Friday, October 31, 2008

Si BIRU menguji kesabaran ku lagi..

Aku telah diuji berkali-kali oleh si BIRU itu.
Si BIRU merengek, meragam aku tetap sabar dgn karenah nya.
Kerap kali si BIRU demam sampai 'temperature' naik begitu tinggi.
Mungkin antibodi si BIRU tidak kuat.
Mungkin kerana aku terlupa utk isi air utk si BIRU.
Mungkin juga kerana si BIRU sudah berumur.
Aku sendiri tak pasti berapakah umur si BIRU.
Kerna aku adalah pemiliknya yg ke-2.

Semalam, temperature si BIRU tertibe naik lagi.
Naik secara mendadak.
Lampu bateri si BIRU pon menyala.
Aku terpaksa memberhentikan si BIRU utk tgk keadaannya.
Si BIRU mengeluarkan air dari badannya berwarna keperangan.
Rasenya macam air karat je.

Aduhaii.. Adakah kamu tidak sihat wahai si BIRU ku??
Aku terus membawanya ke klinik berhampiran.
Pakar datang memberi bantuan.
0whh! rupenye 'fan belt' si BIRU terputus.
Patutlah si BIRU meragam.
Aku terpaksa menukar baru 'fan belt' si BIRU.
Nasib baik tak mahal (huh lega nye!).
Kesian si BIRU ku.
Akhirnya si BIRU kembali sihat seperti biasa.
hiks!




40 comments:

Nurmala said...

rasa nya si biru ni la kan yg dapat special parking masa open hse umah akak aritu…hehe~~

z@md0tc0m ^^ said...

adergh kesian awak ekk..nasib baik le bengkel dekat je..

erm fan belt ke water pump belt?


p/s: teringat masa si perak ku meragam tepi hiway...

//J.i.J.i.E// said...

yeay..slamat kembli si biru! hhehehee

daela said...

ala...kesiannya si BIRU mu tu dik...

Wawa_Nadwa said...

nurmala:

ihihihihi..
a'ahh.
si BIRU ni yg dpt special parking kt umah akk.
=)

Wawa_Nadwa said...

zamdotcom:

tu lah.
bengkel tuh pon dh nk tutup dh.
sib baik ade kenalan kt situ so dorng tlg la jgk.

hurmm..??!
fan belt kot.

Wawa_Nadwa said...

jijie:

yeee!!
time kacihh..
=)

Wawa_Nadwa said...

daela:

hm.
tu lah.
shian kan kan..
hiks!
=)

chuckiesd said...

better check radiotor tu..pasti masalah kat area situ jer..takper laa Si biru dah banyak berjasa pada awak..kadang2 nak manja2 jugak..

Wawa_Nadwa said...

chuckiesd:

smlm ade call mmbr dia kate maybe radiotor tersumbat.
hmm..
hrp2 radiotot tu takde pape.
hmm..
ye wawa tau.
si BIRU byk berjasa pd ku.
=)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

kesian si biru..x sihat erk,..
biasa lah lepas raya kan..
penat sangat kot..beraya ke rumah org..hiks.
tu yang demam2 tuh..

Wawa_Nadwa said...

fieza:

tu la psl.
penat beraya kot.
hee!

~::kAziRa::~ said...

byk sabar ye..
nnt leh kasi si BIRU pingat jasa bakti..

Wawa_Nadwa said...

kazira:

hahah!
yolah tuh..
=)

* ayu * said...

alahai..
tingat lak kat my si kuning..

oh.. kalau kita sayang dia.. dia mesti sayang kita gaks..
:)

[yAN!e][pUTraJAya] said...

si hijau akak pun kekadang meragam gak dik...
minggu lepas air bateri kering..

memang akak tak perasan tol bab2 bateri nih..

huhuhuhu

SHIMI said...

barangkali si biru mu itu terkena PMS

[S]itie [B]Um [B]Um said...

kena buat complete service ni..

ku tak sempurna said...

musim panas... kasihanilah cik BIRU itu... ihiks... ok la cik BIRU yg meragam... klu tuan punya cik BIRU yg meragam, lg susah... :D

su said...

da sampai masa kene tukar kot...yg penting si biru ok dah kan...:D

PENDEKAR said...

mungkin ko kene tukar kaler biru jadik merah ke unggu ker.....tak pong tukar terus kete lain....he he he

Rashid said...

Salam wawa,
si baju biru rupanya. Faham-faham jelah. Dia tu perlukan sentuhan manja dan belaian selalu dari wawa. Kalau tak asyik merajuklah dia tu, wawa.

Nad Eusoff said...

si biru dmam macam sy kot..hekhek

Mohd Kamal said...

si Biru perlukan rehat..
banyak sgt berjalan letih la dier!!

Wawa_Nadwa said...

ayu:

yaa. yaah!
sy sayang si BIRU jgk.
tak penah terpikir tuk menduakn nya.
hiks!

Wawa_Nadwa said...

yanie putrajaya:

same la kite kak.
bkn tau sgt bab2 nih.
hehehhe!
=)

Wawa_Nadwa said...

shimi:

memandai je ko shimi si BIRU ku kena PMS.
hahhaha!

p/s: ko tau ke jantan ke betina si BIRU ku??
=)

Wawa_Nadwa said...

siti bum bum:

yela kot.
t'gu la klu ade duit jatuh dr langit br nk wat complete service yerr.
=)

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

haa..
tuh la tau ragam si BIRU aje.
klu tuan si BIRU ni meragam lagi ssh. hiks!
=)

Wawa_Nadwa said...

su:

ish.
tukau2 tu sensitip wooo..
hee..
=)

Wawa_Nadwa said...

pendekar:

memandai ko je kena tukau kaler.
kang si BIRU tu majuk kang sape ssh akuuuu jgk.
kekke!
=)

Wawa_Nadwa said...

cikgu rashid:

iye cikgu rashid.
mulai ari ini wawa akn sentiase membelai dan memanjakn si BIRU.
huhuhu!
=)

Wawa_Nadwa said...

nad eusoff:

berjangkit ngan nad la nih.
hiks!
=)

Wawa_Nadwa said...

mohd kamal:

dh kasi rehat sabtu ahad pon letih jgk ke.
aiyooo..
abes la gini.
=)

My name is Mrs Taj said...

ciannya si biru nih!!

Wawa_Nadwa said...

my name is mrs taj:

shian kan kan kan.
doakn semoga si BIRU sihat2 yee.
doakn juga pemilik si BIRU sihat jg.
=)

ezo said...

syioknye si biru dah ok..

nasib baik la sakitnya tak teruk sangat kan..

(:

bd fabregas said...

tukar je ngan si biru yg kt bwh ni..

http://www.rear-wheel.com/blog/nissan-skyline-gt-r/

Wawa_Nadwa said...

ezo:

syukur alhamdulilah.
sib baik sume dh ok.
=)

Wawa_Nadwa said...

bd fabregas:

mak aiihh..
tukar skyline yg tak tahan tuh.
hehehhe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998