Thursday, January 8, 2009

Ayam.. Ayam.. Ayam!!!!!

Aku sebenarnye dh lupe ape name tempat nih yg aku gi makan kt jhor hari tuh. Restorant tu dkt2 area Pelabuhan Tanjung Pelepas nama restorant pon aku dh lupe. Permandangan kt sane memang cantik, bile nk mkn pon selera je. Mase kursus kt induksi tuh mmg pihak urusetia sediakn makan malam utk semua peserta. Tapi korang nak tau?????

Ko bayangkan la pagi2 lauk AYAM, tghari lauk AYAM dan malam pon lauk AYAM jgk. Sampai aku ni nk uwekkkk la tgk ayam. Naik muak seyh makan ayam, wlpon aku ni mmg ske mkn ayam tapiii ko bayangkn la smpai aku dh tak bleh tgk ayam dah. hee!


Sooooo satu malam tuh Abg Eman kite nih ajak la mkn luor. Ape lagik Yaaaahhooooooooo!!!!!
Kiteorg siap pesan lagik.
"Jgn sesat lagik tauuuuu.. ihihih" .Tuuu kat blakang abg eman tuh la pelabuhan tanjung pelepas, dari jauh tgk cantekk je..Malam tu kiteorg order Siakap 3 rasa, tomyam campur, kailan goreng ikan masin, sotong goreng tepung dan telur dadar. Tapi yg paling best siakap 2 rase nih, mula2 masing2 malu nak abeskn. Dah tinggal skit pon, masing2 tolak menolak. Last2 licin jgk ikan nih, sape yg abeskan?? huhuuhuhh.. Muke kekenyangan, ngnt0k dan letih. Y0lah nk cari port makan punye la jauhhhhh!!
Dlm kete ape lagi tdoo laa. Sib baik abg eman yg drive. hiks!
Tgkk! Sampai licin air aku. Pedasss gilessssss ikan siakap tuhhh.. Tapi abes jgk. hiks!
Sotong goreng tepung tuhh dpn aku tuh pon dorang soh aku abeskn. Aku ik0t je la. Bkn salu mkn byk cam gini. Pipi aku dh makin naekkkkk!!!!! =)
Bergambo sat naaaa.. Tapi tak nampak plak pelabuhan ituuu.. Itam la pul0kk.
Haaa.. Yang ni nampak, tuu kt blkang tuh la pelabuhan tajung pelepas. Tapi aku tgk yg makan kt situ sume orang singapore. Kete kiteorg je no plat m'sia. kekekke!

24 comments:

Rashid said...

naper tak makan ngan kepala sekali wawa..sedap tu..

wah wah.. abis santap posing pula. hehe.. tuu siap senyum jer.

.liyana. | C E R I A | said...

ai.terliur lak yana baca senarai2 yang kak wawa ckp tu.huu.mmg sdp.br baca.belom mkn lg.haha.
mmg cantik pmndangan tu.indah je kn.

chotz said...

wawa.. ni kat kukup ke??

makcik rokiah said...

owh.. kedai makan nie ade byk stall kan..

kite dah pernah pegi dah..

adenium said...

layan seafood memang bestt

KhaLifah feDi said...

emmm wawa2..biasaelah tue..kat situe tempat org yg tak syg wet aje selalu port situe..but i know this plce coz kf selalu lepak situ masa study kat ploi..heheh(restoran singgah selalu)..

psst: kurus induksi nie kursus ape yer???...

Wawa_Nadwa said...

rashid:

uish.
takmo la.
kang klu tercekik jenuh nk telan nasik kepal kang.
kekkekek!

Wawa_Nadwa said...

liana CERIA:

huihh! mmg sodap gua ckp lu.
keke!

Wawa_Nadwa said...

chotz:

bkn kukup la.
kukup tuh hape?
hahhaha!

Wawa_Nadwa said...

makcik rokiah:

byk eyh??
tak perasan la dh mlm.
x nmpk pul0k.

=P

Wawa_Nadwa said...

adenium:

mmg best kak.
hingga menjilat jari lah.
hihihi!!

Wawa_Nadwa said...

khalifah kedi:

kursus induksi tuh tuk staf gov yg baru dpt tetap dannn nk sahkn jawatan.
=)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

makan2 jer dik wawa nih

kang chubby comey mcm kak yanie lak

hehehe

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

*ayu* said...

sedapnya!!!!!!! sian wawa..sampai muak ek layan ayam? :)

Wawa_Nadwa said...

yanie:

takpe la.
chubby comel ape.
heheheh!
(+_+)

Wawa_Nadwa said...

ayu:

tu la.
takleh tgk ayam dh skrng.
hee!

rosmona said...

huih..sedapnyer kepala ikan..

Y u Z z 9071 said...

wahh......jalan jalan cari makan tu

KhaLifah feDi said...

emm cik wawa yg budiman..harap maaf atas keteguran ku ini.name pena kf iyelah K.HA.L.I.F.AH. F.E.D.I NOT KHALIFAH KEDI OK..HHEHE..sebut betul2..khalifah fedi sila tukarkan huruf "k" dgn huruf "f"..jadi sebutan yer ialah fedi not kedi ok hahaha....jgn marah.senyum selalu..take care about u self..

sekian utk makluman..(hahaha boleh gelak sorg2 ok kf izinkan..)...

Wawa_Nadwa said...

rosmona:

pala ikan sedap?
uish!

Wawa_Nadwa said...

yuzz:

jalan2 carik penyakit la kak.
mengem0kkkn badan.
hiks!

Wawa_Nadwa said...

khalifah fedi:

hahahhahahhahhaaaaaaahahahahahhah!
adoihaiiii.
camne la bleh tak perasan.
hiks!

time kasih sbb bgtau.
nnti wawa btoikan eyh.
(+_+)

z@md0tc0m ^^ said...

waahh ^^ sedapnya makanan


p/s: suka makan ikan siakap

KhaLifah feDi said...

hehehe..tq..kerjasama anda sgt2 dihargai..

terima aksih kerna m'layan kerenah kf nie..

::pantun seloka::
lau sudi katakan sudi,
tidk hambe ternanti-nanti,
terima kasih daun kelaid,
esok kf xdtg lagi"

psst:--wawa..esok kf cutilah..hehe..jgn marah arr..hari sabtu kite dtg lagi..jgn lupe posting yg bgus2 yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998