Friday, August 29, 2008

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak

Merdeka!!

Cara nk tempek komen. Huhu!

Dah rmai dh member2 tanye camner nk komen kt blog aku ni haa. Sebenornye ku bkn nyer pandai sgt pon, tapi paham la ckit2. Meh Cik Wawa ajor yer.

1. Untuk yg ade blog ataupun laman web sendri buleh la klik kt Google/Blogger, isi korang nyer username dan password tuk blog korang tuh. Pastu buleh la mengomen.

2. Yang OpenID dan Name/URL tu tak reti lah, aku pun tak phm sebenornye. Abaikan je lah. HIKs!~

3. Kalau susah bebenor nk komen sgt, korang klik je kat Anonymous tuh. Komen la pjg lebor pehtuh tulih la YANG BENAR ke, YANG IKHLAS ke, DARI ke watever lah janji ade name korang. SO, ku tau la sape yg komen nnti.

Selamat Mengomen!! =)


Thursday, August 28, 2008

Saya sangat HAPPY!

Berita yg ku terima hari ini adalah hadiah paling bermakna tuk birthday ku tahun ni. Alhamdulilah, aku dah dapat jawatan tetap sbb sekarang aku masih lagik kontrak setelah 3 tahun 5 bulan berkerja di sini. Ini lah jawapan yg ku nanti-nanti, yg ku tunggu-tunggu dan berakhirlah sudah penantian ku. hiks!~

Ku rase nk lompat je cam dlm gambo nih. heee!! 0psss! Sorry gambo nih terseksi plaks, gambo minah mane ntah ku cil0k. Huhuhuhu!! =)


Wednesday, August 27, 2008

Epy buzday to me!! =)

Yeyyyy!! Hari ini 27hb Ogos, genaplah umo ku 22 tahun. Mekaseh tuk sume kwn2 yg wish, ade yg siap nyanyi lagik dan ku rase terharu sgt. Rasenye tahun ni paling ramai yg ingat dan wish tuk birthday gurl ni. Thanks yeah!! Muaahhhhxxxxx!!~ =)

Allah selamatkan wawa..
Allah selamatkan wawa..

Allah selamatkan wawa sekeluarga..

Allah selamatkan wawa.. :)

Versi omputih plak:

epy buzday to me..
epy buzday to me..
epy buzday to Wawa..
epy buzday to meeeeee!! :)


Monday, August 25, 2008

Menunaikan Umrah

Bkn aku yg akan menunaikan umrah tp pakcik ku. Malam semalam ku gi KLIA hantar pakcik aku, so aku numpang je la kete acu sbb abah aku tak dapat pegi, kira aku ni wakil je lah. Pakcik aku ni angkut anak beranak pegi sekali, termasuk la yg kecik skali tuh. Beruntung nyer dorng kecik2 dh smpai sane. ;)Tgk!! Comeiiii je Dayani pkai tudung, takde pon dia nk bukak. Kalau bdk lain agaknye dh tarik dh pon. ;)
Masing2 udah ngant0k l0h. Yela dah kol 1, bdk2 tu esok dh start sekolah. Liat la nk bgun s0k.!! Aku pon keje plak tuh, jgn tak bgun udahhh.. ;)Heee.. Sempat jgk posing kt public phone nih. Kekkekeke! Ni dh nk blk ni, kt parking nunggu dorang gi bayo parking. ;)Sampai je umah dh kol 2.30 pagiiii.. Aduihhhh.. Letih maaaa!! Hhoohohoh!
Semoga pakcik ku Selamat Pergi dan Selamat Pulang. AMin!


