Monday, April 20, 2009

Auntie Mary kay.. hiks!

Aku ade la deal dengan kawan aku ni, konon nye dia nak ajo "make up" dan promote ckit mengenai produk mary kay. Disebabkan company kt shah alam dengan aku mmg takde mase nak pi sane, aku soh je dorang dtg buat kat opis aje dan panggil kawan2 join. Sabtu ahad pon kadang2 keje ni plak nak pi redah sane semata-mata nk blaja mende ni kan. Mereka ni adalah ejen MK, Cik GG dan kak nasha.
Terima kasih kerana sudi datang. =)Yang jadi isu sekarang ni, aku janji ngn bdk2 opis kol 12.15 tghari tapiii mereka-mereka ni smpai nak dekat kol 2. Yela kawan-kawan yg lain ni dh lama menunggu bengang la kan. Dari 11 orang yg nak join hanya tinggal 7 orangje. Aku ni terasa sgt2 la jgk sbb aku yg arrange. Sbb lambat nye taktau jalan ke opis aku nih haaa, nak buat camne mende nak jadik.. hmm.. Sorry la ye buat korang tunggu lama.

Disebabkan lambat dan mase pon TERHAD tak jadik la nak make up, cume cuci2, scrub tangan dan mask tuk bibir aje. Lembut la kejap tangan ni, rasenye kalau salam makpak mentua ni mesti dorang ingat "anak dara ni lembut je tangan, tak buat keje umah kot.." Hiks!
Tgkkk! Memberi perhatian sepenuhnye, yg aku plak cbuk amek gambo je. Alaahaii.. takat cuci2 tangan takyah nak ajoooo.. =PSemangat si fiza nih. Hehhehe!
Maceh la korang sbb tunggu jgk eh. Sib baik ko, zira, mas dan kak yanti tunggu. Kalau tak maluu aku, kwn dr jauh2 takde org plak. huk3!!Beria-ria tutup muke. Cis!~
Yeah! Ni kawan aku, Kak nasha. Kenal pon melalui myspace.
Opss! bkn2. Kenal pon melalui kawan kepada kawan myspace. ala tu kisah lama takyah cite. Hiks! Tak puas la buat mende tu kejap sgt. Nnti arrange lain ekk.
Maaf ye korang.
Rase bersalah sgt2 sbb korang kena tunggu lama.

27 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

oh wawa..
kamu sudah cantik..
tak perlu mekap lebih2..
seyes ni....

khaLifah feDi said...

emm xyah mak up arr wawa..qm dh ok n cute law asli tanpa sume tue taw !!!

Y u Z z 9071 said...

rupa kamu sudah cantik...

kamu x perlukan saya...

(dah macam iklan camellia..haha)

Wawa_Nadwa said...

ciK LyndaWawa igUana :

saje je nk belaja lagik teknik make up ni. sbb wawa ske bab nih.
=P

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi :

tp wawa minat la kf..
wawa ske make up2 ni sume.

=P

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071:

wakakakkaka.
wawa cume nk belajr ke kak.
lgpon bkn je make up.
byk lagik psl kesihatan.
=P

Shahrul Azry said...

kalau i nk join skali boleh?? :P

auww~ ;)

Pujangga Asmara said...

Kalo Tengok Gambo Last Dengan Kak Nasha Tue, Perut Wawa Macam Dah Naik Je.. Kui3..

ChiLaBaey's said...

Haa tulah cik wawa... tak ajak saya lagi main2 makeup2... kan dah lambat buat buat kelas.... lain kali ajak sayalah join sekali... tapi bukan jadi model, jadi jurugambar je.... karang kalau main2 makeup2 jadi 'aww..wowo..' lak pulak... tak kuasa nyah.... pandang cermin tu elok2, dah lawa dah.... ok wawa... senyum selalu macam selalu... :)

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry :

bleh takde masalah.
scrub tgn2 ko yg kasar tu sume biar lembut.
auwww!

eii..
getik!~

=P

Wawa_Nadwa said...

Pujangga Asmara :

hahhhh??
really!!!

owh tidakk.
xpe2.
wawa ngh diet ni.
hahhaha!
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

xleh bayangkan klu awk jd auwww!
hahahha!
lawakkk..
=P

ChiLaBaey's said...

