Wednesday, April 22, 2009

Pindah jgk akhirnya..

Setelah rombakan berlaku, akhirnya aku terpakse akur dengan arahan pihak atasan supaya aku pindah ke tempat baru. Bkn pindah opis ye korang, hanya pindah tempat duduk aje. Hehehhehe! Sekarang ni kira aku dah selesa dengan tempat duduk yg lama so bile diarahkan tukar ke tempat lain yg tidak memenuhi kriteria aku (ceh ayat.. !!), tak selesa dan tak best la senang cite, hati ni meronta-ronta, cam berat je nak pindah. Tertibe hati ni jadi emo je.. Hurmm..

Saat-saat ini sebenarnye aku memerlukan sesorang yang buleh buat hati ini tenang utk berkongsi rasa tapi sume cam lagi menyakitkan hati..

Tempat lame aku.. Mase ni dah mula angkut barang sikit2 sbb tu nmpk agak bersepah. Terus terang aku katakan yg aku tak bape suke dgn tempat baru ni. Ade la sebab-sebabnye, biarlah jadi rahsia aku. Hurm...Kata-kata nasihat dari Mr A.. Hiks!

"Cik wawa..dgr nie...
Aku nak bg kata2 semangat tuk ko..
Hidup x selalunya indah..
Kdg2 ape yg kita nak..x mungkin kita dpt..
Jd ape yg di tentukan utk kita..itu adelah takdir kita..
Jd kita mesti menerimanya dgn hati yg terbuka...
Mungkin ade hikmah di sebalik sumer nie.."

Mula cam tension jgk kena pindah. Pastu dak2 opis cam perli2, cam kaco2 makin sakat lagi ade kt YM tuh. Bile Mr. A ckp camtu kira cam tenang aar skit hati nii.. (walaupon ayat tu mmg dia ske bg kt kawan2. Kan cik zura?? same kan??) Hahahha! Seyes mmg tenang. Aku pun dah redhooo akan perpindahan ini. Thanks Mr. A! =P

35 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

tak salah cuba tempat baru..mane tahu lebih maju....
:)

nesloais said...

buleh plak ye opis awak tu main YM yer..

khaLifah feDi said...

emm oklah tue kdg2 dlm hidup mmg cm tue arr wawa..hope be ok today ok!!!

peace senyum sikit ..emm cm tulah..hik3..yuk2 kf banje kfc maw? dh tamaw sedey2 ...6ti x chumil taw...

lalala......:)

Wawa_Nadwa said...

ciK LyndaWawa igUana:

harap2 la mcm tuk cik lyndawawa.
=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais:

buleh aje.
janji keje siap.
bos pon 0k je.
hiks!
=P

**Yatie** said...

kira kena pusingan kerja la ni?? Kalau kita dah selesa kat tempat lama,tetiba nak kena pindah memang tak best..macam mana pun mungkin ader hikmah disebaliknya...wawa...workstation awak cantik...siap ader printer sorang satu eh?? bestnya...

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

hmm. ok aje!
biase la nak taknak kena terima jgk.
kfc??
mau mau mau..
kekekke!~

khaLifah feDi said...

wah laju aje sbt kfc ea!!!

SiS-lin said...

ermm tp elok jgk tu pindah,bru ada pembaharuan kan?...

Wawa_Nadwa said...

**Yatie** :

tu ka nak taknak mmg kena pindah.
klu kt ctu je camne nk maju kan.
=P

a'ah mmg dpt printer sorng satu.
senang ckit, klu kongsi cam leceh skit.
hehehhee!~

pasni nk mintak tepon plak.
ssh klu kongsi2 ni.

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

mesti lah.
sape takmo.
tak baik tolak rezki.
=P

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin :

mmg ade pembaharuan sis.
cume tak sonok la keje bile hati tarak senang.
hjehehhe!

nesloais said...

kije siap ek..
apa ID YM u..

