Monday, March 16, 2009

Celebrate birthday Abah!!

Hari ahad tu kan birthday abah so abah ajak la kuar jalan2, yang aku sebenarnya cam malassss je nak kuar. Rasa nak dok umah sbb ari sabtu dah keje kan. Tapi disebabkan abah yang ajak dan hari tuh plak birthday dia so taknak menghampakan aku pegii je la walaupon hanya gi jalan kt Jusco AU je. Hehhee!"Hah.. nk mkn ape nih??"
"Ape2 je la akk ikut je."
Sampai tujuhplohlapan kali d0k tanye nk makn ape kan. Akhirnya adik kecik ku bersuara
"Mkn pizza lahhh!" Aku cam alaaaa... hehhehe. Tadi tanye takmo jwb..

Mase dah masuk dalam, dah order aku terus kuar nak gi carik kek. Dorang tak tau pon aku gi mane, abah dok tanye mama
"Mana kakak ma.. mana kakak ma" Hehhee. Puas la carik kedai kek, nan adooo.. Nmpk ade kedai Ice cream nih, try masuk nmpk la kek ice cream yg kiut miut perisa vanila oreo (fav flavor nih). Ape lagi terus amek, janji ade kek. Mencicit2 aku bwk gi pizza balik.. huhuuhuh!
Sampai je abah, mama, adik serentak tanye..
"Ape tuhhhh??"
Ada lahhh!!Sampai2 mknan aku sudah terhidang. Aku tak mkn pizza, amek nasi nih je. Apekebende name menu ni bebola daging rusia pe ntah. Kekkee! Mkn tak abes pon, bebola tu je abes.
Bile sume dah abes makan, aku soh bdk2 clear kan meja dan mintak 4 piring n sudu. Kuarkan kek dannn abah sgt terharu terkejutttt..
Aku sgt sukeeee.. =PMasa abah nak potong kek ni, dorang bukak lagu "Happy Birthday" tuk Abah.
Ade 3 versi omputih, melayu dan cina.
Baguih dorang tau. Abah lagi2 la terharuuuuu..
Abah ni kalau amek gambo jarang nk senyum. Sgt mahal ok senyuman dia tuh. Kalau amek gambo dia senyum tu pon aku yg soh. "Abah senyum la ckittttt" Kejap je pastu masam blk. huhuhu!!Kami 4 beranak je yg ade, adik aku lagi 2 tu dorang dah balik kolej dan kampus masing2.
Tinggal lah aku dan adik sajeeee. Cam sayu je bile time makan mama n abah teringat kat adik2 aku yg lainn. Dorang kate kesian adik aku yg 2 org tu tak dpt join skali.Ni guna kamera hp abah. Ish mahal je lebey tapi tak cantik laa tak terang.. hehehhehe!Mama yg belanja yer. Maceh mama!Bersama Mama dan Abah yg terchenta.
Muahkk muahkk muahkkkk!~

25 comments:

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

wah mude ag ayah ko ea wawa.......kira u parent tawen mude ea?

ape2pun happy besday 4 u daddy ok..

*besday ko biler?

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

keluarga bahagia sgt...syukur :D

neezareef said...

mak abah wawa muda lg upenye...

Shahrul Azry said...

hepi besday 2 ur abah!

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi [ THE PEIN ]:

yeah!
dorang kawen muda.
anak2 dh besar, nmpk masih muda belia lagi.
=P

nk tau bfday wawa ekk??
asal nk kasi adiah ehh.
ok2.. 27 ogos.
hehehhehe!
=P

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

alhamdulilah.
maceh!
=P

Wawa_Nadwa said...

neezareef:

xde la mude sgt kak.
nmpk je mude.
=P

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry:

thanks shahrul.
=P

ku tak sempurna said...

klu ko kata abah ko tu pakwe ko aku percaya...

awetttsss mudaaassss...
choopppp...
ko yg awetttsss tuaaassss sebenarnya...


hahahaahhaha... jgn mare :P

.::c!kzUrA::. said...

hepi birthday abah wawa!! :D

Nurhayati said...

comel je kek tu.. suka ar mesti sedap =)

happy belated to ur Abah..
muda lagi rupanye, anak dah besar..senangkan .. ;)

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

ok buleyh jgn luper send almt ofice ea..hehehhe..27 ogos emm..

Y u Z z 9071 said...

bestnya tengok..

korang family mmg close dan mesra kan....

wahh mama awet muda...nampak cam adik beradik je

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

dlu ms sekolah dlu, bapak aku dtg nk amek report card ade kate tu abang aku.

hehehhe!

cis!
bkn awet tuekk ek.
aku matang sebenarnye.
hahahha!

Wawa_Nadwa said...

.::c!kzUrA::.:

maceh cik zura.
=P

Wawa_Nadwa said...

Nurhayati:

sedap la kak.
dlm tuh de ice cream.
nyum nyummm!!

maceh!
mase dlu2 susahla jgk kan, muda lagik dh ade anak.
skrng ni mungin dh senang ckit.
=P

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi [ THE PEIN ]:

okeh!
skrng jgk wawa send alamat ofis.
wakakkaka!

huii.
tak sabo nye bln ogos..
=P

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071:

biase je kak.
lgpon mama abah mude so bleh ikut je mane anak2 nk pegi.
kira satu kepala la jgk.
=P

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

hahahha...saborx2 ler..tak lari present tue kn dh ade nama wawa kn..hehehe

[sdg tapok2]

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi [ THE PEIN ]:

mmg x lari.
tapi tetap x sabo nk tgk present itu.
keke!

★ Nu♥ℜul ★ said...

tantek nye kek tuh
msti sdp kan

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

present tue specel tp mmg present lah ..opkos present tue..dlm kotak..lps tue dibalut dgn paper yg cun2..then dlm tue ade mende yg di call present bhahaha..tu lah present nye ok..fhm tak? hoh !!! dh fhm muahahha..gudx2..mmg kf x nk kasi wawa fhm pun..^-^

*jujur aku gelak n teda fhm ape yg ditulis lor..oic aku lapor sudaa..ok..

Wawa_Nadwa said...

★ Nu♥ℜul ★:

sedap dik..
ice cream vanila+oreo.
fuhhh!
=P

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi [ THE PEIN ]:

Whahahaa.
ku gelak smbil guling2.
ku mmg tak phm sepatah haram pon kf tulis tuh.
tapi xnk menghampa kan anggap je la wawa ni phm.
=P

S h i n o said...

baju kaler tu amat matching dengan awk.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998