Tuesday, July 29, 2008

Ape tgk2!!

Hari ahad arituh aku ade la naik lrt nk gi ke bangi.Yela kan asyik naik kete je teringin la jgk naik lrt nih cam mase mude2 dlu. HIks! Bwat ape ku pegi bangi?? Saje je jln2 kt sane. Hehe cam klakar je kan gi bangi semata2 nk jln2, takdo makno eih. Aku parking kete kt lrt ampang pehtu ku naik train tukar kt chan sow lin n turun kt bando tasik selatan baru ku naik komuter. Bapak nyer ramai org kan, ku dr chan sow lin smpai ukm berdiri je, klu pkai selipar takpe la jgk kan. Ni bapak nyer tinggi ku nyer kasut, nyesal pkai kasut tuh. Adeyhh! Manyak sakit wa punye kaki woo.. hukhukhuk!~

Sebenarnye ku nk cite psl ade seorng laki berbaju biru ni d0k tgk aku lain mcm je. Dari stesen lrt ampang lagi dia dah usya aku. Risau la jgk mane la tau dia pukau aku ke kan. Skrng kan byk kes. Aiiii.. Lain macam je laki nih tgk org. Aku tak zip suar ke? Ade ape2 tak kena ke ngn tudung aku nih? Baju ku koyak ke tak elok ke? Ingatkn pas naik train kt ampang tuh dh lega la ckit. Dia turun kt chan sow lin la plak same ngn aku smpai la kt komuter. Dah la komuter rmai berhimpit2, saje je la ku cube jauhkan diri mane la tau kang tgn dia hingap kt muntut aku plak kan. Yelakan pandang aku atas bwh gile ke hape, siap ngadap aku lagi aduyai.. Dalam hati yg tak tenteram ni hanye tawakal n berdoa je supaye jauhkn bende2 yg tak elok. Turun je kt ukm huhh legaa selamatt, takot beb.. hehehhee.

Ade jgk kes kt lrt ampang nih. Mase dlu aku nk gi blajar komputer kt Masjid Jamek ade sorang laki nih tanye la jam kol bape? Pastu dok sblah aku borak2. Mule tanye baik je kan. Aku dh tak sedap hati dh dlm train mule la dia cite yg lucah2 kt aku. Ade ke patut dia tanye “adek penah tgk **** tak?” “Kwn abg nyer bla bla bla…” Ya Allah, punye la takut smpai muke aku dh berubah pucat cam nk nangis dh. Org2 dlm train tu sume pandang je aku kan. Ade seorang mamat nih lebih kurang 25 gitu d0k btoi2 ngadap aku, tgk muke aku lain mcm dia pon saje je tanye aku “Nape?? U ok ke?” Dia bg tempat dia kt aku n cepat2 aku bgun dan d0k tempat mamat tuh. Huh! Sib baik ade mamat yg tolong aku tuh sblom dia kuar dr train siap pesan “ Take Care yer.. Jgn layan sgt laki tuh lain mcm je, k!” Aduyaii.. Lupe la tanye name. Hiks!~

So, kite nih p0mpuan kena la hati2 kt mane2 je. Malang tak berbau.

Koleksi II [Tiket]



Haa.. Kalau korang nak tau ni tiket wayang bkn tiket no ek0r tau.. hiks!~ Aku kumpul tiket2 ni dr tahun 2003 sampai la sekarang. Ni bkn ku pegi kutip yg org buang erkk ni sume cite2 yg aku gi tgk. Sume cite aku layan seram ke, komedi ke, cinta ke sume lah ku layann. Lebih kurang 70 lebih cite aku tgk, salunye tgk kt klcc, mid valley, the mine n times square. Kalau la buleh claim sume tiket2 nih agaknnye byk gak ku dpt. Hee. First time aku gi tgk wayang cite Cast Away. Tahun bile ntah tu ku dh tak ingat l0h. Kisah laki yg terselamat ms kapal terbang terhempas dan terdampar kt pulau yg takde org. Ingat tak?? Huhuhu!~ Dan citer terkini aku tgk, I'm not single.

