Wednesday, December 3, 2008

Laki Meraj0k??? eiii.. tak malu.. hee!!


Haha! Aku ade baca kt blog MY ADHA berkenaan lelaki merajuk. Alahaiiii.. Eeeii shame shame tak malu. Hehe! Salu tempek kisah wanita je kan, ni kisah lelaki plak yer. Encik Adha sy cil0k jap ye sbb nk K0MEN skit. HIks! =)

a) Diam Seribu Bahasa
* Dia diam je sepanjang ada dengan kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiayakan / dia anggukkan kepalanya je. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ni. Jika benda ni berlaku sah lah tu dia merajuk dengan kita.
KOMEN: Haa.. yang ni kite tny sepatah jwb sepatah. Last maleh dh nk ckp pape2. Diam je sampaiiii ke umah. Pas je balik rase nk jerit je. Hahahha!

b) Buat Tak Tahu
* Dia akan buat tak tau denagn kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti kemaskan meja ke, dia buat acuh tak acuh je.Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab ia bukan je buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud.
KOMEN: Ni takdak kot.

c) Menolak Untuk Makan Bersama
* Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti "awak makan la dulu,saya kenyang lagi la..lagipun,saya dah makan dengan kawan saya tadi"
KOMEN: aku tak penah ajak dia kuar makan. Salunye dia yg ajak. He he he he.

d) Masam Muka
* Tindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je!
KOMEN: HAHAHHAA. no komen.

e) Baca Surat Khabar
* Bab ni memang tabiat orang lelaki. Tapi kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab maknanya jiwa dia tak tenteram & ada sesuatu yang mengganggu diri dia. Lagi-lagi pulak kalau tengah-tengah malam buta.
KOMEN: owhhh yekee.. baruu aku tauuuuu.. (*_^)

f) Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam
* Dia akan tengok tv tu sampai larut malam walaupun rancangan tu bukan rancangan kegemaran dia. Mata dia di tv tapi hatinya ke lain. Kita kena peka beb!
KOMEN: OK2!! kitekena peka beb!!

g) Keluar Rumah Tanpa Beritahu
* Ada lelaki yang tak akan memberitahu mana dia nak pergi. Nak protes la tu kononnye. Kita jangan paksa dia untuk menjawab pertanyaan kita kerana conferm dia akan buat dek je!
KOMEN: Hahahhaha! Yang ni cam penah aku buat. Konon maj0k la tuh, alah dia pon tarak heran kita tak bgtau. Cis!!

h) Matikan Telefon Bimbit
* Ha ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita menggangu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat... Alaa,bila dah rindu call jugak last-lastnyer!
KOMEN: A'aaaaahh ni satu lagi. Kalau aku call tak dapat atau off kan hp dia. Aku pon off hp aku jgk. Biar dia call aku tak dapat. PAdan Muke!! (*_*)

*Pssstt.. pssstt!! heyy.. tak macho la laki meraj0kkk.. Perempuan takpe. hiks!

10 comments:

Liquid said...

eheh. ade betul2 jgk fakta2 diatas neh.. =)

AadlynnaA said...

haha..
laki majok burok..;p

*ayu* said...

lelaki majuk mmg x macho..
huuhuhhu

Rashid said...

no komen!!!!!! (egonya lelaki). hehe.

[yAN!e][pUTraJAya] said...

lelaki majuk?

buweeeeeeeeeeeeek

huduh bebenor..

malas nak layan lelaki majuk ala2 ayam serama

kekkeke

Wawa_Nadwa said...

liquid:

ade la betoi nye jgk.
=)

Wawa_Nadwa said...

Aadlyna:

haha.
mmg pon.
=)

Wawa_Nadwa said...

ayu:

btoi!!
mmg tak machoo pon.
hahha!

Wawa_Nadwa said...

cikgu rashid:

hahahhahha!
ego nyeee.
=)

Wawa_Nadwa said...

yanie:

he he he!
jgn layan bior kan je.
pandai la dia nk elok.
hehhe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998