Thursday, February 12, 2009

Gilooo mengecat..

Korang tau tak, tak tau la ape kena ngan aku semalam tertibe je balik keje trus gi beli cat. Dalam pala hotak nih ingat nk cat bilik aku kt umah tuh. Memang takde plan pun nak cat ni, sume tidak dirancang dan secara tibe-tibe. wahhh! gitu kan..

Balik keje kan terus jemput mama kt tempat keje, mama pon ikuttt je aku tanpa byk soal (yela sbb aku yg drive kan.. hehehe). Mama ade jgk cadangkn kaler itu kaler ini tapi aku ni jenis kalau aku kate PUTIH, putih la pilihan aku. Kalau HITAM, hitam laaa. Huhuhu!~

Beli barangan asas untuk mengecat. Alaaa.. mende2 ni sume korg tau kann. Beli cat 1 liter sbb nk cat pon 1 side sajee. Pehtu excited plak nak cat ptg tu jgk, tak sempat2 tunggu hari minggu. hiks!Dinding yg kt bilik aku ni memang prob skit. Cam cat tak lekat, ashik terkopek je kan.
Aku ingat nk trus je cat atas dinding tuh, abah plak soh kikis dlu.
Alaaaaaa.. Penatnye nk kikissss. Ingatkn cat terussssss.. =(
Sebenarnye excited nk cat je.. kekekke!Dan aku telah memilih PINK KALERRR tuk bilik aku kali nih. Hiks! Alaa.. Biase la kan bilik anak gadis memang sesuai dgn kaler2 cam gini. Nampak sweet je kan kan kan.. Aku kalau kaler bilik lebih prefer kaler pink, hijau, biru laut atau purple. Kaler yg lembuttt gitu.Gigih huh anak dara ni mengecat. =P
Time ni dh penat dah, yelakan sbb penat dok mengikis dinding tadi so mengecat pon mula lambat. adoiii!
jgn ditanye nape ade munge dan matahari tuu.. phm2 sudaaa.Puaslah pkai brush kan nak cat yg tepi tu takut2 comot plak. Takde maknenye tauuu.
Tangan mmg tak kreatifff langsung tatap comot jgk. Lantak la bilik aku jgkk. Haaaaa!Bile dah abes mengecat time mengemas paling aku malassssssss!!
Dah la bilik penuh dengan habuk, brg bersepah2 sekarang pun dah pukul 11 lebih.
Penat la wakkkk.. huk3!!
Gataiii sgt kan nk mengecat. Hambek ko!!! ahhaha..
-sebelum--selepas-Walaupon penat tapii puass dpt cat bilik sendiri.
(+_+)Gambo2 diatas diambil oleh mama ku yg terchenta. Semenjak tau anak dara dia ni ade blog, tak payah disuruh mmg dia tulun amek kan, dah pandai amek sendiri koo. Hihihiihi!
Mama, i luv u.. muahk muahk muahkkk..!!
tapi byk gambo tak senonoh laa, seksa taw.. aiyoooo!!

40 comments:

Ceera said...

cantik sudah bilik ko.. suka aku nengok.. terkemas rapi jerk..

apei said...

perhh..pink.. memang ceria..

Mrs Taj said...

wahhh bgs2..meh dtg cat umah me plak nk? nk upah? takyah la..buat amal kebajikan sket..huhuhuh

KhaLifah feDi said...

hahaha pink color ar..
mmg dasar kamu ni wawa...?
taw knp kf ckp cm tue..?
pink color tue mmg sesuai ar dgn kamu tue..
ok lalalla.....
psst: emm pas nie law kf nk cari tukg cat contact wawa aje lah buleykan..kf tgk hasil keje ok aje..hheheh..=)

Wawa_Nadwa said...

ceera:

klu r0h RAJIN tu dtg huii kemas la.
klu ari biase blk keje x dan nk kemas.
kena kemas ari m'gu sajor.
hiks!

Wawa_Nadwa said...

apei:

yer.
ceria la sgt.
=P

chiqma said...
This comment has been removed by the author.
chiqma said...

wawa..chantek r bilik ko...sgt keperempuanan..kemas je bilik wawa ye..rajin tol anak dara ni...

chiqma said...
This comment has been removed by the author.
Wawa_Nadwa said...

Mrs Taj:

amboi kak.
klu bab ni pandai plak soh buat kebajikan eyh.
hahahha!

