Monday, September 15, 2008

Tiket Keretapi.. Yeyy!! Blk kamp0ng =)

Yuhuuu!! Sampai jgk akhirnye tiket keretapi ku. Sekarang ni senang je, call booking dan dorang akan hantar sendiri. Aku booking hari jumaat dan hari ni suda sampeiiii. Senang je kan kan kan. Takyah nk pi beratuq beli tiket dan delivery charges dia rm 6 hengget je. Kira ok la tuh kan duit minyak ape segala, same je kalu kite yg pi beli.

Untuk pengetahuan korang sume, aku akan beraya di KL, rumah nenek aku blah abah (org lain sibuk nk blk kg aku sibuk nk raye KL plak kan hiks!). Keluarga aku yg lain sume raye kt Bandaq baru, KEDAH kampung mama. Selama 22 tahun aku tak penah lagik raye dgn nenek aku blah abah nih. So, tahun ni nk rase raye beraye dgn dorang dan sanggup berjauhan dgn keluarga sendirik.. huk3!

Issshhhhh..!! Mane bleh tak smpai hati weh nak raye tanpa keluarga. Baru dgr takbir kang dh mencurah2 air mata ni. Hihihi! so aku amek keputusan, hari raye pertama raye KL dan malam tu aku lariiiii blk kedah bersama-sama adik perempuan ku. Aku yang hasut dia soh raye kt cni, mama hangin je. Heee!!~


Balik Kamp0ng.. ooOOooo.. Balik kamp0ng.. OoooOoo.. Balik kamp0ng hati giranggggg.. hiks!


7 comments:

Rashid said...

salam wawa,
Baguslah cam tu. jengok-jengok nenek tu. kesihan dia. Mungkin nenek tu dah lama rindu nak tengok cucunya (yang nakal ni?). hehe

Rohaizan said...

Wah seronoknya balik kampung!
Cuti raya berapa lama?

*dah takde mood keje :)

Azmil B. Mohd Aris said...

benda yang paling best bila raya...bila beraya ngan family...sebelum ghi solat raya,mak n abah akan duduk kat atas sofa...pastu kitaorang adik beradik...masing2 tolak siapa ghi dulu...biasa along ghi dulu,pas dah salam,peluk n bermaafan ngan abah n mak mesti nangis...rasa bersalah...byk benda yg kita buat...mak n abah tak tahu....

Wawa_Nadwa said...

Cikgu Rashid - Hiks! mane de nakal. ni la cucu paling baikkkk sekali tau. hahaha! (y0lah tuh, jgn caye)

Rohaizan - Huhuhu! Mmg best. Wawa apply cuti 2 ari je sbb sabtu ahad mmg dh sedia cuti pon kan. Skrng mo0d kje p0n dh xde l0h. =)

Azmil - hihihi! Mmg klakar time salam dipagi raye tuh. Masing2 tolak menolak sape dlu. Of coz wawa yg kena gi dlu sbb wawa nk sulung kan. Semestinye bile dh salam, peluk n bermaafan tu mesti air mata ni berjuraiii membasahi pipi. Waduhh t'tbe sayu je. Mesti byk wat salah kan kan. hiks!

[yAN!e][pUTraJAya] said...

wawa..dah balik kedah tu..mai la singgah kat aloQ staQ....

akak tahun ni beraya kat AS...he he he aloQ staQ oke...bukan amerika syarikat...kekek

Wawa_Nadwa said...

owh..
insyaAllah..
klu sempat wawa terbang gi AS yer.
hiks!

myadlan said...

salam ziarah.

murah rupanya naik keretapi dari naik bas ni. ari tu tensen naik klas ekonomi. sempit dan susah nk tido..

semoga slmt pulang berhari raya!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998