Thursday, February 26, 2009

Habit bukak kasuttt..

Ini adalah salah satu habit aku, klu nk drive mesti kena bukak kasut.
Lebih selesa kot tak pkai kasut, klu pkai cam tak confident je.
Dulu mase belajar kete kalau pkai seliper mesti rase nk bukak je sbb tu aku pkai kasut tutup kasut sukan, takde la gatai2 nk buka. Hehhee!
Aku penah baca blog sorang teman ni. Dia kate dia tak selesa klu bukak kasut sbb rase geli berpasir dan tak selesa. Aku pon kadang2 klu berpasir mmg tak selesa so sebelum aku mula drive mesti aku pastikan kt bwh kete aku ni tak berpasir dan sentiasa bersih.
Goliii dennn.. Hiks!Dan habit yg tak bleh aku tinggalkan adalahhh...
Bergambo dlm kete.
Wakakkakkaka! Itu WAJIB.. =p

Gambo kena kecik kan sbb maluuuuuuu.. He he he!


32 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ha ha ha...
teringat makcik jiran kat umah mak akak kat AS...

dia bawak kete mesti tak pakai kasut...keh keh keh....

akak lak mesti pakai selipar....
kalau tak pakai kasut...lain mcm rasa nyer...hehehe...

tp akak kureng sket pakai kasut bertutup kalau bawak kete...rasa mcm tekan minyak tak abis jer....

nak tekan brek pun rasa mcm tak lekat...hehheheh

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

neezareef said...

stgh org mmg drive x pkai kasut..tp sy pkai..wpn tinggi mane kasut ttp pkai...lg senang rsanye

SiS-lin said...

hehehe dia bkk kasut la..pstt syhhh Sis pun sama mandu bkk kasut..muahahahaha

nenekrock said...

samala kita wawa
rasa xle bernapeh jek kalo pakai kasut hahaha ^ ^

SULTANdiblogBETA said...

smela kite...
beta pn xpki ksut jg..
rmi gak yg wt2 heran..
erm.......
mybe coz beta nek muto kot...

KhaLifah feDi said...

emm tak sakeet ker kaki tu wawa..?

take care ea..drive kete.......

lalala...*ske naek kete lembu*

nesloais said...

haa.. kalau bukak high heel tu pastikan jgn letak kasut kat bawah pedal tu.. nnt kalau nk brek emergency.. buleh tersangkut.. bahaya..

kalau ikutkan nasihat drp pihak2 berkenaan.. seeloknya kaki kena beralas ketika memandu. bkn semata2 utk keselesaan tp utk keselamatan juga.. wallahualam..

z@md0tc0m ^^ said...

lawa steering ? berapa ratus beli tu?



p/s: nak tukar rim

Ceera said...

ko sama cam akak dik.. mesti cabut kasut kalau nak drive.. hehe

ku tak sempurna said...

aku pun takleh klu pki kasut... mesti berkaki ayam...

rasa mcm tertekan myk lebih klu ada kasut... tu yg jd lg laju... hikkksss :D

Wawa_Nadwa said...

[yAN!e][pUTraJAya]:

wawa klu pkai seliper pon ok jgk.
xde mslh pon.
=P

Wawa_Nadwa said...

neezareef:

ish.
bahaya la pkai high heel.
klu tersangkut naya je kak.
=P

Wawa_Nadwa said...

SiS-lin:

hahaha!
samo la kite kak oii..
=P

Wawa_Nadwa said...

nenekrock:

hahahha.
bkn takat xleh napas, rase cam tak pijak je.
x pueh pijak klu pkai kasut.
=P

Wawa_Nadwa said...

SULTANdiblogBETA:

hahhaha.
meng0ng la.
tapi ade ke org nek moto tak pkai kasut.
=P

Wawa_Nadwa said...

KhaLifah feDi:

sakit??
mane ade sakit la kf.
bkn nye pijak duri pon.
heeee..
=P

*wawa tak penah naik kete lembut. Tingin nk naik.. kekeke!

Wawa_Nadwa said...

nesloais:

btul tu.
wawa penah jgk tersangkut.
aduhhh!
panic gile mase tuh.
sib baik takde pape.

Wawa_Nadwa said...

z@md0tc0m:

ala.
stereng murah aje.
nk bgtau harga pon malu.
heeee!
=P

Wawa_Nadwa said...

Ceera:

yelah pkai seliper tak puas tekan minyak tuh.
klu x pkai bleh rase pkai kaki.
hahhaha!

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

kekekekeke!
uiiiihh.
bahaya tuh.

tau xpe.
rase tekan minyak lebih plak.
x bleh agak klu pkai kasut.
=P

Rashid said...

tak suka buka kasut..

Pernah pakai spike boat askar - bila tekan pedal rasa tak rasa je..peduli apa - janji jalan. hehe

KhaLifah feDi said...

kf naek kete kuda dlm mimpi aje wawa..hehehe...

*maner ade skunk nie..kancil pun pk minyak ..

Liquid said...

hahaha sama macam kawan incek liquid. drive musti bukak kasot juga..!! gurl jgk beliau. ngeh2

ChiLaBaey's said...

Saya bawa belajar bawa kereta masa tingkatan 1.... abg ipar ajar, dia suruh pakai ibu jari kaki je... sbb ia dpt control padel minyak & brek dgn tidak menekannya dgn lebih... itu dulu..... sekarang ni siap pakai ibu jari tangan lagi sbb kereta taknak pergi laju lagi.... lepas ni pakai kepala lutut pulak lah... hehehe.... :)

Wawa_Nadwa said...

Rashid:

hehehe.
tu yg risau cikgu.
mane tau tertekan lebih mau terpelanting.
hehe
=P

Wawa_Nadwa said...

KhaLifah feDi:

hehehe.
dlm mimpi pon jadi la.
dr xde langsung.
hahahha!
=P

Wawa_Nadwa said...

Liquid:

x sume gurl bukak kasut.
=P

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

hahahaha.
over je tau.
=P

SULTANdiblogBETA said...

KLU PKI BOOT ADIDAS PN BEST..YG PREDATOR NYE...

Wawa_Nadwa said...

SULTANdiblogBETA:

erkk..
nnti wawa beli.
wakakkaka!
=P

AyAres151 said...

gambo kecik malu..
tp bila klik..
mak aih..bosarrr..
bulih cuwik?

Wawa_Nadwa said...

AyAres151:

hahahhahha!
alaa.
yg pegi klik tu nmpk.
waduhh nmpk la beso lubang idong ku.

takmo takmo! takmo cuwik..
Tuhan marah..

=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998