Thursday, March 12, 2009

Menu WAJIB..

Aku ade dinner bersama family aku. Yela susah nk berkumpul semua. Ade yg belajar kt Segamat, sorang plak belajar kt Klang so kalau nak berkumpul semua mmg susah. Walaupun adik badik tak ramai masa bersama memang takde. Alang2 semua dah ade rumah, abah ajak makan luar. Huhuhu!! Best best..

Ok, mari saya kenalkan family aku ye. Kang ade d0k tanye lagik.
Dari kiri tu adik perempuan ku, baju belang itu Abah ku, baju biru cam jambu ckit itu adik lelaki ku dan sudah semestinya yg agak2 cun adalah aku. Tuan punya blog ini, ada phm. Hiks!
Kalau amek gambo ngn abah sume cam baikkk je. Tegak je memasing. wakakakka!
Dan yg agak comel ni adalah mama ku yg terchenta dan adik bongsu ku yg kuat makan ini. Ma, ma nmpk berisi la dlm gambo nihhhh.. hehhehe!Ok2. Menu WAJIB tuk famili aku adalah siakap 3 rasa dan kailan goreng ikan masin.
Kalau pi mana2 ni je lauk yg abah aku order. Nak gak mkn lain tapi nan adoooo. Kalau keluar makan ngn family sume lauk2 akan ditetapkan oleh Abah dan Mama so anak2 ni terpakse redhoo je la. hahhaha! Aku kalau teringin makan pape nnti aku ajak je la Lalan. Ape guna nye dia kan. Alaa.. selera dia ngn abah samo ajee.. tak ado makne nyee.. HIks!
Malam itu lauk ni + sup ekor + telur dadar. Memang licin.. Walaahh!
Hari minggu ni birthday abah laaaa.. Nak kasi hadiah pe ekk??
Hurmmm..

22 comments:

Y u Z z 9071 said...

bagi wallet...

erm x pun tali pinggang

senang lagi baju....

@ perfume...leh mama cium..hehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

gbr ikan siakap tuh kemain jelas mcm scan dari buku resipi plak...hehe...terliur tgk ;D

SiS-lin said...

ermm seronok nye dn sedapnye dpt brkumpul mkn reramai...lama x mkn itu seafood...best nye wawa...

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071:

hurm.
good idea.
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

hjahahha!
diam2 suda.
ish nuar ni saje je nk bg org kantoi.
kekeke!
=P

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin:

mesti la sonok kak dpt kumpul sekali.
adik badik bkn rmai pon.
hiks!
=P

seafood??
dap nyeee!!
ikan bakar pon sedap.
waaaa teringin la plak ikan bakar.
=P

nURmALa mAZLan said...

dik..
ko buat akak lapar la dik
adoi.!!!!!!

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan:

sy pon lapo jgk ni.
hiks!
=P

AyAres151 said...

bg tiket percutian utk 2 orang...bleh abah n mama gi bercuti...hehheee

Shahrul Azry said...

memanjang makan!patut r pipi yg naik :P

S h i n o said...

lapar!!!

bila tgok kailan ikan masin tuu..

nesloais said...

wawa...
nak sup ekorrrrrrrrrrrrrrr.........

Wawa_Nadwa said...

AyAres151:

a'ah kan.
bg tiket wayang bleh kah?
=P

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry:

ahahahha!
biar la.
cb0k je tau.
pipi naik nnti kunyah chewing gum.
hiks!
=P

Wawa_Nadwa said...

S h i n o:

lapo pi mkn.
lalallaa!
=P

Wawa_Nadwa said...

nesloais:

erk.
nape mntk wawa?
gi la beli kt kedai.
gi beli ehhh.
wawa belanje.
tapi..

.
.
.
.
duit kamu tau.
hiks!

atty's said...

ayah wawa nampak muda..ehhehehe..

lapo lak peyut nengok ikan..wa ko kejam

neezareef said...

owhhh wawa
sgt kejam bila wawa bubuh gambo ikan itew

Wawa_Nadwa said...

atty's:

ya kah?
biasa la bapak sape??
ekkekek!

dan dan lapo ye kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

neezareef:

l0h!
b0h gambo ikan pon kejam ka.
hehhehe!
=P

Rashid said...

eee sedapnya nampak sayur kailam tu..

Sup ekor???? tentu panas je lepas tuu.. ahahhh

Wawa_Nadwa said...

Rashid:

sup ekor mkn panas2 pedas2 berasap je tinge.
hiks!
=P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998