Thursday, March 5, 2009

Pecah rumahhhh..

Semalam aku baru balik dari keje nak naik lift nmpk ade org ramai berkumpul kt basement. Biasa la org melayu sgt perihatin kan. Hahhaha! Aku pun nakkkkk jgkk tgkkk.. Yela nk jgk tau kan ape yg terjadikk.. Nampak la ade org terbaring kt org ramai tuh. Dalam hati aku ni dok terpikir2 "Apehal tuh.. Ade org kena bunuh ke?? atau ade org bunuh diri kah??" Yela dlu kt blok yg tinggi blah sane ade india bunuh diri. Tertibe berdebar-berdebar je kan, tapi nk tgk jgk..Tanye la pakcik tuh "Asal ni pakcik??" Dengan semangat nye pakcik tuh cite "Tuu haa org pecah umah kt blok sane tuuu, kt tingkat 16?? Sib baik dpt tangkap"

Dekat kawasan rumah aku tu blok yg lagi satu mmg selalu kena pecah. Abes sume brg2 berharga hilang tapi mmg tak dpt kesan pon. Walaupon ade guard dah selalu round mmg tak penah pon dapat tangkap, yela kan org kuar masuk pon ske2 je camno tuh?

Haa koo dorng kejar sampai kt blok aku tau.. Memang tak dapek lepas dah. Aku tgk cam dah lembik je. Mesti dah kena belasah terukk tuuu. Tgk muke cam cina tapi dgr2 dorang kate melayu sarawakk. Tataw laaa..Tak lame lepas tu polis sampaiiiiii.. Aku ni biasa la mesti nak nk amek gambo kan. Ade la satu abg ni "Dik, amek la gambo dekat2 ckittt. Nape jauh sgt" Hee.. Takpe bang saje je.. Hehhehe!Sorry gambo gegar skit, tertibe je tangan aku mengiggil2 masa amek gambo nih. HIks!
Mase nk masuk dlm kete ni ade sorang mamat ni sempat debik dia buat kali terakhir. Lepukkkk selambaaa pala org tuh, polis pon biarkan aje. Jgn mati sudaa..Dengar2 ade sorang lagi kawan dia tapi terlepas tak sempat nak kejar.
Yg teruknye si kwn dia ni la.. Muke lebam teruk kena belasah.
Cam kesian la plak.. Tapi pikirkan ape yg dia buat tuuu.. Padan muke ko. Hiks!Owh ni adalah wartawan yg berada di tempat kejadian.
Wakakkakakka!
Sibuk je kan kan kan.. Lantak aarr! =P
Mase aku dh nk balik tuh aku ade la nampak satu beg, ghupenye dalam beg tu ada sume peralatan tuk dia perompak. Mcm2 pemotong besii adooo koo..
Dah naik atas pon sempat lagi amek.. Hiks!
Bahaya la kan, sepatutnya bila kawasan perumahan tu dah ade guard sepatunya keselamatan rumah dan penghuni pasti selamat kan tapii lain plak jadinya.

30 comments:

KhaLifah feDi said...

wah berita sensasi tghri ni ea..wawa..

cm wartawan pulok ea..kamu nie..?

nie dekat dgn umah wawa ker?

masuk tb tak?

*jrg2 beli surat khabar..

haya_yaya said...

Selalunye da lembik kna pelangkong,bru diorang repot polis..jgn kasi mati,udah..kang lain lak kesnya..
'selalunye cmtu la diorang kate..'

Wawa_Nadwa said...

KhaLifah feDi:

wawa ni wartawan jgk pe.
wartawan sambilan yg tak bertauliah.
wakakakka!

Wawa_Nadwa said...

haya_yaya:

salu nye sorang belasah2 ckup2 sampai lunyai br p'gil polis.
tapi jgn aar sampai mati kan.
=P

tapi smlm nk jgk rase pi debik dia kak.
hiks!
=P

Luth Textile said...

dgn mak wawa ke?
huhu.. dok je depan2..
senang

Wawa_Nadwa said...

Luth Textile:

ye mak wawa nih.
nape ingat wartawan ke?
ekkeke!

z@md0tc0m ^^ said...

owh..
bagus laporan kali ni :) boleh jd reporter harian metro dah ^^


p/s: geram ngan org pecah rumah

Diana-k said...

ko nak debik dier wa???
alalalaa..
mesti tak rase ape..
perompak tuh siap cakap.
aa debik laa lagik...debik laa..
tolongg laa saye merayu nie..
muakakakakakaa

Wawa_Nadwa said...

z@md0tc0m:

hahaha!
siot je perli kan.
wartawan x berbayo nih.

Wawa_Nadwa said...

