Friday, July 18, 2008

Pantang Wanita Kalau Lelaki...Suka Menyampuk

  • Apabila mendengar sesuatu cerita, menjadi cepat bosan, hilang sabar dan suke menyampuk. Cerita tidak didengar dengan tekun.
Memerintah
  • Apabila memerlukan sesuatu, dia seakan-akan memberi perintah dan bukan sesuatu permintaan.
Bergurau kasar
  • Gurauan yang kasar tidak sesuai dengan keperibadian wanita yg lembut sekali gus memperkecikkan wanita apatah lagi jika menggunakan humor yg berbaur seks. Apabila wanita menunjukkan rasa jengkel, lelaki pula marah dan berkata bergurau pun tak boleh, tak sporting dan sebgainye.
Cepat naik berang
  • Sifat lelaki yang cepat berang, suke mengutuk, mengkritik dan meninggikan suara membuat wanita berjauh hati. Lebih baik berkongsi pendapat dengan kaum wanita yang lebih memahami.
Cakap besar
  • Sikap lelaki yang suke syok sendiri dan membosankan. Bermegah-megah dengan pencapaian dan kebaikan diri seakan-akan dirinya saje yang paling baik.. cet!! ;)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998