Wednesday, December 31, 2008

Happy New Year 2009!!!

Azam Tahun 2009

+ No more cite psL kawen nih, blom mase nye lagik. Okey! =)
+ Takmo main2 dah, umo dh meningkat so kena lebih serius.
+ Ingin bahagiakan diri sendiri, keluarga dan kawan2.
+ Kena 'kurangkn' sikap boros. Blaja jimat skit. hehe!!
+ Nak settlekan BTN dan exam tuk sah kan jawatan.
+ Tiada lagi drama 'AIRMATA'. hehehe.
+ KumpuL harta tuk mase depan.
+ Keje.. Keje.. Keje!!!!!
+ F.R.I.E.N.D.S.H.I.P +
+ L.O.V.E

**********************************************************
Syukur Alhamdulilah, azam aku tahun 2008 ade yg dah tercapai.
Iaitu keje tetap, akhirnye aku dapat juga keje yg bleh menjamin mase dpn aku.
Berkenaan dgn kumpul harta tu mungkin belum tercapai. Setakat ni aku hanya ade kete je, insyaAllah jika ade rezki nnti mungkin ade umah sendiri plak.
Tahun ini juga takde lagi drama2 sedih, drama jiwang dalam hidup aku. Alhamdulilah sume berjalan dengan lancar dan aku harap tahun ni begitu juga. Amin!
SELAMAT TINGGAL 2008!

Potluck Redmummy Besttttt!!

Tarikh : 27hb Disember 2008 (Sabtu)
Masa : 4.00 - 6.00 petang
Tempat : Taman Putra Perdana Presint 1, Putrajaya
- Family RedMummy-Terlebih dahulu aku ingin memohon maaf kt Kak Red sbb hari itu tak pkai kaler merah. Hehehhehehehhe!! Puas carik baju merah tapi takdak la. =)
Sampai2 je kak red trus tanye "Nape tak pkai merah??" hiks!Ade byk game tapi yg paling kelakar pertandingan mkn epal ni, mcm2 gaya ade. Hehe!
Bdk2 kecik paling sonok sbb byk game tuk dorang. Syabas tuk GBM!! Aku juga antara yang paling heppy sebab dapat adiah lucky draw. Tapi dak2 kate aku dapat adiah Mami Poko Pants. haha! Kurang asam bt0i. Yang pasti dlm tuh bkn Mami Poko Pants eyhh. Hanya aku dan Kak red saje yg tau. Hohohoo!!Ni antara org kuat yg menjayakan potluck kak red nih. Tanpa dorang mungkin kami tak rase berkumpul cam gini. Tahun depan wat lagikk eyhhh..Ske tgk muncung kak red. Comeiii aje!! Hehe. Mase ni aku dah nak balik dah, kak red sgt sibuk melayan tetamu tapi tak lepas juga melayan aku. Thanks yeahh kak red!! =)
Ko wawa!! jgn kate haku tak pandang kamera ko eyhh..
Hahahha.. Agaknye dlm hati kak red kate gitu kot. sbb dlu aku penah komplen yg kak red tak pandang kamera aku. Kali ni btoi2 pose special tuk aii tauuu.. Hoho!
Diana-k antara org kuat kak red.
Mak aii!! Tinggi btoi diana ni, rs aku rendah sgt2. Hiks!
Apasal kt blog kak red kecoh2 psl Cameraman yg botak tuh eyhh??
Owhhh tuu ehem ehem eyhh kamu ekk.. Haha!
Kak Ayuu!!!!
Ni kali ke-2 kiteorg jumpe. First mase kenduri Ceera dan kali ni jumpe lagikk. Mase tuh aku tgk Kak Ayu ni cbuk bebenor, maklum la org kuat katakan. hehhee!
Kak Mayang ni pon kali ke-2 aku jumpe. Akk ni tak byk ckp dan dialah antara yg menyambut kedatangan ku. =)
Kak Ayusolo ini sgt la peramah, dlm gambo nmpk cam pendiam. Hiks!
Kira aku takde la malu sgt kan, dah la kt sane tak bape kenal jadikk kiranye aku bleh masuk la ngn kak ayu nih. =)

3 jejaka ini adalah Apik(bj belang2), ak dan chotz.
Ske no gelakkn adiah org tau. Ade ke patut kate adiah lucky draw aku tuh Mami poko Pants. Ish.. ish.. Ishhh! hihihiih.. Kire kiteorg ni sume sgt LUCKY hari itu, sume dapat adiah. Hohoho!!
Dan yang terakhir ini adalah Mrs Taj, aku dari jauh sudah cam akk nih. Tapi syg nya dia tak cam aku. Huk3! =(
Hee!! Dia kate muke aku lain benor. Yeke??
Dorang kate aku dlm gambo nmpk beso, tapi hakikatnya.. TIDAK! huhuhu.
Ske tgk anak akk nih, Azim namanye. Comei sgt!!!
Baik je bdk nye, main sorang2 pon jadik. Hiks!
Dak kecik yg berbaju merah ini adalah anak gadis Kak Red.
Dari ujung rambut hingga la kasut sume MERAH, sah mmg anak kak red. Haha!
Beginilah keadaan ketika aku meninggalkan lokasi. Ceh!
Masing2 cbuk bergambo sakan sampai makanan yg ade pon dorang tak pandang. Bergambo dgn kak red lagi penting tuuuu.. Kekekke! Aku kena pulang awal sbb malam itu ade birthday party kt umah nenek aku plak. Adiosssss guyzzz!!
Gambo kenangan.
p/s: Kak Red, bleh buat lagi tawon dpn eyhhh! hiks!
-END-

