Tuesday, July 29, 2008

Ape tgk2!!

Hari ahad arituh aku ade la naik lrt nk gi ke bangi.Yela kan asyik naik kete je teringin la jgk naik lrt nih cam mase mude2 dlu. HIks! Bwat ape ku pegi bangi?? Saje je jln2 kt sane. Hehe cam klakar je kan gi bangi semata2 nk jln2, takdo makno eih. Aku parking kete kt lrt ampang pehtu ku naik train tukar kt chan sow lin n turun kt bando tasik selatan baru ku naik komuter. Bapak nyer ramai org kan, ku dr chan sow lin smpai ukm berdiri je, klu pkai selipar takpe la jgk kan. Ni bapak nyer tinggi ku nyer kasut, nyesal pkai kasut tuh. Adeyhh! Manyak sakit wa punye kaki woo.. hukhukhuk!~

Sebenarnye ku nk cite psl ade seorng laki berbaju biru ni d0k tgk aku lain mcm je. Dari stesen lrt ampang lagi dia dah usya aku. Risau la jgk mane la tau dia pukau aku ke kan. Skrng kan byk kes. Aiiii.. Lain macam je laki nih tgk org. Aku tak zip suar ke? Ade ape2 tak kena ke ngn tudung aku nih? Baju ku koyak ke tak elok ke? Ingatkn pas naik train kt ampang tuh dh lega la ckit. Dia turun kt chan sow lin la plak same ngn aku smpai la kt komuter. Dah la komuter rmai berhimpit2, saje je la ku cube jauhkan diri mane la tau kang tgn dia hingap kt muntut aku plak kan. Yelakan pandang aku atas bwh gile ke hape, siap ngadap aku lagi aduyai.. Dalam hati yg tak tenteram ni hanye tawakal n berdoa je supaye jauhkn bende2 yg tak elok. Turun je kt ukm huhh legaa selamatt, takot beb.. hehehhee.

Ade jgk kes kt lrt ampang nih. Mase dlu aku nk gi blajar komputer kt Masjid Jamek ade sorang laki nih tanye la jam kol bape? Pastu dok sblah aku borak2. Mule tanye baik je kan. Aku dh tak sedap hati dh dlm train mule la dia cite yg lucah2 kt aku. Ade ke patut dia tanye “adek penah tgk **** tak?” “Kwn abg nyer bla bla bla…” Ya Allah, punye la takut smpai muke aku dh berubah pucat cam nk nangis dh. Org2 dlm train tu sume pandang je aku kan. Ade seorang mamat nih lebih kurang 25 gitu d0k btoi2 ngadap aku, tgk muke aku lain mcm dia pon saje je tanye aku “Nape?? U ok ke?” Dia bg tempat dia kt aku n cepat2 aku bgun dan d0k tempat mamat tuh. Huh! Sib baik ade mamat yg tolong aku tuh sblom dia kuar dr train siap pesan “ Take Care yer.. Jgn layan sgt laki tuh lain mcm je, k!” Aduyaii.. Lupe la tanye name. Hiks!~

So, kite nih p0mpuan kena la hati2 kt mane2 je. Malang tak berbau.

3 comments:

Mohd Kamal said...

Dah lama tak naik public transport. Rimas berhimpit. Kekadang orang ingat kita sengaja nak amik kesempatan. Penah gak kena 'sound'. Malu gak...

ZymaSaad said...

Wawa....
Akak pernah & selalu gak naik LRT masa stay & study d KL dulu. Cepat & murah!!! Now,dah ada kete sendiri, dah lupa cara2 nak naik public transport.hehehe

Wawa_Nadwa said...

mohd kamal,
hehe.. shian nyer kena sound. Lenkali b0h dua2 tgn tu dalam poket. Selamat skit. ;)

Kak zyma,
tu la dh ade kete, teringin jgk naik lrt nih haa..
minyak pon jimat..
al-maklumla skrng dh minyak dh naik.
;)

tp klu s0h naik bas mmg dh x reti dh.
huhuhu!!~
;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998