Friday, June 27, 2008

Welcome to My Office! ;)

Owhh.. Cik Wawa ade rupenye...

Photobucket

PC ni la ku dok ngadap hari-hari. ;)
Photobucket

Sudut ni aku selalu ngadap wat keje sbb ade gambo family. ;)
Ni kalau takde keje bersih je la kalau ade keje phm2 je loh. Huhu!
Photobucket

Tray ni aku letak sume keje-keje ku. Surat keluar masuk, cek bos n sume la letak sini. Bos ku akan bertenggek kt sini tgk surat2 dia. Kertas putih yang bertempek tu jadual kuliah bos ku.
Photobucket

Sume fail-fail bos ku pilih kaler hijau. Nak kate suke ijau tak jgk.
Ehh! tersesat plak fail biru tuh. Adeh!
Photobucket

Atas kabinet fail ni ku letak la alas meja biru dari seorg kwn yg br pulang outstation. Dari mane eyh abee lupe loh????
Ku ade la bela pokok kecik tuh. Tapi mcm 'Idop segan mati x mau' tinggal 3 4 lai je daun nyer. Hehehe.. ;)
Photobucket

Sekarang gambo bwh meja plak eyh. Haa.. Mesti korang nampak bantal merah putih tuh kan. Siap ade kain ijau lagik. Paham2 je la tuk ape yer. ;)
Photobucket

Kasut ni kalau hari biase idak nyer cam gini. Ku campak je bwh meja. hiks!
Photobucket

Bawah ni manyak clear maa. Kalau ngantok ku membongkang je la bawah ni. Mau join ka? hiks!
Photobucket


Ngidam Mekdi l0h!

Pagi-pagi lagi dah nampak gambo Fillet O' Fish McD yg beso kt dpn Great Eastern nih. Nyam Nyam! Cedapnyeee. Sape nk blnje sayeee???

Photobucket

Tgk la pemandu2 yg berhemah. Polis trafik pon dah dah larat dh nak larang kan. So, biar je la depa2 nih. Polis pon phm depa sume ni terkejar2 mau pegi keje. Sib ku naik kete klu idak ku dah join dorang. Huhuhu!
Photobucket

Selalu nyer pegi keje sorang2 je. Arini ade bdk mane ntah sesat. hiks! Hari ni adek pompuan ku kena blk UiTM Segamat dah. Aku turunkn dia kt Stesyen Putra je sbb dia tumpang kwn nyer blk. Tapiiii yang hangin nye ahad dia blk cni blk. Semak je! Ahaks.
Photobucket

Haa.. Akak yang cun melecun ni Office mate ku yang pemalu. Pemalu keeeee?!
Takde makne nyer. Akak ni merangkap penasihat ku
Selalu ingat aku"Wa! Lock pintu.."
kekkekekkeke!
Photobucket

Okey! Sebelum mula kan tugasan mari kita bergambo dulu.
Photobucket

Korang tgkkkk tray aku yg atas tuh. Haa yg tu makne nyer pagi ini aku tak byk keje. Yeehaaa!
Photobucket


Potong Rambut

Semalam aku temankn mama pegi potong rambut. Teringin seyh mau potong rambut yelakan rimas rambut sudah panjang. Kalau potong pendek sgt plak kang susah plak nk pkai tudung kan. hurmm. Terpakse pendamkn hasrat hati ni kerna tidak dpt 'permission' tuk memotong nyer! Ku akan cube dpt permission dari nyer. Chaiyok! chaiyok!! Hohohoo.

Dari dlu sampai sekarang memang aku akan potong rambut kt salon ni area tmn dagang. Tokey salon ni plak kwn mama so pindah jauh mane pon cni jgk mama carik. Mase muda2 belia dlu aku wat rebonding kt cni dapat murah ckit loh. Huhuhuuu!


Korang tgk je muke amoi ni ganas n kasar kan. Mase wat rambut aku dlu bgai nk tercabut la dibuatnye smpai 3 org wat kan. Nak cantek nyer psl x kisah la.


