Friday, January 23, 2009

Kepuasan main bowling..

Korang tau tak sebab ape aku suke main bowling??Kadang2 main bowling akan memberikan kite satu kepuasan, walaupon bola bowling tu ke longkang sekali pon. Bile PIN tu jatuh, rase puas, semangat dan bangga giler, lagi2 bile org yg tak kenal pon dok sorak dan memberik tepukan gemuruh (yeke.. tipu je) kt kite kan (kembang2 idong nih) Hahhahahha! Tapi bile bola itu ke longkang aku rase malu sampai taktau mane nk sorok muke nih. Lagi2 ade plak kt belakang, kanan kiri ade mamat2 encem d0k memandang. Malu ai taw.. Hiks!

First time main bowling dah buat aku jatuh chenta dgn permainan ini. Walaupon mula2 tak bape pandai main tapi aku tetap suka. Nak kate pandai main tuh takde la juga, byk juga ke longkang. Aku ni kira ikut nasib la, ade tempat yg aku main ashik strike jeee. Ade tempat bile aku main ke longkang ajorrr, tu perkara biasa.

Macam idup, kalau bola tu ke longkang anggap itu satu kegagalan tapi tak mungkin kita akan putus asa kan. Lagi bola tu ke longkang lagi kite bersungguh-sungguh nak baling bola tuh sampai PIN jatuh kan. 1st ke longkang, 2nd ke longkang, 3th ke longkang tapi kite diberi peluang tuk balingan seterusnye. Rasenye tak mungkin balingan yg anda buat tu ashik ke longkang aje.
Kan kan kan??

Ade aku tgk org baling BERIA-RIA tapii PIN tak jatuh pon, ke longkang lagi ade.
Ade juga org baling alahaii lemah lembut dan slow je tapi buleh STRIKE.
betul tak?? hiks..

Penah mase main dolu-dolu, punye la semangat nk baling dan taktau camne bola tu terlepas dari tangan dan terus meluncurrrr ke belakang. Kalau ke dpn takpe lagik, ni ke belakangggg. Ya Rabbiiiii.. Maluu nyeeee aku mase tuhh.. hehehhehe!


22 comments:

cik_ah82 said...

betul3x..i love bowling!hehe

Y u Z z 9071 said...

bila kita dpt main bowling sesama ni..

suka jugak main bowling...

Wawa_Nadwa said...

cik_ah82:

me too!!
hiks!

=P

Wawa_Nadwa said...

yuzz:

nnti kite main ye kak.
kite kumpul sume blogger pehtu main rmai2.
best2!!

=P

Ceera said...

ok lagi ko wawa.. akak ko nie, lagi malu... kat tempat pin tu kan, belum siap susun lagi.. aku dah baling bola.. tersadai la bola tu kat depan tu coz tingkapnye belum di bukak.. malunye akuuuuuuuuuuuuuu

Wawa_Nadwa said...

ceera:

adoiii.
klkar la kan.
mcm2 pengalaman ade.

hahahhaha!~

Anonymous said...

ehh comei la wawa nie,,leh kenal x??

z@md0tc0m ^^ said...

kadang2 pernah gak macam ni:
1- masa nak baling bola rasa mcm bola terlekat dlm jari pastu mcm nak tersungkur kedepan ^^ kalo tersembam lagi malu..

2- dok aim cantek punya masa nak baling tiba2 bola terlepas kebelakang..nasib baik xde org kat belakang..

3- masa nak balik bola tiba2 terlepas jatuh ke lantai..boleh malu kalo bola tu tergolek kena org sebelah..

hehehe ^^ tu je pengalaman yg tak dapat jiran sy lupakan ^^


p/s: main batu seremban lagi senang ^^

ku tak sempurna said...

aku bukan main bowling... aku main lngkang bowling...

asal baling je, mesti masuk longkang... hampeh tul...

t klu nak tukang sorak, panggil aku... sebab aku la heronya ..

muehehehe

Wawa_Nadwa said...

zamdotc0m:

1- tak penah lagik tersangkut sbb lobang bola boling tu sume beso2.

2- yg terkebelakang tu lobang beso sgt la tuh sbb tu bleh terlepas.. Sila slhkn lubang itu. heheh!

l0h! pengalaman jiran ghupenye. cis!

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

huh!
terer nyerr kooo..
hehhehe!

okeh!
nnti klu nk buat pasukan sorak aku nk ko j0in.
hiks!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dik wawa

perenggan yg pertama kat atas n3 kamoo tu...akak pernah rasa sebegitu..hehehehe

nak2 yg ada mamat2 hensem kan..dok usha2....

sekali baling masuk longkang....
bila kita pusing nak kembali ke kusi...hadoi..merah padam muka kiter kan dik..

hahahhaa....

teringin nak main bowling dengan si dia...ahaks~~~

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

AyAres151 said...

penah jugak bangga dulu bila dpt fight 1 to 1 ngan otai boling..last2 me menang jugak..

Wawa_Nadwa said...

yanie:

mmg malu kak.
nk ke tempat ddk tu tetibe jdik kecik sbb malu.
hehehe!

ajak la si DIA g main boling.
so sweet!!~~~

(*_^)

Wawa_Nadwa said...

AyAres:

klu dh terer tuh mmg akn menang jug0k.
hiks!

=P

KhaLifah feDi said...

yup betul2 tue wawa..men bowling nie leh hilgkan tensem hehe..

psst:-dh lame tak gi men nie coz xder memberlah hehe..wawa men bowling brp x nie strike ?

Wawa_Nadwa said...

khalifah fedi:

hehe.
kelakar la KF nih.

strike eyh??
ntah la ikut nasib jgk.
hahha!

KhaLifah feDi said...

kui2..br kf bg komen wawa dh bilang kf kelakr yer..nie lau jumpe kf face 2 face emm tatao lah wawa cmne ryer..hehe..ok tada..

*ayu* said...

yg penting, its a good stress reliever kan?

Wawa_Nadwa said...

khalifah fedi:

tu la psl.
adoii..
klu jumpe gelak guling2 kot.
hahhaha!

=P

Wawa_Nadwa said...

ayu:

yup.
u rite!

=P

Rashid said...

Janji ada gaya masa baling boling tu.. tang kaki kanan kena ke belakang sikit..ayunan tangan dan lentuk badan.. hehe (bola nasuk dlm longkang takper.. aiman tak kisah.)

p/s - Sebenarnya main boling ni dapat hilangkan stress.. terutamanya time baling tu & time tampar tangan sesama kawan sebaik je selesai baling.. kan bagus tuu..(suka tampar kuat-kuat..kasi tangan kawan sakit..hehe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998