Monday, August 11, 2008

Kursus Lanjutan Pengacaraan Majlis

Untuk Kursus Lanjutan Pengacaraan Majlis pd 6hb dan 7hb kali ni aku antara yg terpilih. Wahh! Bertuah la sgt terpilih kan, sebenarnye ku tak suke pun nk jd MC ni sbb darah gemuruh, tak suke bercakap n maluuuu. Heee. Kursus kali ni nk pilih MC tuk konvo pd 18hb Ogos ni. Taknak la haku tambah bala nk jd MC konvo plak klu tersasul ke ape ke naya je kan, tak kuase haku. ihihihih. ;)

Photobucket

Disebabkan nk 'cut cost' kali ni kursus wat Pusat Latihan Arked 17 dlm kampus je. Kalau tak mesti dh wat kt Melaka ke? kt Pahang ke? kt Langkawi ke? kt pangkor ke? hiks! So, kitaorg penginap di Rumah Tamu U9, UTM. Biase la kalau kursus ke, bengkel ke, dalam kampus mesti U9 tempat kitaorg tid0q. Selalu dapat rumah biase2 je, kali ni dapat rumah VVIP. Ku ni kalau tido tempat org ni memang susah ckit nk tido malam, tapi kali ni lena plak sedar2 udah pagi. Huhuhu!~

Photobucket

Photobucket

Ku pilih bilik ni, sbb kecik ckit kalau amek bilik bes0 malam memang seram je nk tido. Maklum la aku ni penakut, kalau ade bunyi sikit aku dh pikir lain dh. Lagi2 skrng ni byk plak cite hantu kan, cite ape tuh Kekasihku Seru.. Aduhaiii.. asyik teringat antu je. Hehe!
Photobucket

Baju putih ni Encik Jais, dia ni la yg bertanggungjawab menjadi MC konvo n majlis rasmi UTM. Kalau dgr suara dia, fuhh memang power lah.
Photobucket

Hari pertama kursus, kitaorg dgr ceramah "How to be good MC", mmg best la tak boring n kitaorg diberi assignment. Kena baca 2 skrip. Satu skrip konvo n satu lagi skrip yg kita reka sendiri. Seorang peserta diberi masa dalam 15 minit. Malam sebelum present tu masing2 cam bdk nk amek SPM la gayenye. HEeee!~

Ni En Razib, partner aku mase kursus MC Sesi II tempoh hari. Mase kena present sorang2 tuh terketaQ2 lutut ni haaa, sume tersasul2. Hehehe! Aku nye giliran yg ke 6 dr 19 org peserta. Korang jgn main2 ade juri n pengkritik tau, lepas present korang dgr la 3 org juri bg komen. Sib baik la aku nye komen ok, bangga la jgk. Hiks!
Photobucket

Kebosanan menunggu giliran masing2. Yang baju itam ni tido sebenarnye tuh.. ;)

Dorang ni kesejukan dok dalam bilik seminar ni, yela ujan lebat plak kan mata pon kuyu je. Peserta wanita hanya 4 org je yang lain sume lelaki.
Muka dh lega selepas berjaya menamatkan misi. Huhuhu! Pastu bosan giler nk tunggu dorng2 ni habis plak, dah la juri komen pjg b'jela sikit2 udah la. Mase ni ku dh tak sedap badan dh, sejukk seyh ngn ujan lebat giler kt luar nuuu.. Pala pening, badan mulai panas n selsema plak. Waduhh! Lame nyer nk abessssss.. Dalam kol 5 lebih baru la sume peserta abes, so kitaorg gerak dr JB dlm kol 6.30 ptg. Sampai plak dh tgh malam, penat giler badan nih. Balik ape lagik mandi n wat ape yg patut n Zzzzzzzzzzzzzzzzzzz!!



No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998