Thursday, November 6, 2008

Susahnye nak bangun tido..

Aku nih jenis susah bangun pagi so tiap2 pagi aku akan set alarm kt hp tuh cepat 45 minit. Sbb2nye bile bunyik je aku tutup aku tido balik. Bunyik lagik pastu tutup dan tido balik. Bunyi.. tutup.. tido balik.. bunyi.. tutup.. tido balik.. Sampai aku dh tak ngantok pi tutup alarm itu. hohoho!

Mase aku kecik-kecik dulu, senang je mama nk kejutkan kiteorg adik badik ni. Nak tau tak?? Haa.. Mula-mula mama ckp baik2 soh bangun, kalau masing2 buat dek je dia mula la jerit sikit tapi bile jerit ala-ala manje gitu mane ado nak bangun kan.

2 3 4 5 6 7 kali kejut tak bangun2, pastu mama cubit peha yg putih gebu tuh kecik2. Aduhhhh! Sakit seyh, melompat aar bangun. Mata ni trus je terang dan terus bangun mandi sambil mengomel kesakitan... haha! so bile dah hari-hari nk pi sekolah kena cubit, peha masing2 lebam aar. Takkan la kiteorg ni tak serik kan, bile dengar mama dtg je kelam kabut adik badik bangun. Mama kuar je kiteorg tido blk dan seterusnye...

Tapii yg heran nye bile abah yg kejutkan, kiteorg kejap je bangun. Yang mama ni plak kejut bagai nak rak, rumah tu cam kena bom atom pon kita wat dek je. Pelik.. pelik.. hiks!



37 comments:

~ochie~ (^_^)v said...

huhuhu... betul3.. asala erk kalo papa ker yg kejutkan.. cpt jer bgun.. tp kalo dgn mama malas2 lg nak bgun.. hahha ..

Wawa_Nadwa said...

Ochie:

hihihi!
hurmm.. tu lah.
klu abah ckp "kakak bgun!"
kejap je dh bgun.
klu mama ckp "Kakakkkkkkkk!! Bgunnnn!!!"
Tak gerak2 pon.
haha!
=)

MamaSofif said...

dah tue2 ni susah nk bgn pagi payah din non..esok dh kawin cik abg plak yg kejutkan payah....huhuhuhu

Wawa_Nadwa said...

mamasofif:

dh tue2 ni kite ok la dr dlu.
hiks!
=)

* ayu * said...

saje nak brmanja ngn mama kot...
:P

z@md0tc0m ^^ said...

paling best kalo tido time hujan..haha memang tak sedar diri ahh..
lepas jaga je baru tau kelam kabut sbb dah lewat nk pi opis ^^



p/s: teringat masa dok hostel..kena bangun pagi2 buta..huhu ^^

Sitinurgagah said...

sebenar nya orang yang susah bangun ni ade la ketegori poprock.
bermaksud. wanita yang cantik dimata laki(asben).paham paham jela susah nak bangun ni sebab malam tuh ade senaman ketegori rock kapak!! cik wawa begitu ker?
atau susah nak bangun ni ade la satu tabiat!! whoa!! kita sama!! :P

Sitinurgagah said...

sebenar nya orang yang susah bangun ni ade la ketegori poprock.
bermaksud. wanita yang cantik dimata laki(asben).paham paham jela susah nak bangun ni sebab malam tuh ade senaman ketegori rock kapak!! cik wawa begitu ker?
atau susah nak bangun ni ade la satu tabiat!! whoa!! kita sama!! :P

megat said...

bestlah kau punya blog ada lagu,macam mana nak buat,aku budak barulah,boleh tolong keeeeeeee

Wawa_Nadwa said...

*ayu*:

tak lah.
sbb ngn abah masing2 tak0t ckit.
hehehe!

Wawa_Nadwa said...

zamd0tc0m:

klu time ujan, lagi aar tarik selimut.
hehehe!
bile tau dh lmbt je mula la kelam kabut.
=)

Wawa_Nadwa said...

sitinurgagah:

ish.
kesitu plak dier.
mandai2 je senaman rock tau.
siku la kang bdk nih.
hahhahaha!