Wawa_Nadwa said...

nesloais :

bg ID awk nnti wawa add.
=)

Y u Z z 9071 said...

mesti depan dengan meja boss ni..

pasal tu ke ko x suka wawa..

alah....lama lama jadi geng la tu..hiks

atty's said...

tak pe wa..ade hikmahnya tuh..

ChiLaBaey's said...

Pindah office ke, pindah tempat duduk tu perkara biasa dalam pejabat kerajaan.... itu tak menjadi masalah kalau kita buat kerja dengan betul dan pentingnya ikhlas dalam melakukan sebarang kerja....

Oklah tu, kalau duduk lama2 pun kat tempat yang sama, nanti beranai2 lah pulak kerusi meja.... jangan sedih2lah untuk ke tempat baru, ni mesti tempat yang tak strategik untuk YM dan update blog ni... hahaha..... yer tak Cik Wawa... ????

Oklah Wawa, selamat mengatur semula barang2 atas meja ye.... :)

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071 :

haa.
tau takpe kak.
dok btoi2 depan ngn bilik bos.
pastu suke sergah2 org.
terkezut wawa tau.
adoii.
tak ske.
=P

Wawa_Nadwa said...

atty's :

hurm.
yela kak.
terima je la.
mungkin ade hikmah disebalik kejadian ini kan.
=)

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

hahahahha!
tau xpe.
tempat baru ni tak strategik tuk berYM dan nak update blog pon ssh.
aiyoooo..
mencik nyerr la haiii!!

E.L.L.Y.N said...

wawa,

betul kata2 Mr A tu...

just let it be ok...

.::c!kzUrA::. said...

cmne pon, idup mesti diteruskan..
ko kene tabah wa..
gd luck my fren!!

ChiLaBaey's said...

Takpelah janji ada tempat dari langsung takde meja... Pindah randah macam kaum nomad pulak, lagi susah.... hehehe..... janji kerja kita ikhlas lah Wawa.... Jangan sedih2 lagi... senyum....

nesloais said...

awak pegi kat blog sy kat situ sy ada letak ikon YM.. id saya ada kat situ.. click je smilies tu..

Me, Mrs Taj said...

hidup mmg mcm tu...kdg2 kite ada kat ats, kdg2 kat bwh..bila kite ada kat bwh kenala berusaha bersunggoh2 untuk naik ke atas smula..lg satu tak salah klu mcuba tpt baru..msk kandang kambik mengembik, msk kandang kucing mengiauwwww...heheheh

take care sis

ku tak sempurna said...

alhamdulillah..
redho pun ko...

dokat yo tukar eh.. sabar laaa...
takkan lari gunung dikejar..

hikkkss.. ada kaitan ngan gunug ke??


cheer up gurl!

Wawa_Nadwa said...

E.L.L.Y.N :

sbb kate2 tu la wawa bleh terima skit kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

.::c!kzUrA::. :

aku dh cube yg terbaik.
kena tahan la dgn perangai En N tuh.
klu tak aku mesti nangis cam ko dlu.
hahahha!
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

tak sedih dh.
redhooo je laa.
kite ni hanya kuli je so ikut je la ape yg diarahkan tu.
janji tak kena buang keje sudaa..

=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais :

okeh!
dh add.
cepat approve.
=P

ChiLaBaey's said...

Kesian kan kat diaorang tu.... jagalah kerja awak elok2.... nanti susah kalau takde kerja.... makan roti lor.... :) senyum selalu macam selalu....

Shahrul Azry said...

owh orang gemuk perlukan space yg besar :P

TSS said...

tempat baru ke lama, keja kna jln gak. lpas ni blogging kena cover skit la.. nnti org kate curi tulang..

eRRuL AspHyxiAteD said...

Hijrah itu pergorbanan.. hijrah itu perjuangan, sila nyanyi sesame ye cik wawa.. hahaha

Liquid said...

tulah...

tidak semua yang kita inginkan mampu kita perolehi sebagaimana tidak semua yang kita perolehi adalah yang kita inginkan.

think bout it. =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998