital swasta terus operate Along anda tue sebab doc dia tgk dah pki simen tue pun tak baik2. Tapi swasta memang akan lakukan apa saja asalkan pesakit cepat rasa baik, walaupun dia tahu itu akan merisikokan pasakit ute sendiri.

Setelah baca panjang lebar penerangan saya, harap jangan la asyik nak menyalahkan kerja seseorang itu sebagai LEMBAB. Fahamilah setiap kerja ada Standard Operating Procedur yang telah ditetapkan.

SiS-lin said...

semuga cpt sembuh..tp ye la,rambut pacak sehhhh..minyak sebotol ke tu...

.::c!kzUrA::. said...

sakit, sakit gak wa..
imej kene jaga gak..
hahahha..

mg cpt sembuh.!!!

Rashid said...

tu dia.. sakit tolak tepi sikit. yang penting gaya mesti ada. sakit tapi masih stay hensem. hahah!!!

Moga along cepat sihat..

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

sorry la sy org bando taktau makne tu.
kekekekke!
=P

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry:

cis!!!!!!!!
kuang ajo ko..
meh sini aku cili mul0t ko.
&^$*&$$(*^&^)(&)_(

Wawa_Nadwa said...

MA UK11/2002-2005 :

terima kasih atas penerangan yg saudara berikan.
=)

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin :

minyak kelapa tu sis.
jgn main2.
=P

Wawa_Nadwa said...

.::c!kzUrA::. :

imej tu penting beb.
bleh jadi model minyak rambut.
kekekkke!

Wawa_Nadwa said...

Rashid :

hehhehee.
gaya mesti ade.
sakit simpan dlm.
=P

ChiLaBaey's said...

Hai cik wawa... perkataan tu pun bukanlah kampung sangat... tu pun datang dari orang bandar juga... Saya pun org bandar juga... No.IC : 760210-14-0000.... :)

Kepada MA UK11/2002-2005... memang hospital gomen mempunyai satu sikap yang agak sukar untuk diramalkan.... Sepatutnya dengan adanya pengalaman dan dengan begitu ramainya pesakit yang datang, harusnya segala prosedur yang dinyatakan akan bertambah baik, cekap, cepat dan mencari jalan yang mudah untuk menyelesaikan masalah masa dan prosedur perubatan... jadi tidak pesakit2 ini menunggu dengan lama dan sikap kebanyakkan kakitangan yang boleh dikatakan makan gaji buta jelas boleh dilihat dengan tingkah laku mereka ketika bertugas.... Mengapa pihak hospital swasta boleh melakukannya dengan baik dan cekap... keramahan dan layanan kakitangannya juga amat berbeza berbanding hospital kerajaan.... Bukan sekadar prosedur dalam buku sahaja untuk diikuti tetapi praktikalnya di mana???? Bila komen pasal hospital gomen, dah mula gelabah dan entah apa2 kenyataan dibuat untuk cover pekong di dada.... sepatutnya apa komen yang diberikan diambil sebagai satu langkah untuk menyelesaikan permasalahan yang berlaku.... ini tidak sikit2 melatah, sampai bila nak mendapat kemajuan dalam satu pengurusan.... pengalaman yang banyak berbanding dengan hospital swasta sepatutnya telah lama selesai.... Saya amat kecewa dengan statment yang MA UK11/2002-2005 berikan.... Prosedur2 juga, bukan setakat di atas fail meja sahaja tetapi penyelesaian terhadap permasalahan tersebut yang patut diambil kira.... Banyak kes2, pengalaman2 orang ramai telah dihadapinya, berlaku... tetapi masing2 menunding jari sesama sendiri, bukan untuk selesaikan masalah tetapi menyalahkan orang lain bagi melepaskan tengkok diri sendiri.... Akhirnya kemenangan beroleh kepada mereka juga.... Dengan peruntukan yang disalurkan dari kerajaan setiap tahun sepatutnya semua ini telah lama selesai dan mendapat pujian, akan tetapi punyalah banyak komen dan ketidakpuasan hati rakyat terhadap perkhidmatan yang diberikan.... Sampai bila perkara ini akan berlanjutan...???? Bila kena pada batang hidung sendiri baru nak terima hakikat...??? Tapi pada ketika itu juga perkara sebegini masih lagi berlaku, sampai bila ???? Saya memang boikot hospital kerajaan terutamanya hospital daerah.... tapi mana2 pun saya rasa sama sahaja.... :(

[yAN!e][pUTraJAya] said...

rambut tetap menten terpacak eh dik....ekekkekek

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998