Nurmala said...

sama lah kita wawa...
akak pun asyik snooze je alarm tu
wakakakak..pastu lambat

Wawa_Nadwa said...

nurmala:

hahahaaha..
tau xpe kak.
kdng2 tu terlajak jgk..
adoii.
x psl2 lmbt.
set alarm punye la awal..
hiks!

=)

//J.i.J.i.E// said...

ahaa...akak ni same je ngan gg susah mngun pagi..hehehhe..tektik same lak tu gg wat kalau nk bg bngun tu..

Wawa_Nadwa said...

jijie:

hehhe!
samo la pul0k yer.
akk tau rmai lagi waty cam ni.
wahahaha!

Mohd Kamal said...

masa dok ngan family dulu mmg mcm tu gak. susah nk bangun pagi. letak 3-4 jam loceng tepi telinga, mmg x dengaq langsung. skrg ni bila dok sendiri, cukup time aje mata otomatik celik sendiri. x yah pakai jam loceng.

rasa nye bila wawa dh kawin or x tinggal ngan family, wawa akan berubah ngan sendiri nye..

Rashid said...

Wawa,
Selalu susah bangun tidur erk...eee tulah sebabnya selalu lambat datang ke 'sekolah'. Pecah rahsia..

Wawa, memang sentuhan & suara ibu dan bapa lain. Ada aura tersendiri. Itulah istimewanya mereka ini.

p/s - teringat kat UKM dulu. Saya selalu guna jam loceng bulat made in China. Besar & kuat bunyinya. Satu blok asrama tersedar dek bunyi jam tu. hehe

ezo said...

hihi..

kelakar je..

masa kecik2 dulu pun camni jgk..

kejut elok2 tak nak bangun last2 mak pi titis air kat telinga..

adoyai..menggelupur bangun...

PENDEKAR said...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

He he he......aku ingat nak buat business kejut orang pagi-pagi, bangun RM 1 tak bangun 100 kali gande, 10 oarang macam wawa ....hargggg pakcik kayo.....he he he

tank said...

ok...
aku suke topic nie...
dan tido...

diLL said...

yehuuueeww~~hye!shamer r kiter..ihihi

Iris said...

ni perbincangan/komen kaum Hawa jek ke ..

My name is Mrs Taj said...

len kali kena beli hp yg lbh canggih..yg boleh cubit setiap kali bunyi alarm..nk tak? huahauhauha

Sitinurgagah said...

sile sile siku..
(nak tengok gak siku buruk dia)
muehuehue

Wawa_Nadwa said...

mohd kamal:

yela kot.
maybe klu dh ade family sndri nnti pandai la bgun sndri kot.
hrp2 la gituh.
heee..
=)

Wawa_Nadwa said...

cikgu rashid:

alamak.
dh kantoi la plak.
hihi!

mesti bunyi jam loceng cikgu tuh kuat gilessss..
adoii..

Wawa_Nadwa said...

ezo:

hahhaa!
kdng2 kena gak curah air.
tapi ckit je la air tuh.
adehh.. terkejut den tau.
=)

Wawa_Nadwa said...

pendekar:

a'ah la.
x terpk pon business cam tu kan kan.
hhehehehe!

Wawa_Nadwa said...

tank:

topik tido sume org suke.
hiks!
=)

Wawa_Nadwa said...

dill:

hehe.
wawa tau rmai lagi perangai cm gini.
hiks!

iris:

kaum adam pon bleh komen.
sila-sila.
=)

Wawa_Nadwa said...

my name is mrs taj:

hadoi.
tak mampu loh mau beli hp mahal2..
belikan buleh??
=)

Wawa_Nadwa said...

sitinurgagah:

owh.
nk rase eyh.
meh cni meh.
tgk siku ku yg cantek nih.
waaahahah!
=)

Diana-k said...

simbah ngan sebaldi air....slamberr..terus siap jerk..takyah mandi bagai..harks....

Y u Z z 9071 said...

sama la kita..

malas ye nak bangun pagi....

nak nak kalo cik abg ada sebelah...opsss

Wawa_Nadwa said...

diana-k:

a'ah la kan.
xyah ssh2 nk mandi.
trus siap g keje je.
hahaha!

Wawa_Nadwa said...

yuzz:

tu laa ni cik abg xado lgi ssh bgun sok2 dh ade cik abg cam mano tuh.
0ooppsss!
(^_*)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998