Photobucket

Aku minat ngn style rambut ni. Tapi pendek sgt la kan. Hurmm.. Lagipon muke ku bolat so x sesuweiiii.

Photobucket

Shian dak ni dpt potong.

Photobucket

Wednesday, June 25, 2008

Majlis Kesyukuran KST

Majlis ni diadakan sempena Kenaikan Pangkat Pensyarah ke Pensyarah Kanan. Takyah la cite detail eyh. So ade la ckit jamuan kesyukuran untuk staf KST.
KST = Kolej Sains dan Teknologi, ni bg yg taktau la yer kwn sekalian. hee ;)

"Beramah Mesra Sambil Berkelah dan Bersantai"

Mula2 mesti kena tempek gambo tokey nyer dlu. hiks!

Photobucket

Candid!!
Photobucket

Empat Dara pujaan. Opss! Silap yg sorang tu mak buyung eyh. Harap maklum! ;)
Photobucket

Muke kelaparan menunggu Dekan abes berucap. Hee!!
Photobucket

Haaa.. Abes nyer Dekan berucap sume senyum sampai ke tinge. Masing-masing udah kelaparan. Jom tgk gambo dorang yerrr!

Lambat nyer dorang amek makanan! Org dh lapo nih..
Photobucket

Amek ko, kambing sekor. Tapi sayangnye tak buleh makan kambing loh. Kang tak pasal-pasal sakit pala kan. Sapo yg susah. Den jgk!
Photobucket

Photobucket

ececceeh! wat muke tomei plak Topik ni. Lepuk kang! ;)
Photobucket

Bro Roslin n sape ntah. Hahhahaa. Sorry ku lupe la. ;)
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Waahh! Betoi santai bdk2 nih.
Photobucket

Haa. Ni Kak Nurul yg mak buyung tuh. hiks! Comei je kan. Malu2 kucin nk amek gambo. Katenye nampak dia bulat. hee! ;)
Photobucket

Korang nampak ayam sebeban nih. Actually aku dh mkn ayam dah. Pastu tak sangka plak staf katering tuh member lame kan. Siap hantar kt meja lagi. Sape nk abeskn nih. Ku dah kenyang. ;)
Photobucket

Dah kenyang pun tapau kek lagi. Hee. Buleh ngunyah petang kang kan. Hee. Camner la pipi tak bulat makan je!!!!!

Photobucket



Fahami dan Senyumlah!



Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan.

Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda.

Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.


Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu.

Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut.

Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram.

Carilah yang membuatkan hati anda tersenyum. Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar.

Tuesday, June 24, 2008

Wanita Oh Wanita!

Photobucket

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih tetapi dia tidak menitiskan airmata itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan dia akan lakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya biarkan dia untuk seketika. Sekiranya kamu masih ingin menganggap di sorang kawan cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat tetapi sebaik saja ganggang diletakkan dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut. ;)

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita. Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita cubalah mulakan dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya kemudian barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22. Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kad ucapan romantis). Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya. So, kalau nak memikat wanita pandai-pandailah.

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Sinar

Kontinjen Sinar telah berjaya menyandang johan keseluruhan Karnival Sukan Staf 2008 apabila diumumkan sebagai juara pada Majlis Penutup Karnival Sukan Staf Antara Jabatan dan Gabungan UTM City Campus , Kuala Lumpur 2008.

Photobucket

Haa.. Korang jangan main2 ngn team kitaorg tau. Ahaks! Aku x buleh ckp lebih2 kang ade org majuk xmo jenguk page aku kang sbb team dia kalah. Huhuhu!

Photobucket

Aduyaii! Kereta sapa yg ternganga tuh. ishh!

Photobucket

Time2 ni la nak amek gambo haku. T'gu la ku tutup ape patut dlu.

Photobucket

Teringat zaman sekolah dulu ade perbarisan tuk Rumah Sukan. hiks!

Photobucket

Aiyakkk..!

Photobucket

Baru lpas main netball. Baru main bape minit dah pancit. Rase badan dah berat loh.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998