Thursday, October 30, 2008

Tempek kasut..

Sebenarnye aku dah lame nak gi tempek kasut aku, disebabkan minggu lepas hujan je memanjang so terpaksa tunda niat di hati ini. Tapi semalam baru sempat gi tempek kasut kt pakcik nih. Aku ni walaupon kasut baru tapi tapak kasut cepat je rosak. Korang tau tak sbb ape??

Aku ni jenis jalan lajuuuuuuuuuuuu. hiks! Jalan cam kelam kabut ckit, cam kejar sesuatu padahal takde ape yg dikejarkan. haha! Bagi aku, aku jalan cam biase je tapi org lain tgk huiii laju nyerr awek ni jalan. kekekke!


Budak2 kt opis ni salu ckp "Wawa klu jalan tak nampak org, t'tibe ade angin je kt sebelah" ;). Kadang-kadang bos kt opis aku ni dah tau aku jalan laju so dorang ni amek kesempatan suruh aku gi hantar surat(urgent). Ade ke patut org pkai cun2 soh hantar surat plak??? Ade juga kelebihan org jalan laju ni kalau gi hantar surat zupppp cepat je sampai tauu.. hohohoooo.. =)


Sebab itu aku lebih selesa pkai seluar daripada pkai kain or baju kurung. Senang ckit bile nak berjalan, langkah pon panjang kalau pkai kain langkah ku terbatas la pul0kkk..
Kasut plak bapak punye tinggi kalau dah jalan cam gitu camner la kasut tak rosak kan, kasut 3inci bleh jadi 2 inci dpt kat aku. Dan sebab itu juga aku kerap shopping kasut. hiks!



21 comments:

Y u Z z 9071 said...

masuk marathon confirm ko menang dik..

comel la ko ni....suka tgk.

daela said...

hehehe...walk marathon babe...musti win...punya

Wawa_Nadwa said...

yuzz9071:

sudah tentu kemenangan akn jd milik ku.
wahahahha!

alor.
akk jgn ckp cmtuh.
malu aar.
(*_*)

Wawa_Nadwa said...

daela:

haha!
akk jgn perli sy eyh.
kekekkeke!
=)

Pujangga Asmara said...

Ade ke patut org pkai cun2 soh hantar surat plak??? <---- Ayat ni mmg lawak...hehehe...wawa2..

Wawa_Nadwa said...

pujangga asmara:

hahhahaa..
bi0r lah.
cbuk jekk.
(*_*)

Aida Narina said...

hehe..bestnye jalan laju. agaknye tu sbb wawa rs xgemuk2 kan? jln laju je dh burn brape calories..saya jln rasanye average je kots =)
nice knowing u wawa!

.::c!kzUrA::. said...

wa..katne ek ko tempek kasut tuh?aku pon nk repair kasut heel aku..

Wawa_Nadwa said...

aida narina:

rs nye sbb tuh la kot bdn wawa ssh mau naik.
huhuhu!

maceh!
=)

Wawa_Nadwa said...

cik zura:

aku g tempek dkt ngn umah mak mentua kak yanti.
kt ampang la jgk.
pas hntr kak yanti mmg hari2 lalu situ.
=)

z@md0tc0m ^^ said...

senang arr mcm tu..boleh minta tolong kirim surat sy ni nk dihantarkan kat kawan di jepun.. ^^


p/s: lebih suka hantar email sebab tak payah berjalan

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom:

haha!
amboiii..
skrng mane ade org hntr2 surat wehh.
skrng ni sms ngn email je.
abeh cite.
hiks!
=)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

wah...jalan laju2 pki kasut tumit tinggi??..
kalau acik ler kan..
alamat dah terseliuh..
jatuh tergolek dok...

Wawa_Nadwa said...

fieza:

sib baik tak penah lagi tergolek dok.
kalu idak malu den.
huhuhu!

terseliuh tu biase aar.
klu nk sopping ke jln2 ke jgn aar psl high heel nih.
gilo apo.
=)

* ayu * said...

ko scary ok..
angin br org sedor ko lalu..
isk!

hahahaha...

Rashid said...

salam wawa,
Pejalan laju rupanya. Ada gaya tersendiri. Ni kalau berdua nanti ni, satu jauh di depan satu lagi tertinggal di belakang. kes naya ni. tapi takper, bila tau je berjalan dengan wawa, bersiap sedia tukar gear laju sikit. hehe

Wawa_Nadwa said...

ayu:

hahahaha!
nk buwek camno.
dh mcm cite katun dh kan.
=)

Wawa_Nadwa said...

cikgu rashid:

hiihihiih..
nk tak nk mmg kena jalan laju la jgk cikgu.
wawa bleh hangin org jln slow nih.
penah jgk si dia tanye "jln laju2 ni nk gi mane" hahhahhaa.
aduhaiii..
bersiap sedia la tukau gear eyhh..
=)

ezo said...

wah..

ni mesti laju gile wawa jalan kan..

agak2 kalau jalan dgn member, mesti member tertinggal jauh kat belakang kan?

hehe

Wawa_Nadwa said...

ezo:

tapi sib baik kwn2 pon jln laju jgk.
mane yg slow tu bye bye la jauh tinggal kt blkang.
=)

MamaSofif said...

nak ikut ek kalo gi shoping kasut..suka gak gi beli kasut..huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998