Wednesday, March 4, 2009

Secret Admirer..

Mase zaman mude-mude dlu, aku ni mmg gilerrr main MYSPACE tau. Kira masuk2 opis je trus online MYSPACE, kalau line network ni problem hati ni cam tak senang je. Lagi2 dulu kira rmai peminat kan, kang klu tak layan kate sombong plak. Kekkekekek!

Pehtu ade la sorang mamat ni msj2, aku pun takmo digelarkan sombong aku pun layan aje. Layan cam kawan-kawan yg lain. Tapi kt profile dia takde boh gambo sebenar dia la. Boh gambo kete, kucing dll. Ade satu ari tuh dia email gambo dia kt aku. Emcem jgk bdk nyee. Org ganuuu ngupenya. Kdng2 bagi ayat2 manis, tapi aku bkn layan sgt pon alaa biase la lakiiii. Aku sorry la tak mkn ayat2 manis ni sume. Ceh! He he he..

Mase birthday aku dia ade mintak alamat sbb katenye nk bagi gift. Aku pun bg tapi alamat opis laa, gile ko nk bagi alamat umah. Kang tak pasal2 serang aku kt umah ke, bwk keluarga dtg meminang ke. hehe tertibee. Owhh Tidakk. Hahhahaha!

ok2, sambung2!
Aku ingat lagi mase tu hari jumaat, ade guard kt opis ni call.
"Bleh dtg main gate jap tak?? Ade org hntr brg.."
Nape tak soh masuk kt opis je??
"Tak bleh la sbb dh lunch time org luar takleh masuk"
Aiyakkk! Dh la jauh kena menapakkk kt main gate tuuuu.

Sampai2 je kt main gate aku nmpk ade mamat cina atas moto.
Dalam hati cam berdebar-debar je. Dup dap dup dap!!
Ghupenye mamat cina tu penghantar mungeeeeee.
Ade sejambak munge rose merahhhh besarrr dan coklat ferrero rocher.
Waahhh!! happy nyee maklum la first time dpt munge nih.. =P
Aku tak sangka la org yg tak penah kenal hantar munge kan, sekarang ni terus diam je tanpa kabar berita. hmm..
Mase bagi coklat tu takut jgk nk mkn, mane la tau kot2 dia mandrem ke kan. Tak pasal angau kt mamat tuh.. Hee!

tak sempat nk ucapkan TERIMA KASIH kt mamat tuh!

Opsss! lupe nk bgtau bahawa cerita ni adalah kisah 2 tahun yg lepas. Kang nnti ade yg makan hati plak. Kekkeke!

37 comments:

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

harus ada sekuel entry nih :p

::dazzLaila:: said...

wahh lomantik nye...
rugi la wawa..
kalau tak skg mesti ko dah kawen.
kehkeh..
org ganu baik2..
hahahah

SiS-lin said...

sape la jejaka bertuah yg mnt kt wawa yg cun ni kan..pstt klu tkut nk mkn coklat tu,bg kt sis je la...

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

amboi koo.
hahhahaha!
=P

Wawa_Nadwa said...

::dazzLaila:: :

dah kawen??
hahahha!
y0la kan. anak pon dh 4 kot.
opss!
=P

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin:

alaa.
x sempat nk bg sis adik2 kt umah dh abeh kan.. kakkakaa

ChiLaBaey's said...

Wah..wah... lepas dr tu ada dapat bunga lagi tak? Nak bunga....???? dengan coklat sekali.... nak...???? Nanti jap tgk coklat dulu dlm peti ais.... alamak... tak dpt bg lah sebab dah expired.... i'm sorry.... :(

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

pastu x dapek dh.
dia menghilangkan diri.
wakakkak!

tapi dpt lagi dr yg spesel..
wahhh!
=P

ChiLaBaey's said...

Oklah tuh.... ingat tak dapat lagi.... spesel ke pensel..?? Dapat lagi besar dari hari tu ke ???

atty's said...

napa lak lepas tu mamat tu sepi wa..

apa dia sudah dikawen paksa oleh ibunya..atau bini dia dpt tau..dia curang..

z@md0tc0m ^^ said...

owh..lega rasanya bila wawa terima jugak hadiah yg sy bg 2 tahun lepas tu ^^ haha

oppss tercakap pulak sy secret admire wawa 2 tahun lepas..nanti semua org tahu la..aduuuh malu malu..keh keh



p/s: mkn secret recipes lg sedap ^^

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

alaa..
kecik skit dr hari tuh.
hiks!
=P

Wawa_Nadwa said...

atty's:

wakakkaka!
a'ah la kak.
br wawa terfikir.
dia sepii je mungkin sbb terkantoi ngn bini dia kot.
dia dh kawen kah??
owh tidakk.
=P

Wawa_Nadwa said...

z@md0tc0m:

waaaaaaaaaaa!!

kamu ke??
owhh akhirnye bertemu kembali secret admirer kuuuu.
wakakkakakka!