Diana-k:

walaweyhhhh!
ko jgn pandang diri ku ni sblah mata.
meh nk rase aku debik.
wakakkaka!

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

cam zakiah anas plak kamu yew...wartawan lokasi sgt

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

ehehehe!
maceh la kerna memuji.
puji ke tuh?
wakakka!
=P

xxx said...

cepat tul blog update nie erkk...hehehe

padan muka ngan pencuri tu..sapo suh g mencuri..byk lg keje y leh wat ngan tulang 4 kerat 2..

Wawa_Nadwa said...

xxx:

padan muke kan.
=P

neezareef said...

wawa ni ptt jd part time reporter..kekekee

momguess said...

boleh jadik frnt page metro nieee.

bgusss toll dapat jiran cam gini

ChiLaBaey's said...

Tahniah wawa... menjadi wartawan sambilan... kena tukar nama lah lepas ni... saya cadang 'Hanyut Singh Walia'.... tgn jgn lupa angkat ye.... Tingkat 25 kat blok saya dulu, masa mula2 duduk dulu pun kena masuk dek penyamun... yg sedapnya 6 unit terus sebelah2... tg bestnye lagi depa yg curi tupun duduk tingkat yg sama... habis brg2 kena angkut... tak lama lepas tu depan rumah saya plak kena tapi pencuri lain dan kebanyakkannye org dr sabah.... cuak2, terus tambah 2 lagi kunci extra... kurang2 pun dia lambat sikit nak masuk...

Wawa_Nadwa said...

neezareef:

tu la kan.
wawa rs nk apply la.
ahhahaha!

Wawa_Nadwa said...

momguess:

sok kuar la tuh.
hahahha!
tettt!
=P

My Blog said...

owh..
bagus laporan kali ni :) boleh jd reporter

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

eeii.
takmo la name tu.
tak glamerrrr..

laaaa.
yg curi tu org ctu jgk ke??
wahh bleh tahan la rompak umah jiran sndrik.
tarak guna punye olang.
=P

Wawa_Nadwa said...

My Blog:

maceh maceh.
tocei toceiii!!

ChiLaBaey's said...

Orang dalam blok sama.... saya tingkat 10... kebanyakannye orang menyewa... jadi banyaklah bangsa yang ada.... tapi sekarang ni dah tak dengar sangat dah... kalau ada pun org hilang kereta... tapi mesti dapat lepas tu sebab cctv byk gila sekarang kat area rumah saya.... hari tu cina curi kereta dah kena tangkap, itu pun trace guna cctv utk rujukan polis.... padan muka dia... entah2 kereta saya dulu pun entah2 dia yg curi.... ish.. tak baik tuduh2 kan... i'm sorry (ayat amir raja lawak yg awak suka tu).... jgn marah... :)

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

owhh.
byk bangsa asing ek.
kt umah wawa tu byk gile negro dok menyewa.
kdng2 cam tak0t jgk.
bdn beso2 plak tuh.
klu nk naik lif biar dorang naik dlu tak berani nk naik sekali.
huiii..

ChiLaBaey's said...
This comment has been removed by the author.
ChiLaBaey's said...

Eloklah tu... diorg ni lagi susah nak percaya... kebanyakkan nye student tapi buat part time mcm2... bila mcm2 tu, mcm2 lah benda diaorg buat, yg halal, yg haram... kalau tgk anak dara semcm je mata diorg... elok2 lah lepas ni... kena berteman kalau nak naik turun lift.... umah wawa kat mana...?? rumah family ke...???

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

yup.
wawa dok ngn family.
yela kdng2 kuar blk sorang kan so nk tak nak mmg kena naik lif sorng2 lah.

kdng2 wawa lalu siap tegur lagi.
huiiii seram den.
tak0tt!!

klu tgk kete2 dorng sume beso2, keje ape ekk??
kdng2 dok lepak2 kt bwh tuh.

ChiLaBaey's said...

Itulah masalahnye... cuma ada pas student je, tapi pakai kereta punyalah beso2.... kereta sewa ke, kereta curik pun boleh jadi juga... berhati2 lah ye.... diaorg ni gatal tau... eeeeeeee..... takut...

SexyCow™ said...

blasah jer pencurik!!! sakit ati sebab dulu rumah penah kene pecah masuk gak!!

Rashid said...

Pernah melihat orang kena pukul dek orang kg kerna mencuri.. sampai longlai..

Bila tgk org pencuri Melayu kena pukul - Marah ada..kasihanpun ada..(marah kerana perbuatannya.. kasihan apabila melihat 'pencuri melayu' dipukul juga oleh orang Cina.. Tak sanggup rasanya tengok Org Melayu dipukul kaum lain.. kalau Melayu pukul Melayu orait jer!!!!!!!!!!!"

ish!!!!!! naper ekk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998