Wawa_Nadwa... jgn bayangkan... ngeri siottt.... dgn misainye tapi cakap lembut gemalai.... owwhhh tidakkkkk.... lepas tu pose pulak macam awak.... lagilahhhh tidakkkk.... ;p

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

he hee..
dgn bermisaiii pastu ckp lembut.
"alaaa nokk. tak kose nyah!!"
hehhehe!

ChiLaBaey's said...

Biasalah nyahhh.... jgn jadi macam tu dahlah.... oklah macho balik ni.... wawa dah makan? (nada serius suara jantan kontrol hensem)... walaupun tak berapa macho dan hensem.... :)

ChiLaBaey's said...

Biasalah nyahhh.... jgn jadi macam tu dahlah.... oklah macho balik ni.... wawa dah makan? (nada serius suara jantan kontrol hensem)... walaupun tak berapa macho dan hensem.... :)

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

hahahhaha!
adoi..
ok2 tukar blk..
tak sesuweii taw!
muke dh emcem, bdn dah gagah pekasa tp alahaii lembut ghupenye. hiks!

wawa blom mkn lg.
lapo ni..
ngh tunggu mmbr nk pi beli mkn ni.

=P

ChiLaBaey's said...

Amboi kak oi... sarapan pagi baru je lepas, dah lapar balik ker... ni baru pukul 11.30 pagi.... nanti boncit macam cakap si blogger sapa entah tadi... takpe... kalau lelaki buncit nampak keterampilan dan kemachoan nye.... kalau pempuan apa yang nampak ye? hehehe... jgn marah lagi.... senyum dan sengeh selalu... ;)

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

ala.
mkn roti je pagi td tuh pon x abes ade lagi belen nih.

eeeiii..
ketrampilan dan kemachoan.
bwekkkk!
hahahahha!

pompuan nmpk ke'pregnent'an.
keibuan gitu.
kekkeke!~

ChiLaBaey's said...

Ok kalau itu yg dikatekan.... perut dah lapar nak buat macamana kan? makanlah makan yg berkhasiat, ingat pesanan Jabatan Kesihatan Malaysia tempoh hari ye.... tapi kalau dah tekak melayu ni tak lari dari memakan benda yang berlemak2 kan... nak buat macamana, kontrol sahaje lah yg boleh kita lakukan.... nak makan apa hari ni, Doktor Wawa_Nadwa...???

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

masakan melayu kan semua berlemak nk buwek camno. hehehehe!
wawa mkn kangkung goreng & rendang ayam.
=P

ChiLaBaey's said...

Haaa... rendang ayam tu bukan ada santan juga ke.... nak buat macamana dah sedap di mata.... makan2 wawa.... nanti kalau dah sakit baru nak makan buat apa, dah terlambat... itu pun sikap org melayu kebanyakkannye , bila dah sakit baru nak tanya.... "Nak makan apa? Boleh saya bawa nanti" (kalau depan pesakit, org tu dah sakit barulah nak tanya kalau dulu buat tak tahu je...) itulah saya katakan dulu, buat dgn rasa ikhlas atau untuk nak menunjukkan kita ni prihatin walaupun buat syarat je.... wawa_nadwa jgn jadi macam tu.... :)

ChiLaBaey's said...

Wawa... saya baru perasan lah ada kawan awak tu tutup muka ke atau baca doa makan.... macam dalam kantin sekolah lah pulak.... apa masalah dia tu ye.....???? :)

AbdulWaheeD said...

nap eade gmbo tutup muka 2 ekk.
malu ke ekekekekee

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's :

kesimpulan nye makan la selagi buleh mkn. sok2 dh x bleh. kekekke!~

hahahhaha!
dia tu pemaluu.
sbb tu tutup muke camtuh.
=P

Wawa_Nadwa said...

AbdulWaheeD :

dia pemalu.
sogannnnn.
=P

ChiLaBaey's said...

Pemalu rupanya, ingatkan baca doa makan dalm kantin sekolah.... ke dia malu paal orang lain makan dalam pinggan tapi dia pakai mangkuk besar... kuat makan... isshh tak baik saya ngata kawan awak... kawan wawa kawan saya juga... sorrylah wawa... oh lupa pulak tag line artis awak "I'm sorry... " (Amir Raja Lawak)... :) Senyumlah selalu macamlah selalu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998