Cite2 yg aku tgk ;- Cast Away, MX3, REd Evil 2, Gila2 PEnGantiN, I Kn0w What u did Last RayE, PEciFiEr, SamaRa, Ph0nix 0f the pLanE, 7 PerhEntiaN, SH3, Baik PunyE cil0k, L0ng k0nG, BuLi, TanGkai JErinG, HillS EyEs, SpidErman 2& 3, T0m RidEr, CastEll0, SpiRit Glass, SEnari0, The Wig, Z0mbi KaPunG PisaNg, KunG fu, HaRry p0ttEr, The game plan, Sum0-Lah, GaNgstEr, The host, PiratE, BiG M0mma's h0usE, NanA taNjunG, HaPpy feet, HEart, TransfomErs, IcE AgE 1& 2, Alvin and thE ChipmuNg, 30 days of night, T0o Fast too furios, Dead 0r alive, Gh0st GamE, I-Legend, Mea Nak, StRangEr, SnakE, HaNtu JErut PEruk, KuntiLAnak, Hit BLast, PuAka TebiNg Biru, CUCI, Die Hard 4, C0ngkak, Slit M0uthEd W0mEn, CJ-7, The HappEniNg, WaNtEd, I'm Not SingLe. Ade lagik sebenarnye tapi dah lupe. Huhuhu!~

Friday, July 25, 2008

KLCC

Lunch arini sempat jgk gi KLCC jalan-jalan cuci mata ngn ofismate ku kak nurul, cik zura n cik zira. Aduyaiii.. Ade sale beb, menguji kesabaran btoi la klu gi tempat2 gini. HIks! Sebenarnye ku mau carik mende sbb tu la ku kuar arini klu idak takde makne la nk kuar, baek ku dok ofis je kan. Ku bkn rajin sgt pon kuar2 nih sbb 2 jam tak ckup bg ku. Heee!~

Mase ku gi carik brg,aku soh la dema2 gi tempat lain so kiteorg ni berpisah lah. Lgpon ku tak reti la ade org d0k ngekor ku beli brg, kdng2 kesian jgk kt dorng mesti hangin je kena ikut kite kan. ;)

Setelah 1 jam berjalan akhirnye jumpe jgk brg yg ku carik-carik. Cube teka ape dlm nih?? Huhuhu!
So, dh penat berjalan kiteorg gi la mkn. Rase cam kejap je dh kol 2 tak puas jalan lagi. Hmm.. Menu tuk arini nasik ayam. Dalam byk2 pilihan, nasik ayam jgk menjadik pojaaan hatikuu.. :P
Cik Zira mkn nasik pataya kot. Arini baju mu cantek al-maklum la bju baru. Hee!~
Walaupon ngh sarat mengandung, larat lagi jalan2 tau. HIks!
Cik Zura senyum terpakse dalam hati " Ish, wawa nih org ngn sedap mkn nk amek gambo la plak" ;)
Mak buyung memang alergik btoi ngn kamera ssh btoi nk amek gambo nyer. Ish3!
Tgk pewot nyer kiut je, duedate klu tak silap akhir bln depan. Harap2 baby kuar 27hb yer!
Cube korang teka baby boy or baby girl??!!
Dari kol 1 smpai kol 2.30 = 6 hengget!!~HavE a NicE WeekEnD!!

Survey





Thursday, July 24, 2008

J0m main puzzle!!~

Tunggu yerr.. Diharap anda sabar menanti.. hiks!~

SEm0ga bErJayA!!~








Tuesday, July 22, 2008

Kenny Rogers

Tadi ku kuar lunch dgn kwn myspace yg dh lame kenal n first time kitaorg jumpe. Dah lame sebenarnye nk jumpe tp si Is ni sibukkk la sgt kan dgn pilihan raye la, outstation la ape bgai. HIks!~

So, kiteorg janji jumpe kt McD sentul, dlm kol 12.30tghari tuh aku gerak dr opis. Bkn salu kuar lunch pon kan ape slhnye kuar awal ckittt arini. Huhu!! Sampai2 je McD tuh mak aihhh parking penuh plak, ku follow Is dr blkang n kitaorg mkn kt Kenny Rogers je.

Photobucket

Biase la pompuan kan klu jumpe ade je mende nk cite. Sambil mkn pon tak berhenti berborak maklumla first time jumpe. Aku order Pasta Chesse n Mango Juice, ku tak abes mkn pon muak plak mkn pasta ni.

