Friday, July 4, 2008

Ambil Darah

Pagi ni darahku akan diambil oleh pihak Hospital Ampang sbb2 nyer dorang nk analisis darahku yg mengandungi darah alien yg paling comeiiiiii. Ahaks! Perasan je dak ni kan kan!

Sunyi sepi ke kt sane. Yelakan kol 7.30pagi so takde la manusia2 lagii.
Photobucket

Ku sorang-sorang je pegi takde sape nk temankan tauu. Hukhuk!
Ku rase terkilan jgk sbb takde sapo mau temankan. Ni first time sume aku wat sendiri tanpa bantuan mama dan abah. Lagipon ku dah beso kan kenalah uruskn sendiri. Tapiiii hati ni merajukk la jgk sbb takde sapo nk amek tauuuuuu..
Photobucket

Tgkk kol bape numberku dipanggil 8.05pagi.
Photobucket

1022!!
Photobucket

Bilik Pengambilan Darah. Waseyhhh! Bedebar2 nk masuk dlm kang.
Photobucket

Lepas Auntie ni masuk aku la plak.. Dup Dap Dup dap! Tak0tt sbb tak penah pon kena. Auntie ni kuar je bilik tuh aku trus tanye.
Sakit tak?? - Sakitttt.
Byk tak dia amek darah tuh?? - Byk jgak 1 botollll..
Aiyakkkkkk! Ku dgr jwpn dia tu rs mau nangis loh.
Photobucket

Muke baekkk punye coverr dalam hatii sape yg tauu. hiks!
Photobucket

15 minit aku t'gu baru name ku dipanggil. Syaidatieeeeee masukkkk!
Pas aku masuk je paham2 je la nk selak ape kan.
Ni pegawai yang bertugas muke nye garang ngn janggut yg pjg. Cuak je muke ku kan. Agaknye dia perasan muke aku yg pucat leci tuuu terus dia ckp
" Jgn takut! Nmpak je muke garang n ganas tp sy takcam tuh".
Wahh! Dia mcm buleh baca ape yg terlintas di pala otak ku nih. Kekkeke!
Photobucket

Bismillahirahmanirahim. Dia dah mau mula dahhhhh. Tgk je akk depan tu beria2 tutup matanye kan. Aku tgk akk tu je aku dh tak0t. hiks!
Photobucket

Mase ku amek gambo ni muke ku paling kt tempat lain. Mau nyer aku nk tgk dia wat kan. Kang tak psl2 pengsan kt situ sape susah. Ku ni mmg fobia tgk darah. Huhuhu!
Photobucket

Tak sampai 5 minit dah siap. Aku buleh tanye.
"Aik! Dah siap ke? Cepatnye." Hee.. ;)
Tak rase ape2 pon sebenarnye sakit ckit je. Ape laaaa!
Mase auntie tu ckp botol aku ingat beso la botol nyer. Alahaiii, kecik je. Kekeke!

Okey! J0mmm blkk.. Ku mau pegi keje loh.
Photobucket

Senang je dpt parking kalau tidak mmg kena parking atas skalii. Adehh!
Mmg la senang tgk la aku smpai kol bape. Hhoho!
Photobucket

Zasssssss!!

1 comment:

sultan said...

saya x bole...
saya takot darah...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Penafian @ Pemberitahuan

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di misswawa's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada misswawa's blog . SEKIAN dimaklumkan sekali lagi

apa-apa komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998