Wednesday, April 8, 2009

Malam BBQ yg malappp..

Malam sabtu harituh family belah abah ade la wat BBQ kt umah mak. Saje je wat makan2 kumpul adik badik. Aku sampai umah mak dalam pukul 8.30 malam gitu la, saje dtg lambat2 ckit sbb alaaa bako membako ni sudah tentu kerja lelaki kan. Sampai2 je terus sediakan perut kosong utk makan sajerrr.. Huhuhu!!

Tapi malam itu ayam tak bape kickkkk l0h!! Macam rempah perisa tak cukup jeee.. Korang jangan taktau aku hanya makan seketul ayam jeeee.. Sebab2 nye.. Sila abeskan membaca entry ini.. hiks! =PTugas membakar ghupenya diserahkan kepada jejaka ini. Aku tak kenal pon sape jejaka nih. Hahhahaha! Seyes weyhhh.. tapi dorang cakap dia kawan pakcik aku. Kesian dtg umah org kena plak membakar ayamm.. Klu aku ajak korang kang tak pasal2 kena bakar ayam plak kan kan kannnn.. hehehhe! =P

Tepat jap 9.00, masing2 lari sume masuk dalam umah. Tinggal la jejaka ini keseorangan diluar.. Kekkekee!
Ghupe2 nye masing-masing nak tgk AF7 koooooooooo.. Sume ngadap depan tv.. Ayam yg dibakar pon tak heran. hiks!
Termasuk la aku yang paling excited nak tgk AF7, dok btoi2 depan tv lagik. Siap ade bantal, tu tuu lagii sikitt dh nak baringgg. Yang paling haku angin dorang bleh kutuk pelajar fav aku, katenya ketiakkk selalu basahh. Biarr la wehhh janji suara dia sedappp.. ciss!
Bdk2 kecik kt luar d0k berkejar-kejaran diluar umah. Kalau iklan je aku lari luar tgk bdk2 ngn tgk ayam kt luar. Bile dah start masuk balikkkk, pehtu d0kk laa smpai abes AF.. =P
Owhh BBQ malam itu agak membosankan sebab cam ade takde je BBQ tuh. Masing2 lebih pentingkan AF dari makan malam. Huhuhuu!


14 comments:

Dakjaat™ said...

ramainya family .. berape ramai???

nesloais said...

tu la kan harga ayam dah naik balik.. amboi2 buat BBQ x ajak saye yee.. kalau x bole la sy panggang ayam2 tu sumer pastu ratah sorg2.. miahahaa..

atty's said...

SAMA AR NGN KTY..
mlm tu ade gathering..satu hapa aku tak makan dok layan af..

Wawa_Nadwa said...

Dakjaat™ :

ni sume family belah abah.
adik badik wawa 4 org je.
=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais :

a'ah dh naik.
baru je turun dh naik blk.
apa daaa.

segan nk ajak nnti kena bako ayam smpaiiii la abess.
=P

Wawa_Nadwa said...

atty's:

hehehhe!
samo la plak.
mknan dpn mata x heran pon.
=P

khaLifah feDi said...

emm...aq bce n3 ni eterus kf teringat mas abbq kat umah my kazen arr..emm..bil aek aq maw p umah my kazen aq tue..:)

psst..kurg rempah ? tp ko mkn byk tak wawa?

zamdotcom said...

hoho..
len kali ajak la org yg suka mkn mcm sy ni..xtgk AF pn xpe..asal dpt mkn ^^


p/s: suka mkn free

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi:

kf ni kan!!
nk kena babap nii..
wawa dh tulih kt situ wawa hanya makan seketuiii ayam je.
hehehehe!

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom :

owh yeke.
ok lenkali wawa ajak zam je lah.
senang ckit keje kiteorg.
hehehhehe!
=P

ChiLaBaey's said...

Lama dah tak buat BBQ.... saya selalu jadi leader dalm acara macam ni.... kumpul adik beradik... setiap sorang satu menu atau lebih.... kalau banyak lebih, jiran2 jadikan mangsa untuk habiskan makanan.... selalunye buat lepas maghrib sampai pukul 1 pagi.... seronokkan... tapi sekarang dah susah nak buat sebab famuliy semuanya kat damansara.... Jomlah blogger2 buat BBQ....

SiS-lin said...

uiii seisi rumah fanatik AF7..sampai hangus ayam tu...

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

best klu blogger kumpul.
tapi chilabaey kena jd leader jgk ok.
yg lain ikut sajorr.
=P

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin :

gitu la gamak nye kak oi.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998