Karaoke

Sebenarnye ku mahu rehat je kat rumah ujung2 minggu ni tapi aku telah dipakse dak kecik ni bwk gi jalan2. Yela dia cuti sekolah tak gi mane2 pon, mama plak gi kursus kt PD dan aku plak sibuk dengan konvo. Kesian plak ngn dak kecik ni, aku pon gi la ampang point nk bwk dia gi main boling. Punya la excited dia nk main boling, pegi kt kaunter je dh penuh sampai pukul 5.30. HIks! Kecewa giler dak kecik nih. ;)Kt ampang point tu ape je yg ade kan, akhirnye ku bwk dia gi karaoke jamban. Haha! Layan je la.. ;)
Ape ntah kakak dia ni kan, takde tempat lain nk bwk. Yela dh ujung2 bulan ajak aku kuar, mane ade sen mehh. Wakakkaka!

Jgn taktau adik wa ni pon pandai nyanyi tau. Dapat la dia nyanyi 2 lagu, lagu 3 mlm tanpa bintang dan ketahuan. ;)
Kakak dia pon mesti tumpang sekaki jgk. Hee. Sebenarnye dh lame ku nk nyanyi tapi tak berkesempatan je. Maklumla sibuk ngan keje kan takde mase tuk diri sendiri. Huhuhu!!~
Lepas je nyanyi ku bwk dak kecik ni gi makan mekdi pastu balikkkk. Tu dia bising lagik kate kejap je bwk jalan, abes tu ekau nk gi mane lagiiii. Lenkali je la yer. ;)



Tahniah kak Nurul

Tahniah tuk Kak Nurul (Officemate) yg telah selamat melahirkan 'baby girl' pada 21hb Ogos 2008 (Khamis) di Hospital KUala Lumpur. Aku sempat la pegi tgk hari jumaat tuh, comel bangat anak nyer.

Rase tak sabar je nk dukung anak sendiri. HIks!~



Majlis Tahlil dan Tazkirah

Jumaat lepas kt ofis aku ade la buat Majlis Tahlil dan Tazkirah sempena menyambut ramadhan tahun 1429h. Majlis ni diketuai oleh Pengawai Agama UTM, Uztaz Khairudin bin Ramli.

Mase Ustaz ni bg tazkirah rase sayu je cara dia, mendayu2 n membuatkan kite rase ckup tersentuh. Ku mula cam nk menitiskan airmata. hiks! tp ku gagahi juaa.. ;)

Kedatangkan Ramadhan ini, celaka lah umat Rasullulah s.a.w jika:

1. Tidak mempedulikan dan tidak berkhidmat kepada org tua nye.
2. Tidak bersedekah
3. Mensia-siakan bulan ramadhan tanpa melakukan apa2 ibadat.

Byk gile makanan hari tuh, ade sate, laksa johor, rendang ayam, roti jala, kueh-mueh dan macam2 lah. Ku bwk agar2 je tuhhhh yg kaler ijau pink tuh, haaa tu aku bwk la tuh tpi mama la yg buat aku tolong beli brg2 je. Heee!~

Tgk ni, sempat lagi tapau tuk petang. Kekkee! Tak senonoh bdk nih kan kan. ;)



Friday, August 22, 2008

Pertandingan Bunga Api Antarabangsa

Baru je pulang dari jb ku terus gerak gi putrajaya sbb2 nyer nk pegi tgk munge api. Padahal badan ni penat sangat2, yela kan dr jb-kl mmg dh tak larat nk jln2 mane. Andai diberi pilihan bantal or munge api ni, akan ku pilih batalllll.. huhuhuhu!~

Sebenarnye kt putrajaya ni ade pertandingan bunga api antarabangsa. Mase ku pegi malam tuh, giliran korea punye la tuh. Cantik, menarik n memang da bommm lah. ;)

Bunge api ni dh nk mule je, handphone plak wat hal. Aiseyymennn!! Bateri kong la plak kan, hangin je hakuu. hiks!~
Ni muke penat sangat2, kalau la ade org wat pasal time ni mmg tgn ni dh naik ke muke dorng nih. hehehhehe!Oiiiii.. Cam tak keje je es0k. Huhuhu!! Walaupun badan ku penat, ku tetap gi keje tau. Dah lame woo tak masuk opis, rase bersalah je sbb berminggu-minggu takde. Tetibe rajin plak, ku sendri cam tak caya jer! ;)
* Ku masih menanti-nanti jawapan . Sampai bilakah aku harus menunggu. Waduhh!! Penantian ini satu penyiksaan. huk!~ (jawapan ape?? tungguuuuu!!) Aku akan umumkan tak lame lagik. ;)




Thursday, August 21, 2008

Berakhirlah sudah Konvo!!