SexyCow™ said...

sporting rr wawa nih.. hehehe.. btw.. sy hampir nak berkenalan ngan wawa masa kat pv aritu.. hehehehe... masa tak mengizinkan je... 1 hari nanti la erk.. heehehe

Wawa_Nadwa said...

SexyCow™:

huh?
ehh sape ni.
baik bgtauu cepat.
hiks!
=P

Rashid said...

hmm ada secret admiror rupanya. hahahh sapa yang bertuah tuu? pssttt jgn lupa bagitau sy nanti .. email boleh , sms boleh, call pun boleh.. janji bagitau ..

Wawa, nak tanya sikit. makan tak coklat ferrero rocher tuu? ni tentu tak makan nii.. takut ek.

Tiba-tiba teringat dapat buah epal & bunga masa tahun 1.. takut punya hal terus bagi epal kat kawan. Dibedalnya buah epal tu!! hhehe
Terasa bersalah pula tak menghargainya..????

Wawa_Nadwa said...

Rashid:

alaa.
tu kisah lama.
tapi skrng dia hilang entah kemana.
kenapa harus sy bgtau cikgu?
hahaha!

ape plak tak mkn.
mkn tapi bg family rasmi dlu.
hehehhe!

a s m said...

btl ke hitam itu menawan

SexyCow™ said...

hehe... sy nih pun secret admirer gak hik..hik.. =D (kalau bagitau sape sy nih tak jadi secret dah la kan.. tak gitu??) hehehehe

nesloais said...

uiyo layan mespes juga rupanya..
sy pon dulu layan gak.. tp skrg ni dah buhsan gile.. x aktif dahh.. acc still ada lg blom delete.. biar camtu je la..
lg pon byk acc2 yg merapik2 & mcm2 lagi lah.. gambar tipu pon ada.. apo nok jadi ummat skrg laaa.. mueheehehee..

[ Ewan The Lagend ] said...

hak3...
esok aku tipon Mcd tuk ko..
ambik kat pintu pagar guard blakang ea..
jauh sket berjalan...
ha...

Strobery.itu.aku said...

hehe.sayang btol hubgn terputus mcm tu je.sob2

Mrs Taj said...

hbs tu, apa yg terjadi skang? dia dh jd bf wawa ke? tak cite hbs la...

adenium said...

besttt nya ada secret admire kab..hehe

KhaLifah feDi said...

emm wah so romantic siut ade bunga,ade coklat ag..

emm knp sih qm tolak tuah..

*jgn tunggu2 lame..

Wawa_Nadwa said...

a s m:

yeah!
menawan pe..
=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais:

dlu layan la jgk.
tapi sejak dh ade blog ni mmg jarang online dah.
ekkekek!

rase nk delete je.

Wawa_Nadwa said...

[ Ewan The Lagend ] :

wakakkakak!
aku sanggup jln klu ko nk belanje.
=P

[ Ewan The Lagend ] said...

hak...
tension gile siot...
yg keje hari satu tu, tak dapat 100.
budak filing kire jam gak..
ni yg malas keje ni hari ni. biar lantak. terok la sejak en din takde... yg pangkat besar ikut kepala sendiri..
ha, ape email ko? aku nak add YM nie..

Diana-k said...

wawa....
aku kenal sexycow tuh..
meh sini YM..
nak citer sket..
mauahhaha

Wawa_Nadwa said...

[ Ewan The Lagend ]:

amboii.
koo ske2 je tau.
=)

Wawa_Nadwa said...

Diana-k:

wehh sapeee tuh.
ko kenal ek.
cepat2 bgtau sape..
hahahha!

Aien cute said...

wah! bunga lagi tu... nie yang kak lynn jeles nie. coklat tu favourite akak, awat tak send jer kat akak... ops! kita kenal ker masa 2 tahun yang lalu... hahahaha

take care ya!

Wawa_Nadwa said...

Aien cute:

kak, klu dh kenal wawa dh bg akk sebijik.
kekekeke!
=P

SexyCow™ said...

gossip2.. wawa tak single!!! (retak hatiku.. baru nak bekenalan.. hehehe)

Wawa_Nadwa said...

SexyCow™:

kekkekekee!
adoii.
xyah la mention kt cni.
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998