Thursday, January 22, 2009

COntact Lense..

Kan aku penah buat entry pasal migrain kan sebelum ni yg ada kaitan dengan mata aku nih. Disebabkan degil takmo pkai spec sakit pala aku ni semakin menjadi-jadi. Oleh kerana takmo pkai spec konon nye nmpk tuekk, Kojah ade mencadangkan supaya aku memakai lense.

Bile pikior balik bgus jugak kalau aku pkai lense je kan, senang skit nak buat keje nak drive pon senang. (alasan sbb takmo pkai spec. ihhiihih)

Mase hari isnin harituh dh gi wat lense so semalam aku gi pick up l0h.
Wahh! excited gile koo..Sebelum nk cube pakai kena basuh tangan dlu ye kwn2, mata ni sgt sensitif dan tak bleh amek mudah mende2 ni sume.
Aku ni pon jgn mule2 je jaga pehtu kang ske2 atik je. =P
"U penah pkai contact lense x?.." Nop
"Okey, biar i ajar u k.." Okeh!
"Firstly, u mesti kena wat cam ni.. n than bla bla.. blaa..."
Takkan aku nk kena bgtau plak kan, korang mesti sudah expert pkai lense nih kan. Aku kurang arif psl mende2 ni sume.
D0k je KL tapi agak mundur ckittttt.. ckitt ajorrr k!
Tapi sekarang aku agak maju berbanding dulu. Hhohoohoh!
Amoi ni tunjuk kat aku dekat gilerrrr.. Macam la aku ni rabun sgt kan.
Agaknye kalau bleh tuh, lagik dkt dgn mata aku. Aiyaaaa..
Belah kanan dia pkai kan tuk aku.
Aku mane biase pkai kan dan seblah kiri aku pkai sendiri.
Mula-mula pkai rase cam ade mende je dalam mata aku ni. Cam de habuk.
Rase mcm nk tony0h2 je mata nih. Berair2 mata aku mase tu.
Amoii tuh gelak je. Kurang asam l0h!!!
Ok, settle!!~
Layanan = Mant0oppp!!~
Aku amek 'set half year' kiranye tuk 6 bln la kan. Senang kan takyah ssh2 nk ulang alik pi beli. Pkai sebulan pastu buangggg.. Mata aku ni takde la rabun sgt pon cume silau ajorrr.
Patutlah klu drive malam mata ni cam silau semacam je kan, pastu salahkn kete org tuh punye lampu. hiks!
Dannn hari ini aku tak pkai spec dahh!! Heee!
Tgk tgk tgkkk.. (belagak gilerrr..)
Astarfirullahallazimmmmm.. ish, tak baikk.. Maaf yer!
(+_+)
Kasi z0om dkt skit ye.
Nmpk tak kawan2.. he he he he!

36 comments:

cik wanie said...

wah wah wah dah pakai lens yer,
warna apa dik,
miss u lah,
bila nak jumpa lagi nie???:)

Wawa_Nadwa said...

cik wanie:

xde warna la kak.
amboii baru je bljo pkai dh nk warna2.
hehehe!

miss u to la kak.
bile mai KL lagi??

=P

KhaLifah feDi said...

hehehe.oiw cak!!!! (sambil tutup mata dgn tgnku)..hehehe fuiyohh cun siot...........hehe..
arr lps nie eja name kf mesti tak slh ag kan2..wawa..hehe

Wawa_Nadwa said...

khalifah fedi:

hehehhe!
baik nye dia perli eyh.

ya ya ya.
pasni gerenti tak salah eja name kf dah.
hiks!

Munirah Abd said...

hehehe..
kita pakai lens 2 bulan je..
pastu xmo pakai dah..
leceh la nak tenyeh2x mata ni..
dah lah selalu bgn lewat..
pastu nak godek mata lagi satu hal..
haihh..kesimpulannya pakai balik spek..
tu pun time keje n drive je..
drive pun slalu je xpakai..
hahaha..sbb power dah turun maaaaaaa..

suka2x..hiksss
tp xpe..wawa mesti tabahnya nak godek2x mata ni..
me tersgt la xtabah..hehehe

z@md0tc0m ^^ said...

haaa baru la terang sket nampak wawa ^^


p/s: mata ni silau..jd susah sket kalo nk drive malam

atty's said...

sama le kita..kty pun rabun..tp degil taknak pakai spek kecuali time dribe..
penah torai contact lense..tak reti lak ..nak pakai..mcm susah je..

Wawa_Nadwa said...

munirah abd:

tu la psl.
skrng pon masih dlm percubaan.
rs len mcm je nih.
hehehe!

tgn ashik nk usik mate jeee..