Photobucket

Tak rmai org pon tghari tadi. See!!
Pas je kitaorg masuk ade la 2 3 table org.
Photobucket

Taraaa!~
Ni dia Cik Is sempat pose jap tuk Cik Wawa. Single but not available yer. :)
Photobucket

WAhh! Lepas mkn sempat posing lagik macik2 nih. Yelakan takde org lantak loh. ;)
Photobucket

Thanks Is belanje wawa mkn td. Lenkali wawa belanje plak okey! :)

Photobucket

Monday, July 21, 2008

Makan-makan

Hari sabtu arituh family guwe kuar gi mkn2. Family blah bapak ku ni klu plan ape2 sume adik badik join skali. Memang suke berkumpul rmai2. So, klu kuar mkn betape pjgnyer meja kiteorg kan. Mlm tuh yg ade 5 family je tapi dh rmai dan riuh giler. Dorng plan wat mkn2 ni sbb nk meraikan birthday Atuk dan Acu aku. huhu!~

MENU tuk malam tuh Ikan Siakap masak 3 rase, Sup Ekor, Tomyam Campur, Kailan Ikan Masin, Telur Bifstik dan yang paling penting smbal belacan. hiks!~

Aiyakk! Adif siap bwk bantai mucuk lagi. Bwekk!~ ;)
Photobucket

+Makuda & Mama+
Photobucket

+ Cik Ida (salu ku p'gil kak ida, dh terbiase l0h. Tu macik aku tu ske2 je p'gil kak hiks!), pakcik farizam & Atuk+
Photobucket

+Acu, Adif & Cik Wawa+
Photobucket

+Pakcik Hairul (Member2 dia p'gil Kingkong. Ahaks!) & Mak+
Photobucket

Air sume dh ckit. Makanan blom smpai2 lagik. Heee!~
Photobucket

Photobucket

*Sorry lol gambo tak terang al-maklumla la sume kan gelap2. Hee! Pehtu gambo ngah mkn tak sempat amek yola kan ngah lapo kol 9.45 br mknan smpai pewot pon udah masuk angin. Masing2 cam kebuluQ je mkn. HIks! ;)

Don't Trust Your Girlfriend

AHaks!~
Adek Bujangku nyer cap. Tak buleh blah kan kan!

Photobucket


"Kak, aku kiut x?" Takdela kiut mane pon
"Weh! Ade awek kt myspace kate aku kiut tau." "Sape yg ckp ko kiut tu?? Awek tu rabun ker??"

Bengang je dier aku jwb cm tuh. Kekekke!
Photobucket

Friday, July 18, 2008

Pantang Wanita Kalau Lelaki...



Suka Menyampuk

  • Apabila mendengar sesuatu cerita, menjadi cepat bosan, hilang sabar dan suke menyampuk. Cerita tidak didengar dengan tekun.
Memerintah
  • Apabila memerlukan sesuatu, dia seakan-akan memberi perintah dan bukan sesuatu permintaan.
Bergurau kasar
  • Gurauan yang kasar tidak sesuai dengan keperibadian wanita yg lembut sekali gus memperkecikkan wanita apatah lagi jika menggunakan humor yg berbaur seks. Apabila wanita menunjukkan rasa jengkel, lelaki pula marah dan berkata bergurau pun tak boleh, tak sporting dan sebgainye.
Cepat naik berang
  • Sifat lelaki yang cepat berang, suke mengutuk, mengkritik dan meninggikan suara membuat wanita berjauh hati. Lebih baik berkongsi pendapat dengan kaum wanita yang lebih memahami.
Cakap besar
  • Sikap lelaki yang suke syok sendiri dan membosankan. Bermegah-megah dengan pencapaian dan kebaikan diri seakan-akan dirinya saje yang paling baik.. cet!! ;)

Kad Jemputan

Hari ni ku terima 2 kad jemputan dr temanku CIk Haryati dan dr ex-bos Encik Ayob bkn dia nk kawen tapi anaknye yg mau kawen. Ada sape2 lagi mau kawen jgn lupe jemput yer. Lai Lai Laiii!!!!~~

Atiiii... Jauh noo majlis ko smpai kt kelantan nuuu. Maybe, aku gi umah blah laki ko je la eyh. Hee!~
Photobucket

Kad Jemputan yg ni menarik dan skrng tren kad jemputan sume camgini. Kenduri kawen anak bos lame ku, Encik Ayob. Dkt je kenduri nyer kt keramat je. Ade sape2 mau temankn?? ;)
Photobucket

Haaaa.. Yang ni dh dpt lame m'gu lepas. Terkejut badak aku tau AM nk kawen. Ahaks!
Ni plak kad jemputan member ku sorng nih si Am yg takmo ngaku dh ade gelpren tau2 dpt kad kawen. Ku pun taktau ape motif nyer. And now ko jln jumpe aku wat tak kenal, wat tak nmpk yerr.. Xpe2!! Ape2 pon tahniah dan pasni ko jgn gatai2 ngn kwn aku lg okiessssss.. hiks!
Photobucket

* Adehh!! Takde baju loh nk pkai gi kenduri. Hiks!!

