Wednesday, March 11, 2009

BIL tertunggak kah??

Aktiviti cuti aku dimulakan dengan membayo BIL. Bkn bil tertunggak ye tapi bil tepon. Dah kena BLOCK baru nk gi bayo. Bkn ape bil nye belom sampai so aku takde la gi bayo kan. Agaknye la dah over limit itu psl kena block. Agak cuak juga sbb maklum la baru je guna bil nih. Huiiiii. Melayang agak banyak ketika itu. Menggigil nak bayo, mase guna tak henggat. Hahha! owh tidakkk.. =PDisebabkan adik2 ku temankan so aku bwk dorng gi mample minum. Maklumlah hujan hari sabtu tu tekak cam ape je, ashik lapooo memanjang. Padahal baru je melantak sebelum kuar umah.

Siap pesan ngn adik camni bunyik nye "haaa. Korang akk baru bayo bil tepon so korang mkn roti kosong ngn teh o je ye." Hahahhaha! Saje menyakat bdk2 tuh.

Pastu adik2 aku menjawab "Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. kedekut nyerrr"

Sampai2 je terus order, yg pasti akk nye order dlu miloo ais dan roti teloq bawang satuu. Adik2 aku plak sesedap tekak order "Hurm maggi sup & Miloo ais" " Maggi goreng & Teh Tarikk"
Walaweyhhhh!Yang dak ni klu ajak kuar je, memekak kate lapo lapooo.
Bile dah order mkn tak abess, dan dan kate kenyang. Ciss!Yup, aku agak rapat dgn adik aku yg ni. Yela dia je adik perempuan aku so segala rahsia akn dikongsi bersama. Huhuhuhu!! Dia mmg pandai simpan rahsia aku tapi yg aku ni kalau dia cite pape cam gataii muluttt je nk cite kt mama. Kekkekekek!

26 comments:

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

bhahahaha.........walaweyh tak ajak pun...

lapor sudaa.....

[sama dgn menu aku arr cume aku num kopi aje ]

Y u Z z 9071 said...

baiknyeee kakak....

untung buat menantu..hhehe

Blog Anuar Kamaruddin™ said...

kakak, biler nak banjer adek? ahakz :p

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi [ THE PEIN ]:

hahha!
sorry2 ngak ajak.
bkn ape x muat kete.
kekkeke!

wawa klu nk minum kopi x dapek la minum kt umah sbb family x menggalakkan minum kopi.
tapi klu gi umah nenek dpt la melepaskan gian minum kopi sambil cisah biskut kering.
dappppp!
hehe.
=P

Wawa_Nadwa said...

Y u Z z 9071:

aduhaiii.
malu nye sy kak.
xmo la ckp kuat2.
nnti org dgr.
wakkakakka!

Wawa_Nadwa said...

Blog Anuar Kamaruddin™:

nuar!!
ellowww.

hahhahaa!
sejak bile mu jadik adik ku.
cis!
=P

z@md0tc0m ^^ said...

hehe..bagus bagus ^^ len kali tolong byr bil sy sekali yer :P


p/s: dah lama xbyr bil letrik

Wawa_Nadwa said...

z@md0tc0m:

ok sy bayarkan.
bak duit.
=P

p/s: sy x penah gi bayo bil lektrik ke bil air ke ape2 bil pon. wahahahha!

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

bhahahha......gudx2..

jgn amlkn taw..

kf[tp] xper...hehehe

OoOo mem cucuk2 guna lidi satay ea..x aci siut...

P/S:-CIK WAWA..kamoo telah dipilih menjdi member khalifah fedi [THE PEIN] ?law setuju sila respond dishouboxt ok..

SiS-lin said...

lor duit abs byr bil...kena la minum milo gan roti kosong...sian adik2 ku itu...huk3x...

adenium said...

milo ais tuh kan...kalau nak sedap lagik.... tabur milo bebanyak ..bestttt....

MaDihays{Ida} said...

hehe, same la kita,
time pakai x ingat,
time bayo bru nak ingat,
kah kah kah..

Wawa_Nadwa said...

khaLifah feDi [ THE PEIN ]:

hahaha!
aci kt kedai.

yg bwh itu x bape phm la.
=P

Rashid said...

kakak yang baik..comel..nakal.. dan kadakutttt.. hhahh.

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin:

kekekke!
miloo tu mahal tau.
=P

Wawa_Nadwa said...

adenium:

perghh!
milo ais taburrr.
dap dap!!
=P

Wawa_Nadwa said...

MaDihays{Ida}:

tu la psl.
mase guna tak ingat.
haa koo rase kan.
kekkee!

Wawa_Nadwa said...

Rashid:

ellow cikgu,
klu kadakut wawa x blnje, dh trus blk umah dgn perut yg berbunyik keroncong tau.
hahhaha!

ku tak sempurna said...

asssudaaaaalaaaa weiiyyhh..

ngaku je la ko suka tunggak bil2 ko...

dah kena block baru nak bayar :P

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

wehh!
seyes aar aku x penah lagi tertunggak ekk.
ni sume salah dorng hanto BIL lambat smpai aku ter terlebih guna.
wakkakak!
=P

khaLifah feDi [ THE PEIN ] said...

ok wawa sila lihat diblog kf[TP] ok..?
sila respond dishoutbox..

Shahrul Azry said...

ceh kuat makan rupanya
tapi masih kurus :P

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry:

tu la masalah sy skrng.
nk beso kan bdn tapi pipi yg terlebih naik tau.
mencik!
=P

Shahrul Azry said...

xperlu la suntikkan botox :P

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry:

botox!!
owh tidakkk.
cume suntikan vit c je.
cehhh!
hahhahah!

Naz.waNt.lullaby惄 said...

maggi dan milo yahudi ye..
harap maklum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998