Tuesday, March 24, 2009

Selamat Pengantin Baru - Intan & Shaiful

Pada 21hb mac lepas, aku telah dapat jemputan dari Intan ke majlis perkahwinan beliau. Aku dgn bebesar hatinya menghadirkan diri ke majlis perkahwinan nya ditemani mama ku yg terchenta di Dewan Bangunan Tabung Haji.
Walaupon dah selalu nampak bangunan tabung haji tu, tapi jalan nk ke sane aku tak bape tau. Hee! Sib baik mama tau, takde la aku mengagau nk carik jalan. Alahaiii senang je, bkn susah pong. Sampai je dewan penyambut tetamu tanye "bleh sy tau sape ni ye??" "Owhh sy kawan intan" "Owhhh kawan intan meja dihujung sane ye.."
Aku pilih tempat yg tak hujung, tak tengah sgt. Kira buleh nmpak pelamin dan meja beradap nanti. Senang ckit nak amek gambo kan. Disebabkan majlis ni ade tetamu VVIP, agak susah dan terbatas nak amek gambo, siap ade protokol gitu. Ade darah2 tengku jgk si intan ni ghupenye, blah mak dia laa.
Lauk cam biase je, takde yg special mcm kt kenduri biase, cume desert memang fav aku Sagu gula melaka. Perghhh! Dapp.. =P
Sebenarnye mama takmo pegi tapi ku pakse jgk soh temankan. He he he! Yela takde teman, takkan aku nk pegi sorang plak kan. Nak taknak kena temankan la jgk.. =PBkn senang nk jumpe n bergambo dgn mempelai. Kalau nk bergambo kena tetamu dh kurang baru la bleh. Salam2 kate nk balik, intan soh t'gu jap nak ajak bergambo atas pelamin, ishh segan la pul0k.. Takmo aar! =PTak sah bagi perempuan kalau tak tgk make up pengantin ok. Hiks! Make up dia simple tapi sgt cantik. Yela, kdng2 ade pengantin punye make up, makk aaiihh bertompok, berlapis-lapis tebal bape kati la bedak kan. Nak cantik tak semestinye make up tebal sgt. Bekenan huh make up si intan ni.. Tak kelip2 mata memandang. =PPengantin lelaki si Epul ni dah nampak makin berisi berbanding dlu yg agak kurus. Hehhehe! Senang hati yo bang. =Phuiii.. Panas la baju ni.. Tebal sgt!!
hahhaa. Epul dh tak selesa dh time ni kt luar dewan, kiteorg ni pon dh terasa panas ini kan plak pengantin yg berbaju cam gini kan.Bergambo bersama pengantin.. =P"Selamat Pengantin Baru Intan & Shaiful"
Semoga bahagia hingga ke akhir hayat.

Perbincangan anak beranak "Kak, nnti majlis akk wat camni je kak.Selesa, senang ckit."
"Ish.. Takmo la. Tempat terhad, family kite je dh penuh dewan.."
Kekekkekekke!

9 comments:

z@md0tc0m ^^ said...

tahniah intan & shaiful ^^


p/s: huhu gmbr wawa ambil dgn pengantin perempuan tu..kalo xtgk betul2 mesti igt wawa pengantin ^^ hehe..bodek2..meh singgit

Wawa_Nadwa said...

z@md0tc0m:

hiks~!
bkn takat singgit, spl0h hengget pon wawa bleh kasi.
tp t'gu gaji ye.
hehehehhe!

SiS-lin said...

Selamt pengantin baru bt Intan & suami..tahniah!!!

ehemmm bila la nk mkn ns minyak Wawa ni kan...keh3x

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin:

nasik minyak wawa??
klu hari raye kan kak mama rajin masak nasik minyak.
nnti jemput la umah ye.
=P

ku tak sempurna said...

apa???

ko nak wat kat dewan gak???

ish ish ish... takyah la... susah nak bergmbr... sian kengkawan kena tggu lama...

apa??
nak buat gak kat dewan??

k la...
sukahati ko la... :P

bila weyyyhhh :P

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

xmo la.
nnti kesian kengkawan nk bergambo kan.
ghehehhehe!

bile??
hurmm...
bulan 8 kot.
tapi taktau tahun bile.
heeeeeee..
=P

Shahrul Azry said...

anda bile lagi??
asyik2 gmbar hadir kenduri kahwin ja! :P

AyAres151 said...

tuh la...tak ajak kiter temankan dia... cian mama nak beromantik ngan papa kat umah on weekend..hehehhee

Rashid said...

Selamat pengantin baru untuk pengantin..

ehemmmmm asyik pergi kenduri je.. diri tu bila lagi?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998