Wednesday, July 16, 2008

CT Scan

Wahh! Arini ku takyah amek no. Dtg2 je bg ape yg patut dan tunggu hanya beberapa minit saje. Kan best klu tiap kali appointment cam gini. ;)
Photobucket

Aku org pertama dipanggil. Tgk la ku dtg kol bape kan blom kol 8 lagi. Tapi bgus la dorng ni kaunter sepatutnye buke kol 8 tapi blom lagi kol 8 dorng dh mulakn tugas. Respek la jgk ngn dorng nih.
Photobucket

Sblom masuk tu muke bleh senyum lagi. Lpas je scan tuh muke mmg dh tak buleh blaa. Tak bleh senyum menahan sakit.
Photobucket

Bile nama ku di panggil ku ingat terus scan rupenye kena masukkn ubat dlu. Adeyh! Tak pasal2 kena cucuk tu yg muke dh tak bleh senyum. Masuk ubat ni lagi sakit dari amek darah arituh. Dokter tuh mude belia dan encem orgnye, hiks puaslah dia ajak borak aku diam dan wat derk je. Sakitt dan takot siot. Kekkekeke!
Photobucket

hukhukhuk! Bab2 ni la aku lemah ni. Berdenyut2 la tgn aku ni tu blom dia masukkan ubat.
Photobucket

Ni la bilik CT Scan yg aku nk masuk nnti. Huh!
Photobucket

Mesin ni la yg akn scan ku. Pas aku naik je atas menatang ni nurse soh aku tutup mata n aku tak tau ape yg terjadi lepas tuh. Cume terase ubat2 mengalir dan bunyi bising mesin je.
Ya Allahhhh!! Sakittttt beb terase la ubat2 tu mengalir kt dlm bdn aku. Aku cube jgk thn tapi akhirnye tewas dgn airmata. hiks!
Tu br masuk ubat je blom rs sakit nk beranak lagik. Ish ish ish!!
Mcm2 la wawa ni kan kan. ;)

Photobucket

p/s : Doakn agar daku sihat2 ok. ;)


Tuesday, July 15, 2008

Go0d ByE Kak AtiEy!!

15 Julai 2008 - Kak Atiey (ofismate) akan bekerja ditempat baru. Selama 4 tahun lebih beliau bekerja sambilan disini akhirnye beliau mendapat tetap di Jabatan ape ntah kt WangseMaju kot. Hee. Mase aku mula-mula keje kt UTM dialah yg byk membantu dan menjadi teman bekerja/berbual/mengumpat. HIks! Semoga Kak Ati maju dgn jaya nye di tempat baru. Hee. Jgn lupekan kami disini yerr!

Tgk muke cam br lpas nangis je. Jgn sedih2 yer kak, nnti klu free dtg la jengok2 ktorg ok. ;)
Photobucket

Mate ku berair jgk sbnrnye sib baik ade spec ni haa.. Buleh la cover kan. hiks!
Aduhyaiii!! Pipi ku tak bleh blaa aarr. Mengalahkan mak bdk yg sblah ni plak. Huhuhu!!
Photobucket

Sayonara!!
Photobucket

* Kpd Kak Atiey, Wawa mntk maaf jikalau sepanjang ni wawa ade wat akak terase ke? mara ke? secara sengaja or tidak sengaja ke harap akk maafkan dan jgn amek ati k. Terima Kasih di atas segala tunjuk ajar yg akk berikan. Muahhhxx!!~

Monday, July 14, 2008

Keputusan Darah

Jumaat lepas ku pegi Hospital Ampang utk mengetahui keputusan darah tempoh hari. Perasaan berdebar, takut dan sebagainya menghantui fikiran ku dan ku hanya mampu berdoa. Hanya Tuhan yg tau bgaimana perasaan ku ketika itu.

2022!!
Photobucket

Dah kol 12 no aku masih blom dipanggil. Aiseyy!! Naik kematu muntut ni menunggu. Lambat nyerrrrrr!! Dah 4 jam dh ni ku tunggu. Balik kang. Hee. ;)
Photobucket

huh! Rmai gile arituh. Aku kesian tgk macik2 pacik2 dok lama menunggu giliran masing2.
Photobucket

Setelah lama menanti dengan perasan berdebar.... Ecececceehh! Skema gile ayat kan kan. Ahaks!
Alhamdulilah, sume nyer baik2 sahaja. huh! Lega.~~~~

Penantian ku berbaloi sbb dokter kasi MC. Wah! ske macik nih. ;)
Photobucket

Sebelum itu, ku ade apointment lain Rabu ni X-Ray plak dah. Aduyaii! So, tunggu je la ape lagi kisah selanjutnye. hiks! ;)

Photobucket


Wednesday, July 9, 2008

Fikir2 kan la..