Yeyyyy!! Berakhirlah sudah Majlis Konvokesyen ke 41 di jb. Lega sehhh tak yah dh ssh2 ku nk nyebut nama2 dorng. Kalau senang takpe, ni sampai tershashul2 aku dibuatnyer. Adoii.. wat malu je. hiks!~ ;)

Pada 19hb tempoh hari, tertibe ku rase sayu n sedih mengenangkan seorang graduat yg kehilangan bapa nyer ketika dia menanti untuk mengambil ijazah. Hmm.. Bayangkan la perasaan dia mase tuh. Huuu.. Sedihh nyerrr. Semoga bapa nyer ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Amin.

OK2.. aku nk kenalkan org kuat dalam konti. J0m..!~

Ni En Jalil, dia ni org kuat dlm konti. Kalau takde maybe kelam kabut jgk la dlm nih. Selalu dgr name je, kali ni kami ditugaskan bekerja dalam konti yg sama. Owhh!! Ini Encik Jalil nyerrr.. heee. Sebenarnye ku tak bape kenal jejaka yg berbaju dan bertali leher pink ni. Hee. Tapi dema2 ni p'gil En. DIn. Yela kot. hiks!~
En. Din membantu En Jalil di dalam konti, muke cam garang je ku nk tegur pon tak berani. hahaha!En Razib dan En Badrul. En Razib ni la partner haku mase kursus MC arituh. Ingat tak? Kalau tak ingat gi carik yg lpas2 tuh yer. En Bad plak fasilitator mase aku kursus MC. Kira org lame la. ;)

CIk Azreena n Cik Wawa.
Cik Azreena juga pegawai di Pejabat SPACE. Ape ntah jwtan nyer lupe l0h. Tak kose nk amek tau. Huhuhu!
En Dzul(Baju purple) dan En Jais (Baju Putih)
Mase mule2 tu ku slumber dek je p'gil Zul, dia tu PP seh. Huhuhuu. Malu haku, yela kite ni sape.. hiks!~
Kak Sapura, Wawa & Kak Wanti
Rmai yang ckp kak sapura ni sombong tapi bg aku takde la dia ok ape. Dorang ni tak baik tau, belum kenal belum tau. Kak wanti ni la yg tulun beli tiket bas aku. Maceh yer kak. :)
Ya Rabbi!! Pipi aku tembam nyerrrrrrrrr!! hahahhaa.
Cute je dia posing camni kan. Cam anak dara je. Ellow! anak dh 4 yer. Hee. ;)
Berkerut je muke En. Razib. Hahhahaa. Nak mule giliran dia je mesti berpeluh2 satu badan, En Dzul plak ske mengusik. Shian dia.. Hehe!~
Dalam byk2 gambo yg aku paling tak tahan tgk En Dzul ni posing. Hahhahaa. Bile tgk je mesti nk gelak. Sebenarnye ade byk gambo nyer tapi ku tempek satu ni je la. hiks!Puan Fadillah, Irwan atau name glamor ner black & En Razib lagikk.. Dia je kan. Heee.Disini la kami bertugas. Kalau duduk je kat situ, bile nk mula dh menggigil2 lutut haku ni haa.
Rase nk terkucil je padahal dh bape kali dh pegi toilet. Adehh! Klakar btoi. ;)
Antara peserta yg terpilih mase Kursus Pengacaraan Majlis Sesi I dan sesi II .
Cik Azreena, Encik Razib, Puan Fadillah, Encik Dzulhelmi, Cik Wawa & Encik Irwan.
Ni plak gabungan yg senior dan junior. Semua baik2 belaka dan memberi tunjuk ajar kepada yang baru. Rase bertuah dan beruntung jgk aku terpilih dapat jgk pengalaman baru kan. Mase mula2 dpt tau aku terpilih rase tertekan jgk tapi skrng tidak lagikkkk. Terima kasih Semua! ;)