=P

Wawa_Nadwa said...

khalifah fedi:

dari jauh mmg nmpk ok kf.
cube dari dekat.
hahahha!.
kreatip la sgt.
=P

Wawa_Nadwa said...

chiqma:

rajin la sgt kak oii..
blah katil tu je tantek.
blah almari saje xmo tunjuk.
klu tgk terkezut kang.
wakakkakak!

atty's said...

wawa,,tantek sgt..
ni kalo akak nampak..teruja tau..meh dtg umah kty tolon kty cat lak

Wawa_Nadwa said...

atty's:

nnti wawa dtg tulun akk eyh.
hiks!

akk, lenguh2 yg smlm tak ilang lagi.
tlg picit kan.
hehhehe!

=P

z@md0tc0m ^^ said...

hebat sekali ^^
cantek bilik tu kaler pink wawa


p/s: nnti tlg cat bilik sy pulak ekk?

ku tak sempurna said...

aiyyyoooo... manyak rajin ini anak dara...

aku, bab mengecat ni OK..

tp bab nak mengemas, tu yang KO

Wawa_Nadwa said...

z@md0tc0m:

okeh!
xde hal.
tapi mesti kena cat kaler PINK.
ok??

=P

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

nk cat tu mmg excited.
tapi tang mengemas tuh adoiii malasss nye la haiii..
hehehe!

=P

cik_ah82 said...

wah, menarik..
cantik je..
sorang je ke pompuan dlm family selain mama?
bilik girly gitu..;p

Wawa_Nadwa said...

cik_ah82:

eyh x lah.
wawa ade adik perempuan.
tapi skrng dia bljar kt uitm so wawa dok sorang je.
takde la menyemak rmai2 dlm bilik nih. hehhehe!

=P

nURmALa mAZLan said...

sangat comel ok kaler pink

Pujangga Asmara said...

hui lawa nyer blog dia kaler pink.. PA pon nak cat kaler pink gak arh.. hahahaha... =P

Rashid said...

uiks.. iyake wawa tuu yang duk mengecat? ishhh.. tak sangka rajin juga wawa ni.


Memang tak nak tanya bunga matahari tu.. hehe (nakal tul wawa ni..)

Gelihati dan senyum je tengok bilik wawa. Makin lebar senyuman bila tengok ada juga beruang ke apa tu. hahah.. tak abis abis..

psstttttt wawa.. tahniah!! cantik bilik..

Shahrul Azry said...

adus pink je!
try warna gelap :P

ChiLaBaey's said...

perh.... pink colour bilik.... biasalah orang perempuan colour apa lagi yang selalu dia pilihkan... cuba budak lelaki pilih bilik colour pink, tak kuasa nyah..... lembut jadinye nanti.... :D

Wawa_Nadwa said...

nURmALa mAZLan:

comei kan.
j0m rmai2 cat bilik korang kaler PINK.
wahhh!

=P

Wawa_Nadwa said...

Pujangga Asmara:

yeahh!!~
mari2.
hahahhaha!

Wawa_Nadwa said...

Rashid:

yela.
wawa la tuh.
t'tbe meroyan nk mengecat plak.
huhuhu!!~

maceh!

=P

Wawa_Nadwa said...

Shahrul Azry:

xmo la.
nnti nmpk malap je.
x ceria.
hiks!

Wawa_Nadwa said...

ChiLaBaey's:

hahahha!
eh tak la.
skrng dh trend laki pkai PINK kan.
so sweet.
hehehhee.
=P

Framestone said...

cat bilik kite jugak ek

ChiLaBaey's said...

mak ai tak kuasa aku nyah.... pink2 colour.... biarlah bilik saya colour apa pun selain pink.... saya suka colour hijau gelap... :p

KhaLifah feDi said...

ala ok lah tue..wawa..kf nie bkn nampak sgt pun kf kan rabun jauh..

lalala.........*dh lame tak mem cat2 nie*

Wawa_Nadwa said...

Framestone:

bleh..
bleh bla.
heee!

=P

Wawa_Nadwa said...

KhaLifah feDi:

owhh..
kantoi.
rabut ghupenye..
hahahha!

::dazzLaila:: said...

pehni tuko langsir pink pulok..
wahh tomei sungguh..
rs bkobar2 nak cat bilik

~Tieha~ said...

soooo cute...

~Tieha~ said...

soooo cute...

adenium said...

wahhh pinky gitu....
errr... nak ambik upah cat takk.heheehe

SexyCow™ said...

hehe... sy nih hantu barang2 lembu.. nak tanya sket, mana bli carpet tompok2 lembu tu erk??? btw.. sy nih kawan diana-k.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998