Tag - Handwriting

Rasenye dh rmai tag aku yg ni, tapi aku tak berkesempatan buat lagi.
So, ni aku dah buat eyh. Sorry tak dapat mention name loh sbb rmai sgt. hiks!

Rules :-
Tag - Handwriting

The rules:
1. Your name / username
2. Left handed or right handed
3. Favorite letter to write
4. Least favorite letter to write
5. Write “The quick brown fox jumps over the lazy dog”
6. Tag 6 People

Maaf! Kualiti gambo kurang memuaskan, maklumla hp murah. Hiks!
Saje salahkn hp padahal tulisan aku ni mmg dh bur0k. Hohohooo!!

Tuesday, December 30, 2008

Selamat Pengantin Baru - Fiza & Epol

Aku sempat menghadirikan diri ke Majlis Perkahwinan Fiza & Epul pada 27hb Disember 08. Aku hampir2 lupe tarikh kenduri dorang nih, dalam pala otak ingat Potluck Kak Red je. HIks!

Dorang ni dah kawan sejak sekolah lagi dari tingkatan 4 klu tak silap aku. Si pengantin perempuan ni satu kelas dgn aku so mesti tau loh sbb ashik berkepit aje. Huhuhu!
Kira JODOH akhirnya mereka disatukan jua. =)
Mase nih la nk jumpe kwn2 sekolah kan, riuh la kejap kt majlis nih. Masing2 udah besau aku je makin kecik. Chewaahh!! Hahhaa."Apesal ko ske buat jari 2 tuh eyh?? Wat la 3 ke 4 ke??
Haku nye ske la nak wat ape p0nn, cb0k je!! Hahhaha. Dushhhhh!!

Mase ni paling haku tak tahan, cameraman smpai 5 org taktau nk tgk yang mane satu. Sbb itu la kamera aku ni satu pon aku tak pandang. HIks!
Sejak 2 menjak ni byk plak aku nengok org kawen, cam teringin plak aku nak... tetttttttttttt!!
hhuhuhuuhuhuh!

'Emcee' Malam Mesra

Seperti yang aku beritahu tempoh hari aku telah di arahkan dari pihak urusetia untuk menjadi 'Emcee' Malam Mesra. Malam tu sepatutnya aku kena berlakon jadi wartawan tapi disebabkan kena jadik emcee kita selamat la takyah berlak0n. Malu beb nk berlakon dpn org rmai. hahah!
Kalau korang ingat En Dzul ni adalah salah seorang Emcee mase konvo dlu. Aku pon taktau kenapa dorang pilih kiteorg, maybe sbb dah ade pengalaman kot. Walaupon dh ade pengalaman tapi aku still gemuruh beb. Bergetor kaki ni berdiri atas stage tapi En Dzul ni slumber je, byk gak backup aku seyh. Huh.. Sib baik.. Caya Lah!! hiihihih..
Malam tu aku tak selera nk makan, padahal lapo gile. Yela kena ckp kt depan org kan, mkanan sedap depan mata pon tak pandang cbok baca skrip je. Hahhahah! Mengeletor satu badan ni haa.. Aku memang tak sediakan baju untuk malam mesra nih, pkai je ape yg ade. Aku soh la En Dzul pkai same ngan aku, dia takde baju kaler pink nih plak. Hahhahah! Yelakan mane la ade laki beli baju kaler nih kan. Adehh! Klako la. =)

Monday, December 29, 2008

Taming Sari

Taming sari ni name kumpulan aku. Mane dapat name ni?? Si Momo yg pilih nama ini aku ik0t je sbb maleh mau pikior nk boh name ape. Hiks! Agak tradisional skit kiteorg nye sudut kreatif ni, org lain sume dah maju tapi kami mengekalkan konsep tradisional. Aku tgk sudut kreatif kumpulan lain sume cam teknologi terkini dan maju skit, kiteorg nye je agak kampung dan mundur. Dalam hati cam takde harapan mau menang, tak sangka kumpulan kami dapat NAib Johan. Cam tak caya je weyhhh!!
Ini la fasilitator dan ahli kumpulan aku.
+Kak alin, Inn & Kak Ani+
+Wawa & Is+
Is ni kan byk cite seram yg dia penah alami tau. Biase aar d0k kampung kan, bile kiteorg d0k berbincang je mesti kuor cite seram. Dah la aku kt Jb tido sorang kan, ape lagi aku lari takmo dgr. Ishhhh!!
+Hazrul & Wawa+
+Wawa & Momo+
Taktau nape dia soh p'gil dia Momo, padahal name dia akmal. Hiks!
+ Kak Aisyah & Kak Mun+
Kak aisyah ni bdn kecik, aku ingat kn mude dari aku rupenye dah 24. aisehh!
Aku ske tgk si Inn ni, chubby ckit dak nye. Rase mau tubit2 je pipi dia ni, lagi satu dak ni kuat gelak kira satu pala ngan aku la. Kalau buat keje mmg tak bleh keje sekali. hiks!