Smlm lepas je berbuke puase dkt rumah ku bersiap tuk kuar. Dgn sape??? Dgn lalan. Kenal sape lalan??? Laa.. Tak kenal?? Tak kenal sudah dia tak femes p0n. hiks! ;)

Sebenarnye ku jarang kuar umah, blk keje je trus d0k terperam kt bilik. Kdng2 je baru kuar lepak minum2. So, pot lepak pilihan kt area dagang avanue 'Tmor Place' tu pon first time lepak situ saje mau cube.

Photobucket

Dak bju merah ni malam tuh je rasenye 3 batang dia isap. Satu sblom mkn dan 2 selepas mkn. Blom kira pagi, tghari, petang, time melabur of coz isap jgk kan. So, dah bape batang dah dalam 1 hari.
Takkan ku nk membebel kt dia plak kan mesti dia tak ske so aku membebel dlm ni je la kan. Hee. Klu dia nk marah pon ku pedulik ape ni blog aku kan aku nyer ske la. HIks!
Wah! Untung org yg ade blog ni. ;)

PhotobucketPhotobucket
Bile korng2 yg kt luar tu isap rokok kan tak fikir ke org sekeliling. Walaup0n ktorg2 ni yg tak isap rokok tapi kesan je lebih teruk dr perokok. Ish3!
Ku cadangkn klu nk merokok pon gi la lepas gian tuh dlm toilet. HOrmati la kami disekeliling ni ok!
Lu pikir la sendiri!!

Tuesday, July 8, 2008

Aduyai! Jammed la pul0kk

Pagi ni ujan lebat membuatkan aku rase nk selak selimut sambung tdo. Hee! Apakan daya ku ade tanggungjwab yg harus ku wat. Aiyakkk! Nape arini bkn ari sabtu ke ahad ke? :)

Bdk ni beria2 nk bwk payung sndri pastu nk pkai payung pink aku plak tuh. Ceh!
Photobucket

Kuar je dari guard depan tuh dah sangkut dah. Ni baru kt simpang dpn umah ku blom lagi kt jln lain.
Photobucket

Sangkut dlm 15 minit jgk la kt cni. Tak gerak seyh! Sib baik kete ku ni kecik ape lagi wat jahat la ckit pagi2 nih. Kalu tak wat gitu tak gerak la aku nmpk gaye nyer. Huhuhuhu!
Photobucket

Keboringan. Kesejukan.
Photobucket

Abes la ko adek dah kol 7.30 dh ni masih sangkut lagi kt dpn lrt ampang tuh. Kalu korang kena marah ngn cekgu pandai2 la ko bg alasan eyh. ;)
Photobucket

Yang kt belakang tuh kwn adek yg salu tumpang aku pagi2. Ku p'gil dak ni Al0ng. Bijak bdknyer. kol 7.45 pagi, jalan yg masih gitu jugak ku drop je adek dkt2 ngan sek dia. Pandai2 la korang jln kaki eyh. Jalan skit je ok. Yela kan nk t'ggu mau nyer kol 8 kang korang masuk kelas. ;)
Photobucket

Sebenarnye ku nk tjuk baju hotlink nih haa. HIks! Ku ni pengguna hotlink yg setia sejak mula2 ku pkai hp tapi tak pasti sampai bile kesetiaan ku ini kerna mungkin ku akn beralih arah. Mungkin la mungkin juga tidak!! ;)
Korang nk tauuu adek2 ku n mama salu dpt reward hotlink sana reward sini yang aku rajin topup ni tak kasi ape2 pon. Kalu dlm bulan ni dorng tak kasi ape2 ku kan beralih arah jua. Selamat Tinggal hotlink!
ahaks!
*Baju ni dr pemberian seseorg yg sudah lama ku tidak ketemu. Alah baju pree kan wakk. Hiks!
Photobucket

Wah seyh! Kt Gleneagles Intan tu pon sangkut lagiii.. Wa masuk lmbt la nmpk gaye nyer arini
Photobucket

8.15pagi baru smpai opis. Maap yer b0s! bkn saluu.. Heee..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998