Tuesday, April 7, 2009

Kisah HANTARAN.. Kekekeke!~

Aku sebenarnye ngah upload gambo BBQ malam sabtu yg lepas.. Alahaiii lame noooo nk nungguuuu.. So aku tempek cite ni tuk korang. Kelakar seyh.. hehehhee.. =P

#########################################

Sekadar gambo hiasan
Emak kepada Minah : "Yerlah... anak saya blajar lulus universiti.... tak nak bilang baper... tapi biar lah patut-patut.... selalunya yang belajar tinggi dalam lingkungan 10 Ribu.... tapi ini lah satu satunya anak pompan saya.... harap harap paham jerlah~"

Emak kepada Mat : "Saya paham maksud awak... tapi saya harap awak pun paham lah yer... kalau terlampau tinggi harus ditangguhkan nanti... biarlah dicepatkan biar jauh dari maksiat..."

Emak kepada Minah : "Kalau awak tak mampu... Anak saya nie bukan tak laku... ada banyak lagi yang tunggu.... dah lah harga rendah.... nak cepat pulak tuh... apa nanti orang cakap..."

Mat : "Yerlah makcik... Makcik nie jual anak ke kereta? Takda macam gini.... SEKARANG jugak saya DOWNPAYMENT 2 Ribu... Saya bawak balik anak makcik.... Malam nie saya TEST DRIVE DULU SEMUA.... kalau dalam semua BAIK.... Jangan cakap 10 RIbu 12 Ribu pun saya letak... tapi kalau dah LEMAU, ENJIN PUN TAK BAGUS tuh anak makcik DENGAN DEPOSIT DEPOSIT semua MAKCIK boleh simpan!!"

Kekkekekekke! Kuang ajoo tol mat ni tauu.. =P

31 comments:

ChiLaBaey's said...

Hahaha.... tapi memang betul pun cerita macam ni.... memang ada berlaku tapi bab downpayment tu, takde lah berlaku.... kalau ada mahu bertumbuk jadinye.... wawa esok jgn jadi macam ni sudahlah.... :)

swEet zirCon said...

mmg kuang hajor ler..
ade ke nak test drive dulu..caaitt!!

neezareef said...

amboi2..siap nk test drive lg tu...

khaLifah feDi said...

muahahah...aq nk try arr nnti mmg kena ketuk pala lutut aq nnti ekk wawa muahaha..adeh !!!

zamdotcom said...

hehe ^^
agak bagus jugak kalo dpt test drive..huhu


p/s: agak2 korang melampau ke letak hantaran tinggi2 ni?

leena said...

akakaka.... adew lak cam tu..

Dakjaat™ said...

wakakakaka! jual kete agaknya.. kahkahkah! :p

atty's said...

ekekekke..

momguess said...

suka statement mat tuuuu...
wakakaka

*ayu* said...

siut jer! hahahahaa

mat mat..

haya_yaya said...

sedap jer nk ngetes ank org..kalo dia tu nk diapekan?dibobitkan..?
cesss..taraaaaa guna nyer olang..!!(aksi emo)

ku tak sempurna said...

bukan mat je kuang hajau..
mak minah pun sama gak...

letak tinggi benar..

klu aku, mak aku letak RM1000000 je...

muehehehehe... harus tak kahwin smpi tua... :D

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

hehehe.
ade gak ek.
klu wawa wat camtuh nmpk gayenya tak kawen la smpai ke tua.
=P

Wawa_Nadwa said...

swEet zirCon :

hehehhee.
sabau je la.
=P

Wawa_Nadwa said...

neezareef :

macam jual beli kete plak.
=P

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

try lah??
mmg nk kena lutut ngn wawa ..
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom :

owhh skeee!
hantaran yg tinggi bg yg mampu.
tp takde la mntk over sgt kan.
ikut kemampuan pihak lelaki.
=P

Wawa_Nadwa said...

leena :

rs nye tak mungkin ade yg wat cmni.
=P

Wawa_Nadwa said...

Dakjaat™:

rasenye dorang silap ni.
jual kete sebenarnye nih.
=P

Wawa_Nadwa said...

atty's:

aii..
gelak je kak atty.
=P

momguess:

takbleh bla statment ituuuuuu..
=P

*ayu*:

mat tu mmg agak siot skit.
tak agak2 ckp cam tuh ngn bakal mak mentua. mesti dh kena reject awal2.
=P

Wawa_Nadwa said...

haya_yaya :

kak sabo kak.
ini hanyalah cerita yg tak pasti btoi atau tidak.
hahhahaha!

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

mak dia pon tak agak2 mintak tinggi.
hambek koo sekali mat kasiiii.
hahhaha!

takde la smpai tingi camtuh kan.
=P

Y u Z z 9071 said...

lawak la ..

gelak akak baca tau ....

Pujangga Asmara said...

Wanita Adalah Perhiasan Dunia. Bukan Perhiasan Kereta/Eksesori Atau Sewaktu Dengannya..

Wanita Perlu Di Jaga Dan Di Bimbing Selalu, Bukan Merosakkan Mereka.. Dah Hantaran Tinggi Paham-Paham Jelah. Tak Mampu Jangan Kawen..

Dan, Kalo Betul Ada Orang Macam Mat Ni, PA Jumpa, PA Pijak Kepala Dia..


Pujangga Asmara

nesloais said...

ler.. ingat ada org hantar rombongan pinangan ke rumah wawa.. rupenye cerekarama di sini.. muehehee...

adenium said...

wahhh bagus nya itu mat ..hahahahah

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071 :

lwak bangang ni kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

Pujangga Asmara :

Betoi betoi betoii.
betoii tu.
wawa setuju ngn PA.

Wawa_Nadwa said...

nesloais:

hiks!
tak ado makne nye.
=P

hanya slot akasia disini.
heheheh!

Wawa_Nadwa said...

adenium :

mat itu sgt JUJUR.
terlalu JUJUR.
mmg kena reject klu bakal menantu camni.
hehehe!

Aien cute said...

hahaha...
lawak jer?
tak tahan aku gelak... sebaik tak guling2x

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998