Saturday, December 27, 2008

PERHATIAN!!

Perhatian Kepada Semua Kawan2,

Blog wawa baru saja dikemaskini. Terdapat sedikit masalah teknikal iaitu semua list kawan-kawan telah hilang so disini ingin meminta bantuan korang sume bagi URL korang sebab nak tambah kt Blog List tuh. Harap Maklum!

Sekian, terima kasih.

Wawa Nadwa
Muaahhkkkkzzzzz!!

Friday, December 26, 2008

Senibong

Senibong ni adalah salah satu tempat mkn yg popular kt Johor. Kalau tak silap aku kt situ cukup terkenal dgn makan laut tapi kiteorg buleh makan NASIK LEMAK aje. hehe! Cam lawak je kan. Pas kiteorg gi main boling dorang bwk la gi mkn kat Senibong ni, bapak la punye jauh kan.
Sampai2 je punye la jem gilosss!! Tak sangka buleh rmai cam gini, yela jalan kampung sempit plak tuh. Masing2 muke kepenatan dan kelaparan. Muke den takdok sbb muke cam hampeh je, penat tahap gaban seyh. Hiks!

+Fiza & Zai+
+Ayub & Aie+
+Aie & Ihsan+
+Hasr0l a.k.a Tapau & Faiz+
Geng2 JB mmg kelakor, aku tukang gelak aje. Lagi aku gelak semakin menjadi dorang wat lawak. Adeyhh!! Seyes aku amat rindukan korang sume.
Rindu korang panggil aku Wa! Wa!! Wa! Waa!! =)

Tagged by Dyana & Honeysour

Tagged by Prettydyana & Honeysour

Three Things That Scare Me :
Allah.Darah.Bencana Alam.

Three Peoples Who Make Me Laugh

1. Abah
2. Adik lelaki aku
3. Mazlan Abdul Halim

Three Things I Hate
1. Kawan mkn kawan.
2. Belagak bagus!!
3. Laki yg ske mengikis duit perempuan.

Three Things I Don’t Understand
1. Kenapa org tak ske MAWI eyh?
2. Kenapa org ske jaga tepi kain org (bzbody)??
3. Aku tak phm kenapa ade org ske BEZA2 kan aku dgn org lain.

Three Things I Want To Do Before I Die

1. Bertaubat
2. Kawen. Hiks!
3. Bahagiakan keluarga

Three Things I Can Do
1. Amek gambo sendiri tanpa bantuan org
2. Senyum tanpa disuruh
3. Buat keje sambil chatting. hahhaa!

Three ways To Desrcibe My Personality
1. Sensitif ~ kuat sentap ni, tapi sekejap aje...
2. Ske ketawa.
3. Kuat meraj0k. Huhu!

Three Things I Can’t Do
1. Tahan menangis. Klu kena marah senang sgt airmata ni kuar. =)
2. Cuba tuk berpura-pura. Kalau tak ske , nmpk kt muke nih aku tak ske. Takyah ckp pon org dah tau. Kekeke!
3. SMS sambil memandu. Camner korang memandu sambil taip msj eyh.?!

Persons I Want To Tag
Sapa2 je la yg rajin nk wat tag nih. Tapi aku tau takde sape yg rajin wat tag. Hahhaha!


Yeyy!! Akhirnyeee..

Akhirnye dapat jugak aku gi main boling. Huhuhuhu!!
Pas je kiteorg gi tgk wayang, budak2 nih ajak gi main boling kat Daiman, Johor Jaya.
Aku cam biase la kan, OK!! hiks!
Rasenya kali ni aku seronok sgt kt JB, walaupon lama aku kat sini aku tak terase lame. Sib baik ade org bwk kiteorg jalan-jalan, takde la bosan 2 minggu kt JB. Hehehhe!
En. Ayub(KL), CIk Wawa(KL), Cik Fiza(KL) & En. Azri(JB)
Dorang konon2 pegang bola boling, katanye tak rock la amek gambo tak pegang bola boling nih.
Aiseyyy!! Hehhehe!
Aku rase penat sgt hari tu, mane tak nye jalan je dari pagi. Pas main boling dorang ajak gi makan plak. Ingatkn mkn dekat je, mak aiii jauhhh tuhhh.. hiks!!

Tapi yang paling PENTING aku MENANG BESAR mlm ituh.
Wahahahha!! (Gelak jahat)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998