Tuesday, February 10, 2009

BLUE LAGOON - Banana Boat.. Yeehaaa!!

Mase kt KL lagi aku memang dah terbayang-bayang, termimpi-mimpi dan teridam-idamkan nak naik banana boat nih. Yela org tak penah naik 'excited' la nak naik kan. Sebenarnye aku dan zira yg beria-ria nak naik menatang ni, si zura plak dah 'serik' nak naik sbb ade la pengalaman pahit naik banana boat nih. Tapiiiii zira telah berjaya memujuk kawan baiknye itu tuk mencuba buat kali ke-2. Huhuhuhu!!~
Ade yg rm50 & rm80. Kira lagi mahal lagik lama dan jauh la. Kiteorg decide tuk amek yg 80 hengget punye. Alang2 dh ade 8 org kira sorang 10 hengget sajee.. Sengal huh bdk2 nih. Huhuhu!!~ =P
Masing-masing excited seyhh nak naik. Lagi2 aku ngan zira. hahhahaha!
Yg zura plak sgtttt la takuttt, tangan dia tak lepas2 ngn zira dan dia yg last sekali naik. Hiks!~Sgtttttt excited..
yeeehaaaaa!!!
Tapi mase dah bergerak tu kan korang.... Tertibe-tibe aku jadik takut, berdebar-debar dann excited tadi trus hilang. Hahhahahha! Mcm-mcm weyh aku pikir mase naik mentang ni. Tertibe je terngiang2 pesanan mama "Ingat, jgn mandi tgh2 sgt. Sekarang ni macam2 kes." Alamakk camne nih, dan2 rase bersalah.. aduyaiiiii..Lagi jauh dari pantai bertambah+tambah+tambah+tambahhhh takut aku nih. Mane la tau t'tbe tenggelam ke kan, ade jerung ke, ade pape je la sume bermain dlm pala hotak aku nih. Aku dah la tak tau berenang, camno la kan. Kekekkekke!~Dorang jatuhkan kitorg 2 kali. Mase dorang jatuhkan first tuh tempat yg agak dalam, subahanallahhhhh.. Aku mmg rase nak lemas, pkai savety jacket pon cam tak pkai je, pala kebawah jacket tu ke atas. Hahhahahha!~ adoii memang kelaka lah.

Mane aku sempat capai, aku capai. Dapat la capai sorang nih, tak kira la ko sape takde pikir2 dah time tuh, sampai tak reti2 nak lepaskan. Aduhaii malunyee.. Tak kira la orang tuh lemas ke hape ke janji aku selamat. Hehehhe! Jahat Tak??

Yang ke-2 tuh dorang jatuhkan tempat cetek je, jatuh2 terus dpt jejak kaki ni. Kami telah mendarat dengan selamat. Alhamdulilah.
Pas je smpai pantai masing-masing jadik sewel skit. Hehehhe!~
Maaf pak!~
Saya tak bersalah. Huhuhu!Makan Time.

19 comments:

cik_ah82 said...

syioknya tgk pic..
terasa nk gi berkelah jek..hehehe

atty's said...

lama tak naik banana boat

z@md0tc0m ^^ said...

sambil makan sempat peace lagik ^^
alahai..comelnyeeee



p/s: tak reti berenang jugak ^^

Liquid said...

waa syioknye.! lame suda incek liquid x nek..!! igt lagi mase last picnic dlu smpi 12 org nek banana boat tuh smpi 7 kali terbalik sbb x balance..!! ehehehe

Nad Eusoff said...

wah best best!
giler ar, dia men jatuh2 kan org
kalo sy tak naek dah kot

ahahaa

Wawa_Nadwa said...

cik_ah82:

j0m rmai2 gi berkelah!!!

=P

Wawa_Nadwa said...

atty's:

wawa dh serik nk naik dh kak.
hehehhe!

=P

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom:

klu mandi pkai pelampung br rase selamat ckit.
hehehe!

=P

Wawa_Nadwa said...

liquid:

hahahhah!
bleh ke naik rmai2..
takut nye klu jatuh.

huiii..

=P

Wawa_Nadwa said...

nad eusoff:

dik, klu jatuh kan kt cetek best la skit.
ni tmpt dlm.
mmg akk xnk naik dh pasni.
hahaha!
dh serik.

=P

KhaLifah feDi said...

hehehe...
salam ketemu ag,wawa..emm sowylah kf dh lame tak singgah blog wawa nie kan..emm psl hampir one weeks kf sakit arr..so nie kire nk bayar utg lah nie hehe..

psst:-tu ayam mak dara ker yg wawa mkn tue cm sedap aje..

lalala........*blm prnh ase mkn ayam tue*

(¯`v´¯)♥nrina♥(¯`v´¯) said...

huhuhu..rasa tak nak naik lagi..cukuplah pasal dah nak tercabut anak tekak asyik menjerit jer hehehehe...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ferghhhhhhhhhhhhh...BANANA BOAT....

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Wawa_Nadwa said...

khalifah fedi:

mane la wawa tau dara ke tak ayam tuh.
ahhaha!
xpenah tau pong.
hiks!

selamat kembali kf.
rindu kf komen di sini.

=P

Wawa_Nadwa said...

nrina:

hahahha!'
tau xpe.
gelak je.
menjerit bgai nak rak.
takottttt!!

=P

Wawa_Nadwa said...

[yAN!e][pUTraJAya]:

akk penah naik ke??

KhaLifah feDi said...

oh yer ker rindu pd komen aje hehehe...
pd org nye tak ker?
lalalla....*aku mmg cm nie*

psst:kf selalu dgr ayam merah masak dara.but tatao ar sedap ke tak?

Pujangga Asmara said...

wahahaha.. makan ayam.. naik la badan tu weih cik wawa.... ahaha..

Rashid said...

Penuh warna-warni rupanya kehidupan wawa ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998