Monday, October 13, 2008

Open House - Sabtu (11.10.08)

Hari minggu ku dipenuhi dgn jemputan 'open house' kawan2 dan rumah mak sedara aku. So takyah la susah2 nk masak, dan ku rajin kan diri menghadiri jemputan tersebut. Bkn ape takmo menghampakan dorang. Cheeewahh!

Rumah pertama yg aku pegi umah kak seri kt Pandan Jaya. Haaa.. Kt umah akk nih la akhirnye ku jumpe lemang. Menu utama umah akk nih nasi putih, lauk campur, lemang, nasik impit dan rendang. Sudah tentu ku akan pilih lemang dan rendang. Lauk2 tu ku tolak ke tepi, hari biase pon bleh makan kan. =)

Cik Zira (bj ceklet) dan Cik Zura (bj ijo) ofismate aku. Gambo nih je sempat amek, umah2 lain tak sempat loh. Ingat mkn je, tak kose la umah org nk bergambo.
Hari sabtu arituh aku tak tau kenapa AMPANG-KL ni jammed bebenor. Ya Rabbiiii.. Teruk gile la jammed nyer. Dari pandan jaya tu ku nak pegi plak umah seterusnye kt Tmn Melati(menghala ke gombak nu) mak aiiiihhh jammed jgk. Tension nye laa.

Sudah tentu aku kena bwk bodyguard aku sorang nih, kalau tak kt umah kang merayau je. Suke btoi dia dpt duit raye, haa.. kan tak rugi ikut kakak nyer. Maceh kt Zura & Zira bg adik ku ini wet raye. =)
Haa.. Umah kt Tmn Melati ni umah maktam aku. Sebab2 aku beria-ria mau gi umah nye sbb maktam masak laksa dan mee soto. Laksa adalah makanan kegemaran ku.. huu! dap nyer. Hiks! Pastu ku sempat timbang berat bdn ni ha kak umah maktam kan mane la tau berat bdn ku naik mendadak time raye nih. 45kg!! eh eh dan turun 2 kilo lah. ai cant believeeeeeee.. hohoho!

Umah seterusnye... Umah makuda plak. Wehhhh!! Ku sangat la kenyang, kalau org offer ape2 makanan pun ku akan tolak. Tapi dah gi umah org kalau tak makan, org kate ape la plak so ku jamah la sikit. Menu utama plak nasi impit, kuah kacang dan rendang ayam (fav jgk nih takleh tolak heee!). Badan ni sgt la letih, seharian rase cam kt dlm kete je. =)

p/s: hari ahad ade jemputan lagi, harap2 tak jammed. huh!

5 comments:

Acam said...

Waaaaaaaaa....nasi impit n kuah kacang..my faveret jgk..Ms 1st raya tu,den carik makanan ni dlu lah..huhuhu..sedapnyer..ni yg rasa nak makan nie..yeke wawa da trun 2 kilo ni?hehe..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

huhuhu...akak lom pi open house saper2 lagi..minggu depan baru start nak serang umah owang...muehehehhe

Wawa_Nadwa said...

iyerrr!!
berat wawa dh trun.
hurmm..
xtau la klu penimbang tuh yg rosak.
haha!
=)

ezo said...

uiks..
boleh turun ek berat time2 musim raya ni..
cayalah...

pergi umah orang yang wat open house ni kalau tak tergoda memang tak sah..
kene tahan nafsu betul2..
kalau tak sume nak bedal..
hehe

Wawa_Nadwa said...

tu la EZO..
wawa pon cam x caye je.
xkan penimbang tuh yg rosak kot.
ish3!
tidak mungkin. hiks!
ms pose tuh kot berat bdn turun.
pas raye ni naik la kot.
wahahaa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998