Thursday, February 19, 2009

Sabo je laa..

Aku makin sibuk dengan keje-keje baru.
Walaupon tak jadik berhijrah ke akademik tapi aku telah diarahkan menguruskan fail pejabat. Bapak punye byk fail jabatan dan paling memeningkan pala bile staf yg sebelumnya tak minitkan sume fail dan keje dia Yaa Rabbiiiii!! bak kate mama aku 'wat keje tak semenggah'. So aku terpaksa minit kan semula fail-fail yg ade.

Ini hanya sesukunye je fail, ade belambak lagi fail dlm bilik dlm kabinet nk diminitkan dan di'update'kan. Yela takkan nk kuar kan sume fail kan kena buat skit2.
Aku tegur la staf yg lama tu dengan lemah lembut + perli Nape kak tak minit fail sebelum ni?? Byk yg tak update?? Dah mcm ape fail ni.. aiiii..
Slumber menjawab..
Alaa.. tak sempat laaa wawa.. Byk yg nk kena buat..
Pastu nk la mntk tunjuk ajoo kan, yela aku ni bdk baru belajoo..
Dia bleh jawab Tak tau.. tak tau.. tak tau.. Padahal org lama nih.
Berbulu aku dgr jawapan itu. Aiiii.. Takkan taktau kot, abes selama ni wat ape??? Dussssshhhhhh!! Hambek koo.. hiks!
Patutla tak sabo2 nk lepaskan keje tuh kt aku.
Rupe2nye ade udang disebalik mee.
huh!
Sabo je la..

he he he.

38 comments:

Ryna Rayhana said...

betul 2 wawa sabo jela...
memg teruk la klo keja mcm 2 :D
maybe drg mmg tk bt keje kot drg makan gaji buta kot Opps!! na terlebih sudah!

KhaLifah feDi said...

iskh2 kecian........

ala relax ar control jiwa tue ea wawa...

ala fail tue wawa wat sambil kejam mata ok..hehehe....small matter tue..

think positif cewah....
akak tue dh pewnat kot tu yg bilang tatao2 jak..emm..ape2pun .
"pae yg penting kerjasama.." hehehe...

Wawa_Nadwa said...

Ryna Rayhana:

Aduyaiii.
terase wawa ryan.
wakakakkaka.
opsss!

=P

Wawa_Nadwa said...

KhaLifah feDi:

yerr.
wawa buat 2 fail pehtu bukak blog.
baca blog kwn.
smbg buat fail pehtu buka blog lagik.
lama2 tak sedar dh nk settle pon.
wahhhh!!

=P

haya_yaya said...

tu ler sebahagian pnca org bole dpt BP...erkk...
pssstt...kt opis ni pn ado gak..tp lagi kronik..keje org len buat..tapi name dia nak...cet!!
hamalauuzzzzzz.

Wawa_Nadwa said...

haya_yaya:

BP tu ape kak?
hehehe.

alaa..
biase la tuh.
salu org baru yg jadik mangsa.
org lama yg dpt nama.
=P

MamaSofif said...

waduh..ciannye dik wawa kena update failing..gitu ler attitude org senior main tak tau jek..(minta maaf sape2 yg terasa dia senior)

WAWA dpt berita x..ERWAN dh meninggal dunia...

MamaSofif said...

WAWA dpt berita tak..ERWAN FPPSM meninggal dunia...

KhaLifah feDi said...

hahaha..alaamk bgus lah pkerje nie..lau aq boss qm dh lame dh..tut**** hehehhe..

Izyan Diyana said...

eh gomen ke??
muahahahahaa
tetibe kannn

Wawa_Nadwa said...

MamaSofif:

hmm.
biasa la tu kak.

a'ah wawa dh tau dh.
wawa de buat entry psl arwah.
sedih kan kak.
=(

Wawa_Nadwa said...

KhaLifah feDi:

bgus kan kan kan.
hahahha!
kembang kejap.
=P

Wawa_Nadwa said...

Izyan Diyana:

Sshhhhh!!
lalallalallaa.
=P

kojah said...

anda telah ditag...sila jlnkn tanggungjwb anda...

Wawa_Nadwa said...

kojah:

adoii jah.
sabo je lah.
=P

KhaLifah feDi said...

kembang????..ish2 kesian........ape yg kembang cik wawa..kf gak m'erti

*aq saje jak mao usik qm ea**

KhaLifah feDi said...

emmm..=)

Wawa_Nadwa said...

KhaLifah feDi:

kembang la sbb kf puji wawa.
hahahha!

Dakjaat™ said...

folder atas meja tu dah disusun dengan cantek sebelum amek gambar.. ekekekeke! ;p oit! lenkali biar beterabor! baru caya yang awak tu busyyyyy! kihkihkih! ;p

p/s: mmg muka garang .. ehikssss! :p

larikkkssss!