=P

Wawa_Nadwa said...

zamd0tcom:

owhh!
br nmpk ekk..
hiks!

Wawa_Nadwa said...

atty's:

ssh mmg ssh.
tapi nk buwek camno.
nm tatek nye psl.
he he he!

(*_*)

.::c!kzUrA::. said...

huiii da pakai lense..
jap lagik nk p tenungla, tgk wane pe..biru laut ke, ijau ke...ekeke

Wawa_Nadwa said...

cik zura:

hahha!
aku penat tau kelip2 td.
ingat ko perasan.
aduhhh..

hehehhehe!

=P

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

wahhhh...
udah pki lense...
ateerrrr...ngamik kaler apa kamu??
amik kaler kelabu kan cantekk..
macam mate mat sallleeehh..
huhuhu...gurau sajokk...

akk pon klu malam kompom x leh bawak kenderaan....(cheh, padahal x pndi bwak kete pon)..
x der lahh..klu naik kete kan..semanjang silau...

panjang lak komenan nih.

Nurhayati said...

bestnye pakai lens.. i dah tak bole pakai lens since preggy until now. bila pakai mata pedih..sensitive dah..huhuhu sedihnye.. terpaksa la pakai spec aje.. tu pun malas nak pakai..huhu

Wawa_Nadwa said...

fieza:

id0k la ade berkaler.
yg ni pon terkial2 nk pkai ade ati mau pkai yg kaler.
hehehhe!

=)

Wawa_Nadwa said...

nurhayati:

hee!
sabo je la.
pkai spec pon ok wat.

=P

Pujangga Asmara said...

mana lah nak nampak wawa contact lens dalam mata tu..hahaha..tapi makin cun larh kalo xpkai spek..hua3..puji nih ada upah x?ngeh3..

Wawa_Nadwa said...

pujangga asmara:

hiks!
saje je nk uji mata korang.
P.Ramlee kate klu tak nmpk??
tetttt!!

hahhaha!

=P

AyAres151 said...

makin cantik la wawa...tiba2 rasa cam nk ngorat la plakkkk...

Y u Z z 9071 said...

nak buat kakak ipar la...utk abg akak

cunnnn siot.

alamak....dah ada pakwe la plak.

lea said...

acecece...

cun jer die pakai lens...

ngeh3...

colourless punyer ke or bercolor?

Wawa_Nadwa said...

ayAres:

amboiii amboii amboii...

(*_*)

Wawa_Nadwa said...

yuzz:

alamakk!~
tuk abg ke??
adik takde??

hiks!

=P

Wawa_Nadwa said...

lea:

maceh!
colorless nye la dik.
nk berkaler t'gu la dh terer gune eyh.
hehehheh!

Acam said...

Amboi wawa...kalo tgk pic yg last tu.. makin cantik lar dier..hua3.. =)

Wawa_Nadwa said...

acam:

acamm!!!!
lame ko tak masuk cni eyh.
nk bodek la tuh.
hiks!
=P

[yAN!e][pUTraJAya] said...

dik
nanti pakai yg kaler2 lak eh
baru seksi mata mu....

geggegege

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

Acam said...

hehehe wawa...sibuk ckit la wawa... mana ada bodek..puji ikhlas tu.. (ada upah tak?) dpt kenal dgn adik wawa pon cukup larh..wahahaha... =P
gurau jek...

Wawa_Nadwa said...

yanie:

owh!!
nk kena pkai kaler2 br cekci eyh.
hiks!

(*_*)

Wawa_Nadwa said...

acam:

hahahhahhaha!
ade udang disebalik mee eyh.
hiks!

KhaLifah feDi said...

alololol..perli ker? sowy2 aa cik wawa cayunk (opss xsengaja terlebeh sudaa aq nie..) jgn marah aa cik wawa..ti kite blnje mkn tempe mao tak,lau setju kasi turun itu kening kui2..ok..take care..

Pujangga Asmara said...

Pkai contact lens kaler biru muda wawa.. mesti santek.. wahahaha..

Anonymous said...

sis mau tny ni..
bpe cost contek lens 2 sume??

Wawa_Nadwa said...

pujangga asmara:

byk la kaler biru.
dh macam mat salleh la pul0k.
hehhehe!

Wawa_Nadwa said...

anonymous:

sebenarnye murah je.
tapi akk nye mahal sbb silau tu lebih.
klu yg biase dlm rm60 je.
yg akk punye rabun+silau=rm170

*ayu* said...

comey!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998