Thursday, October 23, 2008

Malam TemaSyawal

Seperti tahun-tahun yang lepas tempat keje aku ni mesti ade buat Majlis Hari Raya, tahun ni juga sama. Tahun lepas berkonsepkan Arab dengan juadahnye kebab, kali ni berkonsepkan Kampung dimalam syawal. Juadah yg jabatan kami hidangkan lemang dan rendang bertema 'Malam TemaSyawal'.

Sudah tentu bile konsep kampung, suasana dlm tuh pon dh mcm kt kampung. Disebabkan tema malam dlm khemah kiteorang diselubungi kain hitam, nak nmpk mlm la konon. Woiii..! Sgt la panas dlm nih.Tengokkk!! Siap ade kawah besau lagi eksen la konon2 buat dodol, mano ado. Kata konsep kampung kan so mesti ada mende2 tu sume. =)
Cik Zura, Cik Wawa & Cik Zira.
Sebenarnye belakang kiteorg tuh kain hitam tau tapi taktau nape dalam gambo nmpk cam kaler purple. Dah same plak ngn baju aku ni haa..
Haa. Yang depan sekali itu
Kak Nurul yg baru saja naik keje. Maklum la dah lame cuti bersalin.
Tapi sian dia sume yg ade harini tak buleh makan sbb masih berpantang mkn lg.
Yang kelakar nye masing2 pegang lemang tuhh, siap peluk lagik.. Aiseyy!
Ni AJK/ org kuat utk jabatan kiteorg tapi aku ni bkn lah. Ahaks! Aku hanya menumpang bergambo je. =)
Korang tgk la masing2 usung ke hulu ke hilir ngn beg kecik tuh. Yela kan ade byk sgt gerai so kiteorang buleh tapau bwk blk naik opis. Hohoho!
Menu pilihan aku hari ni adalah laksa dan sate. Padahal bykk lagi menu yg menarik untuk dimakan ade nasi tomato, laksa johor, mee soto, sushi, mee kari & byk lagi lah tapi nape la aku pilih tu yer.?! Hurm.
Cam biase la mesti ado gambo makan punye. hiks!

*Rasenye mesti berat badan ku naik bulan nih. Makan.. makan.. makan je!! Ayoooo..



23 comments:

* ayu * said...

bestnya!!! siap ada theme segala..
yelah, sbb the whole building kan?
mcm akak just my dept jer..

Wawa_Nadwa said...

kak ayu:

akk, tempat kje wawa ni byk department kak.

maklum la universiti kan.

=)

sabrinaabubakar said...

baguih arr siap bertema..kang taun depan buat tema hawaii lah..nak tgk org bikini..kihkihkih

Wawa_Nadwa said...

sabrinaabubakar:

amboi kak.
bkn main lagik tau.
x sesuweiii la kak nk wat tema hawaii..
sbb kt department wawa ni haa rmai dh nk pencen la.
x sesuweiii gituh.
hiks!

SiS-lin said...

wah wawa selubung kain hitam mmg la panas tu,berpeluh luaq dlm kan...

Wawa_Nadwa said...

sis lin:

luaq dlm berpeluh kak oi.
toksah ckp lar.
hiks!

Nurmala said...

bestnye...
hari ni company saya half day..
sbbkejap lagi ada jamuan hari raya kat hotel istana.. theme : nostalgia..hiks~~

Wawa_Nadwa said...

kak nurmala:

wah!
lagi best wat kt hotel istana.
eyh hotel istana ke vistana kak?
hee..
=)

ku tak sempurna said...

aku namakan bulan ni bulan melantak...

ihihihihihi... igtkan aku jek yg asik duk mkn... marilah kt sama2 menurunkan pipi, perut dan punggung slps ini :D

Wawa_Nadwa said...

ku tak sempurna:

huhuhu!
iyer lah.
ashik melantak je.

so, pas raye ni mari la same2 kite diet yer.
=)

megst said...

aku baru masuk blog kau ni,ok jugak

ezo said...

kaib belakang tu nampak pepel dlm gambar..

nape ek?
misteri lak..

hehe..

Zymazara said...

Wahhh,syoknyerrr tgk Wawa beraya sebulan. Ada byk lg ke kuih raya?

Iris Optometry said...

kerja kat jabatan ape tu ? gomen ?

Wawa_Nadwa said...

megst:

maceh sbb sudi masuk blog ni.
=)

Wawa_Nadwa said...

zymazara:

kueh raye sume dh abes la kak.
hiks!

Wawa_Nadwa said...

iris optometry:

yup.
gomen.
kt jabatan ape x perlu la kot tau yer.
rs nye entry2 yg lepas ade bgtau.
=)

Diana-k said...

wawa...niceeee....suke color baju wawa..purple eh??
hikhikhik

Mohd Kamal said...

lepas raya byk gak attend open house & byk gak yg x berpeluang pegi. perut jgn cakap la, terkejut kengkawan nengok. sekelip mata je naik.

opis ada gak buat open house. tpi by 'invitation only'. ada customer yg 'kecik hati'.. nk wat mcm ne, bajet ciput je.

Wawa_Nadwa said...

ezo:

tu la wawa pon pelik.
nape yer jd purple??
adakah sbb bj ku??

hurmm..

Wawa_Nadwa said...

diana-k:

hurm..
minat la jgk.
tapii paling minat HITAM.
HIks!
xkan la sume bj kebaya n kurung kaler hitam kan.
cam gabung gituh!
=)

Wawa_Nadwa said...

mohd kamal:

wawa pon same.
byk btoi jemputan open house.
bdn makin naik.
pipi makin bolat.
adoiii.
pas ni kena diet nih.
ahaha!

twistiesgurl said...

best kan sambut umah terbuke siap ade tema...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998