Wawa_Nadwa said...

Dakjaat™:

sebenarnye wawa mmg x ske meja bersepah wlupon byk keje.
x semstinye bz meja kena bersepah.
hahahahha! adoii.. ko nih.

tapi gmbo atas ni mmg ssn skit aar.
bg nmpk cntik skit.
=P

KhaLifah feDi said...

emm dh jom balik..........

wonder pet dtg nk tlg ea..heheh

ape yg penting senyum selalu..lalala........slmt plg ke rumah ok..

SiS-lin said...

ermm dok bz2 pun sempat lg tu pose yer...wawa mmg cntik je walaupun bz dgn keje,maintain gitu...

[ Ewan The Lagend ] said...

Wawa_Nadwa:

aduh5x....
sakitnye pipi orang tu kene debush...
mmg pelik slama nie keje tapi die tak tau nak ajar...

tapi yang peliknye, bdk filling SPACE punyer la takde keje. sampai bilik tu jadi tmpat gelak tawa jer...
wawawawawawawawawa....

agaknye kami kat SPACE tu dibayar gaji tuk datang gelak je kot...

he5...

p/s: jgn jeles ea...

ChiLaBaey's said...

Orang lama memang macam tu, bila dah lama buat kerja yg sama bertahun2 mulalah dtg malas... lepas tu otak tu nak relaks... nak buat benda2 lain yg mendatang duit... bnyk mulut dr kerja... ada budak baru, dia rasa macam bos... dan lepas tangan taknak pikir lagi kerja yg ditinggalkan.... makan gaji butalah jawabnye... sapa nak jawab tu nanti, tiada tanggungjawab... yg penting kita buat kerja ni mesti jujur dan terutamanya ikhlas, jadi semua kerja berjalan lancar.... macam ustazlak pulak... itu pengalaman saya... :)

z@md0tc0m ^^ said...

walaupun kerja banyak apa yg paling utama mesti bergambar sebelum start keja ^^ terrer ahh hehe



p/s: tempat keja bersepah..smpai boleh sesat dlm opis

Wawa_Nadwa said...

KhaLifah feDi:

slmt pulang kf.
bwk kete laju2 k.
hahahha!

=P

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin:

sis, nk jd blogger tegar pose tu mmg WAJIB.
hahahhaa.
=P

Wawa_Nadwa said...

[ Ewan The Lagend ]:

dia malas nk ajo kot.
kena la pandai2 snrik.
"aiman tak kisahh.."
hiks!

kt SPACE tu rmai bleh diharapkan.
sonang keje dorng.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

btol jgk tuh.
mungkin dh berabad buat kje tu dh naik bosan mula la nk lepas tgn.
ade plak stf yg baru2 ni.
senang la hati dorng.

Wawa_Nadwa said...

z@md0tc0m:

tu mestiiiii.
blogger mmg WAJIB bergambo dlu.
hiks!

[ Ewan The Lagend ] said...

Wawa_Nadwa
betul3...
ombak jahat...
kat space mmg ramai yang bleh diharap2kan. lebih2 lagi bebudak yang dalam bilik meting tu...
punyela bleh harap sampaikan oder je nak makan ape... gerenti g ambikkan...
hak5...
ade lagi nak oder? sup, tomyam dll...
he5

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bagussssssssssssss dik
bila keje bnyk
kita seharusnyer sentiasa TERSENGEH...

hehhehehe...cayok2....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Wawa_Nadwa said...

[ Ewan The Lagend ]:

hahahhaa.
btol btol btol.
baik btol bdk2 tuh.
mknan siap amek kan lagik.
hmm.
pasni nk order chic chop plak yer.
black pepper sauce k.
maceh!
hiks!

=P

Wawa_Nadwa said...

[yAN!e][pUTraJAya]:

ya btolllll..
hehhee.
pandai nyerrr
=P

[ Ewan The Lagend ] said...

Wawa_Nadwa:

ok ciap!!!!!!!
bile mau? mane hanta juga?

Rashid said...

hehe.. seronok tengok wawa banyak kerja..

psssttt walaupun bengang ngan kerja bertimbun warisan zaman berzaman tapi yang bestnyer wawa ni.. masih boleh senyum!!! tahniah untuk wawa..

Wawa_Nadwa said...

[ Ewan The Lagend ]:

wahh!
bgus nye.
2 hari baru sampai eh.
lame btoi.
beli ke masak??
hahhaha!

sila hantar di rumah sy ye.
secepat mungkin.
=P

arnirina said...

mmg tensen kalu org x buat keje especially x minit file!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998