Wednesday, December 24, 2008

Berlibur di Danga Bay

Selepas sesat sampai ke pasir gudang semata-mata mau main boling, akhirnya sampai juga ke danga bay. Sebenarnye aku dh nak bwekkk sbb pusing2 satu JB. Muke nak senyum pun dh susah. Tapi bile amek gambo automatik bleh senyum. hiks!
Demi taknak menghampakan kwn2 dari KL, abg eman bwk la kiteorg ni jalan2 kt Danga bay. Muke masing2 dah monyok sesat tapi kite terubat la jgk sbb sampai danga bay nih. Lagipun rmai diantara kiteorg baru first time dtg cni. =)
Masing-masing berebut nk posing. Align CenterHehe!
Aku kena dok depan kalau tak, tak nampak maklum la pkai tudung dan baju hitam.
kang nampak gigi je. hiks!
Ternampak la pul0k ketapi ni, aku ajak la bdk2 naik ketapi saje jalan2.
Tapi yg penting mesti pose dlu. Hee!
Mase menunggu tuk naik ketapi, bayar cume 5 hengget sajor.
Abg eman ni laki org, risau btoi aku dok seblah laki org nih.
Kalau bujang takpe la jgk!! Hiks!
Bini kat melaka, laki kat johor. Ulang alik tiap minggu, huh penat nye la kan. Pose jap eyh!! Hahaha!
SELAMAT DATANG KE DUNIA FANTASI!!
Fantasi la sgt kan. hiks!
Si Ayub ni la yg paksa aku naik permainan pusing2 nih, geram btoi aku org pakse2 nih. Dah la pening pusing2 sesat tu tak abes lagi, pastu ajak main permainan ni plak. Adehh! Tak kisah la ikut aje, lagipon tak dpt main boling naik mende ni pon jadik lah. huhuhu!
Mase ni aku naik permainan yg pusing2 tuh, pening siot!
Mula2 aku mmg takmo naik tapi bdk2 ni pakse dan aku terpakse akur. hukhukhuk!!
Mase ni pon dh kol bape dah, balik je trus lepak gi makan.
Pastu mase nak masuk kampus pak guard plak byk tanye la pulak.
Kenapa balik lambat?? Mane kad staf?? Dok asrama mane??
Adehhh! Sib baik tak terkantoii.. Hihihih.

11 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

haip dik...
sempat lagi kuar bersuka ria ek..
hehehhe
jaga diri kat sana k...

(^_^)


Nurmala said...

semalam merendek..
arini berlibur la pulak..
best betul!!

cik wanie said...

wah wah wah adk akk nie,
sakan yer bila ada kat jb,
jeles nie,
huk huk huk....

nak itutttttt

naz ilyn said...

Salam kenal...

cik adik akak tumpang tanya... tak takut ker jejalan dengan suami orang... sian orang rumah yang kena tinggal jauh... mesti isteri dan anak-anak tak tau... kalau dia orang tau mesti kecewa...kan kan.

p/s: kenal ker dengan isteri-isteri dia orang tu..?? (ampun jangan marah)

Rashid said...

salam..
Memang dari post terawal sampai terkini.. tak lekang dengan senyuman manja tu.. hehe

Wawa_Nadwa said...

yanie:

aloh kak.
bkn salu.
hehhehe!

Wawa_Nadwa said...

nurmala:

hahhaha!
saje nk release tension kak.
=)

Wawa_Nadwa said...

cik wanie:

alololoo!!
shian nyerr!!
nnti kite gi same2 ye.
=)

Wawa_Nadwa said...

naz ilyn:

hurmm.
tak0t la jgk.
tapi kite bkn wat salah pon kan.
hanya kawan2 dan dia sendiri yg nk j0in bdk2 bujang nk buwek camno.
mmg setiap masa si bini call laki dia.
bini dia tau yg abg eman tuh kuar ngn ktorg.
Harap2 la.
hiks!

Wawa_Nadwa said...

rashid:

wawa ni klu amek gambo je automatik dia senyum la bang.
hahhahah!

KhaLifah feDi said...

emmm nk gi main bowling tapi terus aje bowink arr wawa ala sian yer..
4 u info kf nie org jb..
kat jb ade byk area nk port main bowling,plg famous kat johor jaya.daiman bawl,law kat danga bay ade jugek baru buke takpun leh gi terus ke tampoi then gi plaza angsana ade jugek tapi plng bes kat jj lah..emm sian yer..kempunan nak main yer..lain thn gi lagilah yer..

p/s:-siapalah hantu yg jd pemandu pelancog wawa nie sampai sesat ke pasir gudnag yer..huhuhu..
WAWA study kat ner jb nie?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998