MC & Pengumum Nama Graduat



Teratak Bonda

Mase ku kt johor arituh, sempat jgk la macik dan pacik aku bwk blk kampung dorang kt Felda Taib Andak, Kulai. Dorang bwk aku sbb nk gi mkn durian, aku sebenarnye takleh makan byk2 pon kang suare takde plak kan. Berjalan sakan la ku kat sane, bestttttt. hiks!~

Sempat jgk ku singgah umah Mawi. Tak dapek tgk mawi tgk umah pun jadi la. heeeee!~




Thursday, August 14, 2008

Raptai Konvo

Konvo pd 16hb nih akan diadakan di Dewan Sultan Iskandar ni, so aku ditugaskan sebagai pengumum nama graduat.
Mase raptai tadi punye la nervoussssss. Name student dah la pelik2, jenuh la nk menyebut nyer. Korang ingat senang ke, kalau silap sebut nama wat malu je tau. Walaupon dorang tak nampak kite malu la jgk kan. Kiteorg ditempatkan didalam satu bilik khas ade skrin kecik nk tgk la sape yg akan naik nnti. Berat jugak la tugas ni. Harap2 sume akan berjalan dengan lancar. Amin.
Suara aku bergema seluruh dewan nih tadi, taktau la camner esok. Bgaikan tak percaya je aku ada kt sini sekarang. Bkn aku sorang je bertugas pengumum nama graduat ni, rmai rupenye ade dlm 8 orang la jgk. Yelakan seramai 6 lebih ribu graduat yg akan menerima anugerah masing2. Korang bayangkan la camner la rupenye nnti. Huhuhuhu!!~

Kalian doakan semoga aku selamat dengan jayanya di sini ya. ;)


Pesta Konvo

yEAHHHHH!! Akhirnye aku smpai jgk kt jb ni haaa.. Ku berhenti kt Sri Putri n nunggu la org menjemput. Ramai plak nk jemput aku hari tuh, maceh la yer susah2 je. Seronok kalau rmai kwn kt sini, korang call je zuppppp sampai. hiks!~
So, malam tuh ade perasmian konvo. Aku pegi ngn pacik, macik n anak2 nyer. Dh 3 tahun ku keje kt utm ni baru ku tau yg aku ade pacik yg keje utm jb. Laki bini plak tuh keje jb, ni kira cam bau2 bacang la sedara jauh. Tanpa berpikir panjang aku pun terima pelawaan tuk tido kt umah dorang. Beria-ria ajak tak sampai hati plak aku nk tolak. Plan nk tido umah bujang tapiii tilam bantal sume takde, takkan ku nk tido atas lantai selama seminggu plak kan..

Tetamu yg hadir malam tuh adalah Sultanah Johor, Duli Yang Maha Mulia Baginda Sultanah Zanariah binti Almarhum Tunku Ahmad, Naib Canselor dan rmai ragi lah. Ku tak bape perasan sbb kitaorg dtg lambat tetamu sume dh melawat tapak pameran.

Mase ni ade la student menyanyi. Buleh tahan la jgk dorang nyanyi, yela bkn calang2 org buleh nyanyi kan yg dtg bkn org biase pon. Kalau suara hancur buat malu universiti je.

Haaa.. yang pkai baju biru tu Sultanah Zanariah dan yang baru ijau tu Naib Canselor UTM.

Ade la byk tapak pameran tapi tak sempat nk amek gambo, yelakan sibuk tgk2 brg. ;)Byk jual baju2, kain n mcm2 la. Rambang mata la dibuatnyer.

Aku penat giler malam tuh, aku tau nk rehat n tido je. Dah la blk lambat, dalam kol 1 jugak la sampai umah. Yela kite ni menumpang so ikut je la. hIks!~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998